De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het woord panda vermoedelijk een verbastering is van het Nepalese poonya wat bamboe-eter betekent?

Voorpret

Na het bekijken van deze spelende panda's in een panda opvangcentrum, boek je vast het liefst meteen een ticket naar China.

Vrijwilligerswerk China

Vrijwilligerswerk China
Vrijwilligerswerk in China doen en een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van China? Er is van alles mogelijk op het gebied van vrijwilligerswerk; werken in een pandacentrum of Engelse les geven aan kinderen of Tibetaanse nomaden. Op deze pagina vind je meer informatie over vrijwilligerswerk China projecten.

Vrijwilligerswerk China

China is een land met vele gezichten. Zo vind je er grote, moderne steden als Shanghai, Hongkong en Beijing vol cultuur en geschiedenis. En maak je op het Chinese platteland kennis met het traditionele leven en de schoonheid van mysterieuze landschappen. China is naast een van de oudste beschavingen ter wereld ook de snelst groeiende economie op dit moment.

Het verschil tussen rijk en arm is echter heel groot; vrijwilligerswerk wordt dan ook erg op prijs gesteld. Het is dé manier om China op een speciale manier te ontdekken en bij te dragen aan de ontwikkeling van dit fascinerende land. Lees hieronder meer over de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk in China.

Vrijwilligerswerkprojecten in China met kinderen

Beijing, de hoofdstad van China, is een moderne stad waar oude tradities bewaard zijn gebleven. Wil je deze fascinerende stad écht leren kennen? Dan is vrijwilligerswerk een prima idee!

Wil je bovendien graag werken met kinderen? Via Activity International kan je zowel in Beijing als Shanghai, maar ook in kleinere plaatsen in China aan de slag als vrijwilliger in zomerkampen of zomerscholen, op creches of werken met gehandicapte kinderen. Deze programma's zijn overigens al mogelijk vanaf zes weken, maar natuurlijk is het ook mogelijk om veel langer te blijven!

Combi: Chinese taalcursus en vrijwilligersprojecten

Wil je Chinees leren en je horizon verbreden door middel van vrijwilligerswerk? Kijk dan eens op de website van China Inside. Deze organisatie biedt een vrijwilligersprogramma aan, dat gecombineerd wordt met een Chinese taalcursus. De perfecte manier om helemaal op te gaan in de Chinese taal en cultuur. Word vrijwilliger op een DayCare center voor geestelijke gehandicapten, geef Engelse les aan migrantenkinderen of onderwijs Tibetaanse nomaden.

Meer vrijwilligerswerk in China

Naast bovenstaande projecten zijn er nog veel meer mogelijkheden als het gaat om vrijwilligerswerk in China. Kijk om ideeën op te doen eens op de website van Projects Abroad. Je kunt er in diverse branches aan de slag op het gebied van bijvoorbeeld journalistiek, economie, rechten en gezondheidszorg.

Vliegtickets China aanbod & vliegen China info

Vanaf Amsterdam zijn er meerdere mogelijkheden om naar China te vliegen waaronder met KLM en verschillende Chinese Airlines. Als je de tarieven voor vliegtickets wilt vergelijken start dan in vliegtickets voor verre vliegreizen gespecialiseerde online reisbureaus zoals Vliegwinkel.nl en Tix.nl. Sommige reisbureaus hebben speciale afspraken met airlines en mogen - mits ze er min. 1 nachtje hotel bij verkopen - vliegtickets China goedkoper aanbieden. Voor goedkope vliegtickets naar China is NRV zo'n reisorganisatie, waar je soms verassend voordelige tickets kunt vinden. 

Goedkope vliegtickets boeken naar China? Boek eens een startpakket! 
Het kan overigens aanzienlijk goedkoper zijn om (enkele nachten) hotel en vliegtickets China ineens te boeken. Handig daarvoor is een startpakket van 333TRAVEL met de eerste 2 nachten een goed hotel en zoek daarna lokaal een hostel of voordelig hotelletje. 

Vliegtickets met vertrek in het weekend zijn buiten de officiele vakanties vaak goedkoper dan vliegtickets met vertrek doordeweeks. In de vakanties is het vaak juist weer gunstiger om vliegtickets China te boeken met vertrek op zondag t/m donderdag (maar vooral niet op zaterdag!).

Last minute tickets zijn niet altijd goedkoop! Wil je in de schoolvakanties of rond feestdagen vliegen? Goedkope vliegtickets moet je dan minimaal 3 maanden vooruit boeken! Vlieg je in het laagseizoen, bijvoorbeeld maart, juni of november? Dan kan het de moeite zijn om wat langer af te wachten op een gunstige aanbieding. Zorg in ieder geval dat er ook een zaterdagnacht in je reis zit, dat scheelt aanmerkelijk in de kosten.

Tip! Woon je vlakbij de grens? Vergelijk dan zeker ook de vliegtickets tarieven vanaf luchthavens als Dusseldorf of regionale luchthavens bij jou in de buurt.

Vrijwilligerswerk in andere Aziatische landen

Enthousiast geworden om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar heb je nog twijfels over China? Lees dan meer over vrijwilligersprojecten in Azië. Zoals werken bij een opvangcentrum voor olifanten in Thailand, weeskinderen helpen in Cambodja, Engelse les geven in Nepal of straatkinderen begeleiden in India. Bekijk ook de volgende landen:

Vrijwilligerswerk Israel
Vrijwilligerswerk Indonesie
Vrijwilligerswerk Sri Lanka
Vrijwilligerswerk Vietnam

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews