De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je zelfs als je maar 2 weken de tijd hebt je al op vrijwilligerswerkvakantie naar Thailand kunt gaan?

Voorpret

Meer lezen over het combineren van vrijwilligerswerk en reizen? Bekijk het overzicht van de redactie met alle tips voor een vrijwilligerswerk vakantie.

Vrijwilligerswerk vakantie Thailand

Vrijwilligerswerk  vakantie Thailand
Wil je je verblijf in Thailand combineren met vrijwilligerswerk en tijdens je vakantie echt iets betekenen voor het land van de glimlach? In Thailand zijn er verschillende organisaties die zich inzetten op het gebied van vrijwilligerswerk. Lees over waar je olifanten en gibbons kunt verzorgen,  Engelse les kunt geven aan Thaise kinderen en de andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerkprojecten!

Vrijwilligerswerk Thailand | De organisaties

Wil je de Thaise cultuur leren kennen en tegelijkertijd iets betekenen voor het land? Combineer dan je vakantie in Thailand met vrijwilligersprojecten.

In veel projecten kan je al participeren als enkele weken de tijd hebt. Het is bijzonder om vrijwilligerswerk onderdeel uit te laten maken van je rondreis. In de volgende blokjes geven we informatie over enkele organisaties in Thailand die wel een helpende hand kunnen gebruiken. Bekijk zeker ook het vrijwilligerswerkprojecten aanbod van de gespecialiseerde vrijwilligerswerk -reizen organisatie Travel Active (waar veel Thailand projecten vrijwilligerswerk met olifanten omvat).

Vrijwilligersprojecten in het onderwijs

Wil je graag lesgeven aan Thaise kinderen? Dan is Openmindprojects wellicht iets voor jou. Als vrijwilliger van deze organisatie draag je bij aan de ontwikkeling van de Thaise bevolking door les te geven op het gebied van Engels, computers of zorg. Je mag zelf kiezen waar je geplaatst wordt en hoe lang je wilt blijven.

Om zo veel mogelijk van de Thaise cultuur te leren, verblijf je bij de mensen thuis, in een weeshuis, op een school of in een nationaal park. Lijkt het je wat om op deze manier een steentje bij te dragen? Lees dan meer over dit geweldige initiatief op de website van Openmindsprojects.

Word Wildlife Friend vrijwilliger in Thailand!

Wildlife Friends of Thailand zet zich in voor het welzijn van dieren die mishandeld of verwaarloosd worden. Dit doen ze door de zieke dieren te verzorgen in een omgeving die vergelijkbaar is met hun natuurlijke leefomgeving. In het Wildlife Rescue Center revalideren wilde dieren die als huisdier gehouden werden of gebruikt werden voor commerciële doeleinden.

Andere projecten zijn: een revalidatiecentrum voor Gibbons, de mobiele Wildlife Clinic en een opvangcentrum voor Thaise olifanten. Daarnaast is er een scholingsproject, waarin de Thaise bevolking geschoold wordt om het gewelddadige gedrag tegenover dieren te stoppen. Enthousiast geworden? Kijk dan eens op de website van Wildlife Friends. 

Vrijwilligersprojecten met kinderen in Thailand

Lijk het je leuk om met kinderen te werken in Thailand? Vrijwilligerswerk bij een project van Commundo is dan misschien wel wat voor jou. Je kunt hier lesgeven op scholen, weeshuizen ondersteunen en een vrijwilligersproject doen in het Special Education Center in Phuket wat scholing verzorgt voor gehandicapte, autistische en dove kinderen tussen de vier en de zestien jaar.

Op deze speciale school leer je de kinderen sociale vaardigheden te ontwikkelen door veel tijd met ze door te brengen. Je gaat met ze knutselen, dansen, lezen en mediteren. Jij kunt deze kinderen door middel van dit mooie project weer leren dat ook gehandicapten een toekomst kunnen opbouwen.

Een werkvakantie in Thailand

Wil je vakantie vieren in Thailand en tegelijkertijd iets betekenen voor het land? Kies dan voor een werkvakantie van TCDF Eco-Logic. Deze organisatie biedt werkvakanties aan van minimaal een week, waar je tijdens een verblijf in een bungalow vijf ochtenden per week met het personeel meewerkt. Zo help je mee met het bouwen van huizen of het onderhouden van een organische tuin. Wil jij op deze manier de Thaise natuur en cultuur in stand houden? Neem dan een kijkje op de website van TCDF Eco-Logic.

Met een verblijf geef je indirect ook financiële steun aan de stichting Thai Child Development, die zich inzet voor de ontwikkeling van Thaise kinderen. Uiteraard kun je ook als vrijwilliger aan de slag voor deze organisatie. Wil je weten wat je voor deze stichting kunt betekenen? Neem dan een kijkje op hun website.

Meer vrijwilligerswerk projecten in Thailand

Opzoek naar meer vrijwilligerswerk projecten in Thailand? Er zijn nog veel meer organisaties actief op het gebied van vrijwilligerswerk. Op de website van Projects Abroad vind je nog meer projecten in Thailand op het gebied van lesgeven, dier en natuur, sociaal werk en gezondheidszorg.

Reisinformatie Thailand

Praktische tips ter voorbereiding van je reis:

• Als je langer dan 30 dagen in Thailand verblijft heb je een visum nodig, voor meer informatie zie de ambassade.
• Informatie over gezondheid, communicatie e.d.: Thailand info.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews