De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Borneo

Een vakantie Borneo staat in het teken van avontuur, jungle en natuur. Een bijzondere vakantie naar Indonesie waarin je planten en dieren gaat zien die je nog nooit hebt gezien.

Daarnaast kun je tijdens je vakantie op Borneo ook heerlijk relaxen. Wat dacht je van een cocktail onder een palmboom op een parelwit strand met uitzicht op een azuurblauwe zee?

Vakantie Borneo: vakantie tips & travelinfo

Het eiland Borneo wordt verdeeld over de landen Indonesie, Maleisie en Brunei. Alle drie deze landen hebben hun eigen Internationale Airport op Borneo. Indonesie heeft een vliegveld in Balikpapan, Maleisie in Kota Kinabalu en voor Brunei vlieg je naar Bandar Seri Begawan. 

Goedkoop vliegen naar Borneo? Hier lees je 10 tips van vlieg experts die je vertellen hoe & waar je goedkope tickets naar Borneo en Indonesie vindt.. En bekijk zeker ook dit handige vliegveld Borneo vergelijk op Vliegennaar.nl.

Vakantie op Borneo: Azie specialist 333Travel heeft prachtige reizen naar Borneo. Het eiland is nog relatief onbekend maar dit reisbureau heeft een paar absolute droomreizen voor een onvergetelijke vakantie Borneo.

Op Borneo is zoveel te zien, dat veel mensen kiezen voor individuele- of groepsrondreis als vakantie op Borneo. Goede reisorganisaties op dit gebied zijn 333Travel (aanrader) en TUI.nl. Voor onvergetelijke reizen door de jungle waarbij je bijzondere dieran als orang-oetans, olifanten, neushoorns en panters kunt tegenkomen!

Belangrijke tip: 
Wanneer je bij deze reisorganisaties naar een vakantie Borneo gaat zoeken, zul je ontdekken dat Borneo niet bij de landen staat. Dit komt omdat  Borneo verdeelt wordt over de landen Indonesie, Maleisie en Brunei, je vindt vakanties naar Borneo dus tussen de Indonesie en Maleisie reizen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Kota Kinabalu

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Borneo vakantie: rondreis vakantie op Borneo

Als je zelfstandig gaat rondreizen tijdens je vakantie op Borneo, adviseren wij het openbaar vervoer. Een auto huren op Borneo is moeilijk, er zijn weinig autoverhuurders. Het openbaar vervoer is heel goed te doen op Borneo (je reist vooral per boot en bus). Op sommige stukken van Borneo is de jungle echter zo dicht, dat je, ook al zijn het hele kleine stukjes, met het vliegtuig moet. Hier lees je meer over rondreizen in Indonesie.

Borneo reizen zelf samenstellen

Je kunt je vakantie Borneo goed combineren met andere Indonesische eilanden als Bali, Sulawesi, Java of Lombok. Ontdek op Bali zon, zee en strand, op Sulawesi de bijzondere flora & fauna, op Java de cultuur en vind op Lombok de rust. Ga vervolgens naar Borneo voor de bijzondere natuur. Je vakantie krijgt zo alles wat je maar wenst!

Stel zelf je ideale (rond)reis samen
Wil je bijvoorbeeld bovengenoemde reis door Borneo gaan maken? Je kunt dan je vliegticket, hotel en excursies apart boeken. Klik bij 333Travel  op de tab ''. Via deze weg kuBouwstenenn je alles apart boeken en jouw ideale reis door Borneo samenstellen!

Natuurlijk Borneo - dit maakt jou Borneo vakantie speciaal!

Borneo is een belevenis. Ontdek de bijzondere dieren, planten en bomen. Wij zetten hieronder de bijzonderste plekken van Borneo op een rijtje als het gaat om natuur.

  • Sepilok Orang Utan Centre Helaas is het zo dat er veel oerwoud van Borneo is gekapt. Er is nog maar 20% van het oorspronkelijk oerwoud overgebleven en hierdoor zijn er rehabilitatiecentra voor orang-oetans nodig. Het Sepilok Orang Utan Centre (25 km ten noordwesten van Sandakan) vangt gewonde baby orang-oetans op, om ze weer klaar te stomen om de wildernis in te gaan. Er zijn meerdere rehabilitatiecentra in Borneo, ze doen allemaal goed werk en zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken.
  • Bako National Park Dit tropische schiereiland aan de westkant van Borneo is werkelijk een plaatje. Dit natuurreservaat is zeer gevarieerd en kent eeuwenoude bossen, ruige klippen en prachtige zandstranden. De dieren die er leven zijn even bijzonder: zeldzame apensoorten, herten, zwijnen en gibbons. Op naar het avontuur!
  • De Danum vallei Dit is het echte primaire regenwoud. Hier leeft de zeldzame Sumatraanse neushoorn, de Borneo-Pygme olifant, een apart apensoort (langgurs) en gibbons. Voor heel bijzondere dieren moet je dus hier zijn!
  • Mount Kinabalu Ja, deze mag je eigenlijk niet missen. Of je deze 4000'er nu van een afstandje bekijkt of beklimt: hij is prachtig. Bovendien ligt deze berg in het Kinabula National Park, wat gezien wordt als één van de belangrijkste plekken ter wereld. Dit komt onder andere door de bijzondere fauna, wat dacht je bijvoorbeeld van de grootste bloem ter wereld (zie foto bovenaan)? Hij weegt maar liefst 10 kg, hou wel je neus dicht, want hij stinkt naar rottend vlees!

Tip: Ben jij een natuurfreak? Ga dan zeker ook naar Sulawesi! Door de diepe zeestraten om Sulawesi heen konden de dieren niet migreren en is ongeveer 75% van de dieren op Sulawesi alleen daar te vinden!

Bijzondere cultuur in Borneo: vakantie tussen de Iban-stam

Borneo kent verschillende stammen en culturen. Op sommige georganiseerde rondreizen, zoals reizen van NRV bezoek je zo'n stam. Wij zetten onze favoriete op een rijtje.

  • Iban-stam Deze stam, ooit gevreesd maar inmiddels vriendelijke, gastvrije en schuchtere boeren, bezoek je op een aantal van de reizen van NRV. Je krijgt de hobby van deze bijzondere stam te zien: blaaspijpschieten.
  • Dayak-stam Deze stam leeft in het binnenland van Borneo. De Dayak-stam is in 6 groepen te verdelen, waarvan de Iban er één is. De Iban kwam als laatste bij de Dayak. De andere 5 stammen probeerden de van oorsprong christelijke stam Iban te bekeren tot de islam. Dit lukte gedeeltelijk, maar oude tradities van de Iban bleven in tak. De Dayak staat bekend om het geloof in meerdere goden en de rituelen om goede en kwade geesten te beinvloeden, want naast mensen, planten en dieren leven er ook geesten op aarde, aldus de Dayak-stam.

Duiken op Borneo | Tropisch Sipadan, Kapalai & Mabul

Een van de mooiste plekjes ter wereld om te duiken is voor de kust van Maleisisch Borneo. In het zuiden van Sabah ligt het plaatsje Semporna, waar zich verschillende duikscholen bevinden. Hier kun je dagelijks tours boeken die je per speedboat naar de mooiste duikplekjes ter wereld brengen: het nationale park bij Sipadan, Kapalai en Mabul. Voor Sipadan moet je lang van tevoren reserveren of heel veel geluk hebben, want de toegang tot Sipadan is zeer beperkt om het koraal en het onderwaterleven optimaal te beschermen. Maar de onderwaterwereld bij Kapalai en Mabul zijn ook heel bijzonder! Tip voor een verblijf in Semporna: Scuba Junkie, Dragon Inn & de Sipadan Inn. Heb je veel geld over voor de ultieme belevenis: boek het Sipadan-Kapalai dive resort, op Kapalai Island.

Actuele ticket aanbiedingen voor Kota Kinabalu

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews