De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het in Indonesie heel normaal is om een binnenlandse vlucht te maken? Veel Indonesiers doen het zelf ook, dit moet ook wel, als je land uit 18.000 eilanden bestaat!

Voorpret

Bezoek het tropenmuseum in Amsterdam, om vast in de Indonesische sferen te komen.

Rondreis Indonesie

Rondreis Indonesie

In Indonesie rondreizen is een waar avontuur. Tijdens een rondreis Indonesie bezoek je vaak meerdere eilanden. Je vervoert je per ferry of vliegtuig. Op elk eiland ontdek je iets nieuws: een parelwit zandstrand, de jungle, de bijzondere cultuur of prachtige natuur. Maar hoe gaat jouw reis eruit zien?

Onze Indonesie Traveller deelt via deze special haar reistips en ervaringen, wat jou kan helpen in de voorbereiding van je eigen rondreis door Indonesie.

Individuele rondreis Indonesie? Tips & reisorganisaties!

Facts: de Indonesische archipel bestaat uit ruim 17.000 eilanden en heeft een oppervlakte van circa 1.904.569 km². Daarmee is het de grootste eilandenstaat ter wereld en het land is qua inwonersaantal het vier na grootste land ter wereld. Daarmee willen we slechts zeggen: a lot of ground to cover tijdens een rondreis Indonesie!

Als je een rondreis Indonesie gaat maken, kies jij dan voor een georganiseerde rondreis, of een individuele rondreis? Indonesie is op beide type reizigers goed ingesteld. De individuele reiziger kan er prima rondreizen met backpack, of iets georganiseerder zelf een rondreis samenstellen.

Rondreizen Indonesie specialist
De rondreizen Indonesie specialist is 333Travel. Deze Azie specialist heeft aantrekkelijke 'starterspakketten' (vlucht + eerste paar nachten hotel) voor wie zelf een rondreis naar Indonesie wil samenstellen, waarbij je daarna ook zelf hotels en excursie- / landarrangementen kunt kiezen. Maar ook een prive rondreis Indonesie boek je er al onder de 1500,- euro.

Tip: ben je op zoek naar vliegtickets? Lees dan deze 12 tips over goedkoop vliegen naar Indonesie. Prijzen tussen luchthavens kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk verschillen en ook welke dag je vliegt of wanneer je boekt heeft invloed op de prijs. Je leest het allemaal in de tips van onze vliegexperts!

Indonesie rondreis: onze favoriete rondreis specialisten

Wanneer je een georganiseerde rondreis Indonesie wilt maken, heb je keus uit redelijk veel reisorganisaties. Wij selecteerden hieronder onze favoriete aanbieders:

De grootste keuze en voordeligste reizen tref je bij 333Travel. Van natuur- en cultuur rondreizen tot rondreizen langs de stranden en highlights van Indonesie. De avontuurlijk ingestelde reiziger raden we NRV Reizen aan waar je vaak bijzondere rondreizen treft (bv. per fiets / per trein). Liefhebbers van natuur reizen door Indonesie halen hun hart op bij Sawadee Travel.

Rondreis Indonesie zelf samenstellen? Budget tip!
Het grote voordeel van zelf samenstellen is dat je niet afhankelijk bent van een reisorganisatie en precies de vluchten, hotels en excursies kunt uitkiezen die jij wilt.

Organisaties waar je al je reisproducten op één site bij elkaar kunt combineren en boeken zijn: 333Travel en NRV. Door vliegtickets, hotels en excursies zelf samen te stellen bespaar je vaak tot 40% op je reis!

Los: vliegtickets & accommodatie
Je kunt ook bij bovenstaande online reisbureaus terecht voor losse tickets om vervolgens ergens anders je accommodatie te regelen. Maar ook plekken om te slapen, van luxe tot budget, vind je bij de eerder genoemde bedrijven.

Rondreizen Indonesie tips: TUI startpakket Bali & tickets vergelijk

Een tip voor mensen die zich voorbereiden op een rondreis Indonesie, is dat losse vluchten en hotels vaak duurder zijn dan een startpakket Indonesie combineren met losse accommodaties ter plaatse.

Een startpakket bestaat uit een vlucht, transfer en de eerste twee hotelovernachtingen. In het TUI startpakket Bali zitten vluchten met Emirates en KLM - je hebt dus de garantie op een comfortable vlucht voor een redelijke prijs. Meer informatie: TUI startpakket Bali v.a. 1044,-  

Toch liever los boeken? Om te vergelijken welk vliegveld in Indonesie het voordeligst is gebruik je de website VliegenNaar.nl. Kies een bestemming in Indonesie en klik daarna op het landkaartje, je krijgt de omliggende vliegvelden met bijbehorende prijzen te zien. 

Als je wilt weten hoe je een rondreis Indonesie maakt met slechts een kleine portemonnee: lees onze Indonesie Budget tips.

Rondreis Indonesie: belangrijkste bezienswaardigheden

Wat mag je echt niet missen tijdens je rondreis door Indonesie? Een top 10 van de volgens ons allerbelangrijkste bezienswaardigheden van Indonesie lees je in deze special!

Rondreis door Indonesie: hoe reis je van a naar b?

Tijdens je rondreis door Indonesie is het niet verstandig zelf achter het stuur te kruipen. Het verkeer is op de meeste plekken één grote chaotische bedoeling en ze rijden er ook nog eens links.. Maar er zijn zoveel andere, low budget, vervoer mogelijkheden dat zelf autorijden ook helemaal niet nodig is.

Je kunt het beste gebruik maken van de lokale bussen of taxi's. Bussen hebben geen dienstregeling, ze komen wanneer ze komen. Ze rijden volgens het beleid vol = vertrekken. Naar populaire plaatsen rijden dus zeer frequent (meer mensen, sneller vol, sneller vertrekken) maar soms kan het zijn dat je een uur moet wachten voor een bus vertrekt. Naast bussen leggen ook treinen heel goede verbindingen tussen de grote steden.

Verder zie je veel becaks (fietstaxi's), bajaj's (mini brombusjes op 3 wielen) en ojeks (brommer waar Indonesiers zoveel mensen op proppen als er mee willen). Voor al dit soort vervoersmiddelen geldt: spreek een prijs af voor je vertrekt!

Reizen tussen de eilanden
Zoals wij met de trein reizen, maken Indonesiers gebruik van binnenlandse vluchten. Veel mensen wonen op het ene eiland, maar werken op het andere. Het vlieg verkeer tussen de verschillende eilanden is daardoor heel toegankelijk voor de rondreizende toerist. Het is wel verstandig om je binnenlandse vluchten nog in Nederland te boeken; vluchten zitten vaak vol waardoor je het risico loopt soms pas de volgende dag mee te kunnen.

Rondreizen door Indonesie: praktische info & klimaat

In Indonesie is het het hele jaar zo'n 26 a 27 graden celsius, overdag moet je rekening houden met 30 tot 32 graden. In de namiddag heb je kans op een verkoelende tropische regenbui, waardoor het ook regelmatig onweert. Meer weerinfo? Lees onze informatie over het klimaat van Indonesie.

Voor Indonesie heb je vaccinaties nodig, lees hier meer over in onze reisgids bij praktische informatie over Indonesie (met nog veel meer handige tips!)

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews