De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Momenteel ongeveer 3,4 miljoen kinderen in Indonesie direct na de basisschool stopt met leren. Als vrijwilliger kan jij hier het verschil maken!

Voorpret

Bekijk het overzicht met vrijwilligerswerk vakanties over de hele wereld.

Vrijwilligerswerk Indonesie

Vrijwilligerswerk Indonesie
Vrijwilligerswerk in Indonesie levert je niet alleen een waanzinnige ervaring op, maar ook veel waardering van de Indonesische bevolking. Wie naar Indonesie gaat, komt terecht in een land dat volop in ontwikkeling is. Vrijwilligerswerk Indonesie: een aanrader voor de echte avonturiers!

Vrijwilligerswerk Indonesie: orientatie

Je vakantie in Indonesie door brengen als vrijwilliger is de manier om de cultuur van een land te leren kennen. Als je het als plezierig ervaart dat je ter plaatste bij problemen bij iemand terecht kunt dan is het slim eerst eens bij een vrijwilligerswerk organisatie te kijken. Hieronder verschillende tips voor organisaties die korte en langere projecten aanbieden. Vrijwilligers die via Activity International in Indonesie aan de gang gaan, worden ook geholpen met onderdak e.d.!

Vrijwilligersprojecten in Indonesie: met kinderen werken op Bali

Via Activity International vrijwilligerswerk doen op Bali in Indonesie? Je begint met een leuk oriëntatieweekend om de taal en het gebied een beetje te leren kennen. Vervolgens ga je aan de slag op een van de educatieve projecten, zoals op een school of in een weeshuis. Waar je de plaatselijke leraren helpt met lesgeven.

Je hebt niet meer nodig dan een redelijke kennis van de Engelse taal en doorzettingsvermogen! Voor vertrek wordt er nog een leuke bijeenkomst georganiseerd om ook alvast je medereizigers te leren kennen.

Helpen in weeshuizen in Indonesie

Dagelijks heeft de staf van lokale weeshuizen flink met problemen te kampen. Er is simpelweg te weinig mankracht om al die kinderen te verzorgen. Er is een grote vraag naar vrijwilligers voor dit project. De weeshuizen bieden onderdak aan kansarme kinderen en wezen. De weeshuizen verschaffen hen voedsel en onderdak. Bovendien bieden de weeshuizen een steunende omgeving voor deze kinderen, waarin ze liefde krijgen en worden verzorgd.

Wat kan jouw taak in het Pak Weeshuis zijn? Engelse les geven of sport en spel begeleiden. Deze organisatie is heel flexibel. Je kan bijna iedere week beginnen. De duur is per bestemming verschillend. Er zijn drie bestemmingen Jakarta, Sulawesi en Papua. Het aantal dagen van je verblijf hangt af van welke bestemming je kiest voor vrijwilligerswerk. Gemiddeld ligt het ergens tussen de 2 weken en 2 maanden (voor een lange periode heb je wel een speciaal visum nodig).

Vrijwilligerswerkprojecten op Bali

De organisatie Travel Active biedt mooie en zinvolle vrijwilligers reizen naar Indonesie aan. Je verblijf dan op het tropische eiland Bali waar je afhankelijk van je programma gaat werken met kinderen op een school. Je geeft bijvoorbeeld Engelse les en organiseert (sportieve) spelletjes. Het vrijwilligerswerk duurt gemiddeld 2 weken, maar is te verlengen. Ook voor vertrek wordt je goed voorbereid op een prachtige ervaring! Ontdek de voordelen van een vrijwilligersreis naar Bali via Travel Active!

Project Stichting Wins

Onderwijs is het belangrijkste uitgangspunt voor Stichting Wins en staat met stip op nummer 1. Wins zorgt ervoor dat kinderen naar basisscholen, middelbare scholen en misschien wel naar hoge scholen kunnen. Engelse les en toekomstgericht denken zijn de richtlijnen van het onderwijs. Daarnaast zorgen ze ook voor microkredieten, geld voor medicijnen en betere leefomstandigheden. Genoeg te doen dus!

Voel jij je aangetrokken tot een van deze onderwerpen dan is Stichting Wins misschien wel iets voor jou. Ze zijn actief op de twee exotische gebieden: Java en Bali. De kinderen die je kunt helpen zijn vooral kansarme kinderen of wezen.

Tip: Vrijwilligerswerk kost geld, maar vergeet niet dat in de landen waar het meestal nodig is, het levensonderhoud niet duur is. Let daarbij op prijzen als je via reisorganisaties je reis boekt.

Bescherm wildlife! Vrijwilligerswerk met apen

De stichting Wanicare ondersteunt Wild Animal Rescue Centers in Indonesie. Ze beschermen wilde dieren met in het bijzonder de bedreigde orang-oetangs. Het vrijwilligerswerk in het Cikananga Wildlife Center (een van de ondernemingen van Wanicare) bestaat uit het voeden van de dieren, schoonmaakwerk, gedrag observaties en naar eigen wens hulp bij medische verzorging, educatie projecten en waar mogelijk het redden van dieren. Meer over Wanicare Foundation.

Reisinformatie Indonesie

In Indonesie is een visum verplicht, deze kun je ter plaatse ophalen of van tevoren aanvragen in Nederland.

Meer info over een vakantie vind je in de gids reizen naar Indonesie. Of bekijk voor leuke uitjes eens de gids bezienswaardigheden Indonesie.

Als je je ticket zo goedkoop mogelijk wilt boeken, bekijk dan onze tips overop vliegtickets naar Indonesie.

Leuke tip! Wil je na het doen van je vrijwilligerswerk nog een paar dagen, of weken, genieten van zon, zee, strand? Of heerlijk relaxen? Maar heb je weinig geld? Op Bali hoeft het allemaal niet duur te zijn, lees meer info over goedkoop vakantie vieren op Bali.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews