De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Thailand

Thailand, het land van de glimlach, heeft veel te bieden. Idyllische stranden, prachtige tempels, adembenemende natuurparken en interessante steden. De ideale bestemming voor een afwisslende vakantie.

Lees over de belangrijkste steden, de mooiste eilanden en de leukste bezienswaardigheden. In deze vakantie Thailand gids tref je de informatie die je nodig hebt om alles uit je vakantie in Thailand te halen.

Vakantie Thailand

Thailand kent prachtige steden, zoals de bruisende hoofdstad Bangkok. In Bangkok kun je heerlijk shoppen of prachtige tempels bewonderen. Fiets gratis door de stad of maak een boottochtje om Bangkok vanaf het water te bewonderen.

De tweede stad van Thailand is het indrukwekkende Chiang Mai. Een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard. Bezoek de avondmarkt of gebruik Chiang Mai als uitvalsbasis voor een jungle trekking.

In Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van Thailand, staan veel ruines van tempels en paleizen. Bewonder ze vanaf het water bij zonsondergang.

Thailand is ook als honeymoon bestemming erg populair met haar prachtige stranden, bijzondere cultuur en bruisende steden.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Thailand

Vakantie in Thailand > droomeilanden

In het zuiden van Thailand vind je prachtige eilanden, die stuk voor stuk de moeite waard zijn met hun azuurblauwe zee en prachtige zandstranden. Lees hier tips en info over de bekendste eilanden: Phuket en Koh Phi Phi.

Thailand activiteiten

Duiken en snorkelen
Thailand heeft prachtige locaties om te duiken of te snorkelen. Vooral rond Phuket wordt er veel gedoken, maar ook vanuit de badplaatsen Hua Hin en Pattaya. Onze favoriet voor duiken is Koh Phi Phi!

Jungle trekkings
Maak een meerdaagse tocht door de jungle te voet, per boot of op een olifant. Goede uitvalsbasissen voor jungle trekkings in het noorden van Thailand: Chiang Mai, Chiang Rai of Phai.

Olifanten spotten
In Thailand speelt de olifant een grote rol. Je kunt diverse olifantenopvangcentra bezoeken, een olifantenfestival bijwonen of een olifantenpolo toernooi aanschouwen. Lees alles over olifanten in Thailand.

Tempels
Thailand telt meer dan 30.000 tempels. Bekijk hier een overzicht van de mooiste en belangrijkste tempels in Thailand.

De Thaise massage
Overal in het land kun je genieten van de bekende Thaise massages. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een massagecursus te doen.

Bezoek de Bridge on the river Kwai

De beroemde brug ligt 3 km van Kanchanaburi. De Bridge over the River Kwai is bekend van de gelijknamige film over de aanleg van de spoorwegbrug en het tragische lot van krijgsgevangenen die aan de brug werkten. Maak een rit met een boemeltrein over de beruchte ‘dodenspoorlijn' of zak per bamboevlot de Kwairivier af. Over diezelfde rivier varen 's avonds overigens drijvende karaoke shows. Zelf kun je overnachten in een floatel; drijvende houten huisjes gebouwd op een vlot in de rivier.

Ten noordwesten van Kananchanaburi liggen indrukwekkende watervallen, waarvan de Erawan-waterval het meest spectaculair is. De waterval heeft zeven ‘verdiepingen', waar je heerlijk kunt badderen.

Dobberen tussen de vissen

Op zoek naar een avontuurlijke manier van overnachten? Slaap in een drijvend vissershuisje. In Ban Phae, 500 meter van de pier, verhuren twee eigenaren hun hutjes aan toeristen. Geniet 's avonds onder de sterren van je zelfgevangen vis. Een unieke kans om het vissersleven van dichtbij mee te maken. Informatie op de markt of bij de pier in Ban Phae.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews