De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wist je dat Jakarta heel wat namen heeft gehad? Het begon met Sunda Kelapa (397 - 1527), vervolgens Batavia (1527-1942), Djakarta (1942-1972) en in 1972 is de naam veranderd in Jakarta.

Voorpret

Lees voordat je vertrekt naar Jakarta eens het boek Geschiedenis van Indonesie, hoe zat het ook alweer allemaal?

Jakarta

Een vakantie Jakarta boeken? Lees dan hier alle tips en info over je vakantie Jakarta! Reizen in deze drukke stad met bijna 10 miljoen inwoners zul je nooit vergeten! Ontdek de bijzonderste bezienswaardigheden, beste hotels, fantastische rondreizen en de leukste manieren om jezelf te vervoeren binnen Jakarta!

Vakantie Jakarta: Vliegticket + Hotel

Ga je op vakantie naar Jakarta, Java? Dan begint je reis bij het boeken van je vliegticket en hotel. Voor Jakarta zijn er een aantal opties:

Starterspakket Jakarta
Wil je op Jakarta vliegen om vervolgens Indonesie te ontdekken? Bij 333 Travel kun je een pakket boeken waarbij je vliegticket + 3 dagen Jakarta zit inbegrepen. Zo kun je even op adem komen van de lange reis en meteen indrukwekkend Jakarta ontdekken!

Hotels in Jakarta
Wanneer je je hotel los wilt boeken kun je het best kijken bij NRV en 333 Travel. Zij bieden beiden mooie hotels aan in Jakarta, van zeer luxe, tot meer budget (prijzen v.a. €23,-).

Vliegtickets naar Jakarta
Alleen een vliegticket naar Jakarta boeken? De beste tips over goedkoop vliegen naar Jakarta lees je onze reisgids Vliegtickets Jakarta.

Actuele ticket aanbiedingen voor Jakarta

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Jakarta reizen in combi met meer Indonesie?

Wil je naast Jakarta ook andere eilanden van Indonesie of andere steden op Java bezoeken? Dit is goed mogelijk! Er zijn verschillende organisaties zoals de Aziespecialist, NRV die indrukwekkende reizen samenstellen waarbij je onder andere Jakarta bezoekt. Daarnaast bezoek je andere gebieden en steden van Java en verblijf je tijdens sommige reizen ook op andere Indonesische eilanden.


Zelf je Jakarta reis samenstellen
Zit jou ideale reis er niet tussen? Stel dan zelf je reis samen bij NRV. Je bepaalt zelf hoe lang je weg gaat, in welke hotels je slaapt, welke excursies je wilt doen en welke eilanden je bezoekt. Je kunt natuurlijk ook alles zelf regelen te beginnen met de goekoopste vliegtickets naar Jakarta op World Ticket Center

Jakarta vakantie: bezoek de bezienswaardigheden!

Als je aan Jakarta denkt, denk je misschien aan smog, drukte en krottenwijken. Dit ontkennen wij ook niet, als je naar Jakarta gaat zul je het allemaal tegenkomen, maar daarnaast ga je ook heel veel moois zien! Wij zetten hieronder alle bezienswaardigheden van Jakarta voor je op een rijtje. Ontdek dat Jakarta ook heel mooi is!

Nationaal Monument
Samen met het Onafhankelijkheidsplein, waar dit monument op staat, is dit waarschijnlijk de bekendste en populairste bezienswaardigheid van Jakarta. Je moet hem gezien hebben, maar eigenlijk kom je er ook niet omheen, het nationale monument ligt namelijk midden in de stad. Op het plein werden de bekende nationale toespraken van president Soekarno gehouden.

Haven Sunda Kelapa
Vanuit deze haven begonnen wij, Nederlanders, steeds meer Indonesie te domineren. De resten van de VOC zijn hier dan nog goed te zien. Daarnaast wordt de haven tegenwoordig ook gebruikt als visserswerf en vertrekt hier elke dag een boot naar Zuid-Sulawesi.

Marine National Park
Wil je even ontsnappen aan de drukte van Jakarta? Ga dan naar het Marine National Park Pulau Seribu. Dit park van maar liefst 110.000 hectare bevat 112 koraaleilanden, een prachtig gezicht! Op sommige eilanden zijn er accommodaties en activiteiten voor toeristen.

Istiqlal Moskee
In het grootste moslimland van de wereld staan niet alleen veel moskeeen, ze zijn ook heel groot! Zo heb je bijvoorbeeld de Istiqlal Moskee, waar 120.000 mensen tegelijk kunnen samenkomen. Indrukwekkend om te zien.

Vakantie Jakarta: Reizen in Jakarta

In het drukke en chaotische Jakarta raden wij je af om zelf achter het stuur te gaan zitten. Hieronder alle alternatieven, wat je reis waarschijnlijk heel bijzonder gaat maken!

  • Taxi Neem een taxi, dit is niet duur in Indonesie, 2 à 3 uur kost je €15,-, maar denk er wel aan: taxi's hebben geen vaste prijzen en je moet dus flink onderhandelen met je westerse uiterlijk!
  • Bus Nog beter kun je de bus nemen, er zijn drie vrije busbanen in Jakarta, waardoor je niet in de file komt te staan (die er dag en nacht zijn).
  • Becak Wil je echt met Indonesisch vervoer en hoef je niet ver binnen Jakarta te reizen? Ga dan met de becak, oftewel de fietstaxi! Het gaat niet snel, maar het is wel erg leuk om mee te maken!
  • Trein De trein is op Java ook een goed vervoersmiddel, maar dit is niet handig om te gebruiken binnen Jakarta. Wil je een andere stad bezoeken? Dan is de trein een aanrader als vervoersmiddel! Kijk voor meer info over treinen op Java in onze reisgids vluchten naar Jakarta en scroll naar beneden naar het kopje 'Airport Jakarta Informatie'.

Meer info..

Wil je meer info? Voor vakantietips en informatie over Indonesie kun je ook kijken in onze Indonesie reisgids. Meer tips over het vinden van goedkope vliegtickets lees je in de Vliegtickets Jakarta gids en alles over de verschillende eilanden ontdek je in de reisgids Indonesische eilanden.

Actuele ticket aanbiedingen voor Jakarta

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Qatar Airways € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Top 2 reisorganisaties

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews