De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Indonesie 5100 km breed en 1760 km lang is? Indonesie is 47x zo groot al Nederland!

Voorpret

Wen alvast aan de warmte en breng een bezoek aan de vlindertuin in Artis. Je voelt een warme deken over je heen vallen, iets wat je ook gaat voelen in Indonesie. Bovendien kun je alvast een paar Indonesische dieren bewonderen!

Klimaat Indonesie

Klimaat Indonesie
Het klimaat van Indonesie wordt gekenmerkt door warmte en regen. Het tropische klimaat zorgt regelmatig voor een flinke onweersbui. De temperatuur in Indonesie is het hele jaar door gemiddeld 26 tot 27 graden. De regentijden verschillen per eiland of zelfs per streek, omdat Indonesie op de evenaar, het noordelijk en het zuidelijk halfrond ligt. Ontdek in deze gids meer over het Indonesische klimaat en de beste reistijd Indonesie!

Klimaat Indonesie: temperaturen

De temperaturen op de eilanden van Indonesie zijn vrij constant. Zoals wij in Nederland wel eens uitschieters hebben, hebben ze dat in Indonesie niet. Je moet rekenen op een gemiddelde temperatuur van 26 a 27 graden celsius. Alleen het noordelijkste puntje van Sumatra kent een lagere gemiddelde temperatuur van zo'n 21 graden. Overdag is het in Indonesie ongeveer 30 tot 32 graden, in augustus is het noorden iets warmer zijn, in december het zuiden.

Indonesie klimaat: de regentijd

In Indonesie kan het met bakken uit de lucht komen. Meestal is het maar een uurtje en is het daarna weer over. De noordoostmoesson wisselt na een half jaar met de zuidoostmoesson wat betekent dat het het hele jaar door kan regenen. In het zuiden van Indonesie, in o.a. Java, Bali en Sulawesi, is het in augustus en september overwegend droog.

Klimaat in Indonesie: de beste reistijd Indonesie

Alhoewel de regenseizoenen verschillen per eiland kun je het beste van mei - september naar Indonesie reizen. Op deze manier hou je het het droogst, alhoewel je in Indonesie altijd een bui kunt treffen. Het regent er namelijk erg veel, maar nooit de hele dag. De meeste buien vallen in de namiddag. Wij ervaarden de felle tropische regenbuien als verkoelend en vonden het helemaal niet erg, ook omdat de temperatuur aangenaam blijft. Let wel op: Verblijf je in de bergen? Denk er dan aan dat het 's avonds best wel eens flink kan afkoelen - vergeet dus geen trui mee te nemen!

Klimaat Indonesie: onweersbuien

In Indonesie kan het op sommige plekken flink te keer gaan. Vooral in het westen van Indonesie kunnen flinken onweersbuien vallen. Als je in Bogor, Java, bent heb je grote kans dat je een onweersbui treft: het onweert daar maar liefst 322 dagen per jaar. Ook op Sumatra en Borneo zul je hoogstwaarschijnlijk een onweersbui treffen, meestal vallen ze eind van de middag.

Niet zo gek op onweer? Ga dan naar het noorden van Sulawesi, Ambon, Timor of Biak. Hier onweert het het minst van heel Indonesie.

Aardbevingen & vulkanen in Indonesie

Aardbevingen In Indonesie worden gemiddeld 500 tot 1000 aardbevingen geregistreerd, maar de meeste daarvan hebben een zwakke kracht en verichtten geen schade. Er zijn ook bevingen die wel geregistreerd worden, maar die wij niet voelen. Geen angst dus!

Vulkanen In heel Indonesie zijn nog ongeveer 100 vulkanen actief, waarvan er ongeveer 10x per jaar een uitbarsting is. De mineralen die verspreidt worden bij zo'n uitbarsting zorgen voor vruchtbare grond.

Meer Indonesie info..

Wil je meer info over Indonesie of reizen naar Indonesie? Lees dan onze reisgidsen over de verschillende eilanden in Indonesie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie op Java, Bali, Lombok, Sumatra, Sulawesi of Borneo?

Ben je op zoek naar vliegtickets Indonesie? Lees dan onze reisgidsen over het vinden van goedkope vliegtickets Bali of goedkope vliegtickets Jakarta.

Voor meer informatie over de hoofdstad van Indonesie lees je onze reisgids over Jakarta. Uitstapjes maken? Bekijk dan de reisgids bezienswaardigheden in Indonesie.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews