De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Uit onderzoek van Allan Luks is gebleken dat 95% van de vrijwilligers een bijzonder gevoel van geluksbeleving hebben en minder last hebben van stress dan anderen.

Voorpret

Allan Luks heeft onderzoek gedaan naar het effect van vrijwilligerswerk op geluksbeleving van de mens. Hij beschrijft de uitkomsten in het boek: The Healing Power of Doing Good.

Vrijwilligerswerk vakantie

Vrijwilligerswerk vakantie
Wil jij wat bijzonders doen met je vakantie? Dan is vrijwilligerswerk wellicht wat voor jou! Vrijwilligerswerk combineren met een vakantie is een hele ervaring. Je kunt bijvoorbeeld kinderen helpen en tegelijkertijd zelf genieten van de ervaring en bijzondere omgeving. Benut je vrije tijd goed en geniet van de schoonheid van de verschillende landen en culturen. Lees hier info & tips over vrijwilligerswerk in diverse landen!

Vrijwilligerswerk & reizen

Wil je iets goeds doen en genieten van een lekker klimaat, mooie cultuur en/of tropisch parelwit zandstrand? Misschien is vrijwilligerswerk in het buitenland dan iets voor je! Lees hier alle mogelijkheden per continent wat betreft vrijwilligerswerk in het buitenland.

Weet je al in welk land je de handen uit de mouwen wilt steken? Ga dan direct naar het aanbod vrijwilligersprojecten van bijvoorbeeld Travel Active en ontdek wat er in jouw land te doen is!

Vrijwilligerswerk en vakantie in Azie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger in Azie! Er zijn tal van landen die jouw handen goed kunnen gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrijwilligerswerk in China, Cambodja, India of Sri Lanka? Je leert bijzondere culturen kennen en je doet daarnaast ook nog iets goeds voor de mens of natuur!

Wil je tijdens je vrijwilligersbestaan genieten van een lekker klimaat, mooie parelwitte stranden en een aardige bevolking? Ga dan als vrijwilliger aan de slag in Thailand of Indonesie.

Vietnam is volop in ontwikkeling, een groot avontuur als vrijwilliger dus. Vietnam kan nog veel hulp gebruiken, ga bijvoorbeeld boeren helpen bomen planten, Engelse les geven of gehandicapte kinderen verzorgen!

Wil je het land met de hoogste berg ter wereld leren kennen? Ga dan naar Nepal en geef les in Engels of help mee in een weeshuis.

Wanneer je een bijzondere cultuur wilt leren kennen tijdens je periode als vrijwilliger kun je het beste naar Israel gaan, het heilige land dat helaas te kampen heeft met armoede. Je kunt Israel helpen opbouwen en de bevolking kan jou van alles vertellen over religie, cultuur en historie!

Vakantie en vrijwilligerswerk in Noord & Zuid Amerika

Latino sfeer opsnuiven tijdens je vrijwilligerswerk in Zuid Amerika? Beleef Zuid Amerika door in de cultuur te duiken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ze kunnen je daar goed gebruiken, er zijn nog veel landen die armoede kennen met als gevolg de enorme hoeveelheid sloppenwijken. Ga aan de slag als vrijwilliger in bijvoorbeeld Argentinie, Brazilie of Peru en help (wees)kinderen in sloppenwijken, ga als tandarts naar de Amazone of help gehandicapte kinderen aan een waardig bestaan.

Wil je toch liever vrijwilligerswerk doen in het noorden dan kun je bijvoorbeeld aan de slag in Canada. Maar ook in de USA is genoeg hulp nodig bij het verzorgen van dieren en kinderen.

Ook bijzonder: help mee in een voormalige kolonie van Nederland. De banden zijn nog altijd niet gebroken met Suriname en zij kunnen een paar extra handen goed gebruiken! Help in een weeshuis, verzorg verwaarloosde dieren of help in een indianendorp. Voor ieder wat wils!

Combi van vakantie en vrijwilligerswerk in Midden Amerika

Midden Amerika: de culturele regio van het Amerikaanse continent. Ontdek tijdens je vrijwilligerswerk in Midden Amerika de bijzondere cultuur en mystieke Maya historie van Mexico.

Een bijzonder land aan doen? Doe dan vrijwilligerswerk in Ecuador. In dit land leeft maar liefst 45% van de bevolking onder de armoedegrens. Stroop je mouwen op en ga aan de slag als docent Engels, help mee met huiswerk of speel spelletjes met kinderen. Wanneer je daarna nog een paar vrije dagen hebt is het een aanrader de Galapagos eilanden te bezoeken.

Tips voor vrijwilligerswerk in Afrika

Een bekend continent als het gaat om vrijwilligerswerk. Op sommige plekken is het dan ook nog hard nodig en ben jij van harte welkom! Vrijwilliger in Afrika zijn is divers. Kies jij voor een combi van vakantie en vrijwilligerswerk in Egypte, of bezoek je de armere landen zoals Ghana, Kenia en delen van Zuid Afrika?

Wil je én vrijwilligerswerk doen én een taal leren? Ga dan als vrijwilliger naar Marokko! Dit is de plek om Arabisch of Frans te leren!

Vrijwilligerswerk aan de andere kant van de wereld

Heerlijk om aan de andere kant van de wereld te zitten, zeker in de fantastische natuur van Nieuw Zeeland. Naast een heerlijke vakantie kun jij ook je steentje bijdragen aan de bijzondere natuur die Nieuw Zeeland kent. Zo kun jij én genieten van de prachtige omgeving én vrijwilligerswerk doen.

Doe vrijwilligerswerk in Europa

Blijf jij liever iets dichter bij huis? Ook dan kun je goed je vakantie combineren met je vrijwilligerswerk! Vrijwilligerswerk in Europa kun je onder andere doen in Spanje en Frankrijk. Help in Spanje bijvoorbeeld de zwerfhonden en -katten of restaureer in Frankrijk een oud gebouw. Vergeet daarnaast niet te genieten van de omgeving!

Vrijwilligerswerk in het buitenland: support Kiva!

Heb je een economische of communicatie opleiding en misschien wel de ambitie om op termijn ontwikkelingswerk te gaan doen of te gaan werken voor een Microfinance organisatie? Lees dan over de ervaring die je als vrijwilliger kunt opdoen op dit vlak in het Kiva Fellows project!

Surprisetickets.nl supports Kiva.org
Als je meer wilt leren over Kiva en samen met ons kleine startende ondernemers in ontwikkelingslanden wilt helpen dan ben je welkom in het Surprisetickets.nl supports Kiva team.

Vrijwilligerswerk en vakantie vieren in Curacao

Bij een tropisch eiland als Curacao denk je misschien niet in eerste instantie aan een roep om vrijwilligers, maar niets is minder waar. Op Curacao leeft een groot deel van de mensen nog in armoede. Je kunt hier dan ook aan de slag om arme kinderen weer een toekomst de geven. Naast de hulp die je aan mensen kunt bieden op Curacao bestaat er ook de mogelijkheid om te werken met dieren. Er is op Curacao zowel een stichting voor alleen wilde dieren als een stichting voor voornamelijk huisdieren.

Meer info: Vrijwilligerswerk op Curacao

Meer reistips voor vrijwilligers

Voor bepaalde tropische bestemmingen zijn vaccinaties aanbevolen, zeker bij een langer verblijf zoals dat vaak het geval is bij vrijwilligerswerk. Kijk voor alle actuele informatie hierover op de website van het LCR.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews