De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wist je dat de internationale luchthaven van Jakarta vernoemd is naar de eerste President van de Republiek Indonesie, Soekarno, en de eerste vicepresident Hatta? Het vliegveld heet dan ook Soekarno-Hatta International Airport.

Voorpret

Indonesische muziek lijkt niet op Westerse muziek. Luister er eens naar en wen er maar aan, je hoort het daar overal! Je zou Gamelanmuziek kunnen luisteren of alvast oefenen op je karaoke, wat daar ook erg populair is.

Goedkope vliegtickets Jakarta

Op zoek naar goedkope vluchten naar Jakarta? Dan hebben wij hier de beste tips voor jou!

Bekijk hier hoe je de goedkoopste vluchten naar Jakarta boekt, wat de faciliteiten op airport Jakarta zijn en welke binnenlandse vluchten er vliegen vanaf Jakarta. Met deze info & tips vind jij de beste vluchten naar Jakarta en kun jij Indonesie gaan ontdekken!

Vluchten naar Jakarta - budgettips & vlieginfo

Vanaf Amsterdam gaan er dagelijks rechtstreekse vluchten naar Jakarta. Zo gaat de KLM / AirFrance dagelijks naar Jakarta (met tussenstop, niet overstap) op Kuala Lumpur. Ook Singapore Airlines vliegt van Amsterdam naar Jakarta met een overstap, meestal in Singapore. Er zijn nog tal van andere vliegtuigmaatschappijen die ook vluchten naar Jakarta aanbieden, deze zijn dan meestal niet rechtstreeks, maar vaak wel stukken goedkoper. Bekijk daarvoor onderstaande aanbiedingen van vliegticketspecialisten.

Jakarta combineren met meer Indonesie? Soms kan het goedkoper zijn om naar één van de andere grote Indonesische eilanden te vliegen. Zeker wanneer je denkt aan een vakantie waarbij je bijvoorbeeld Java wilt combineren met Bali of Lombok. Lees daarom onze tips voor goedkoop vliegen naar Indonesie of ga direct naar de vliegtips voor Bali.

Meer lezen over combinatie vliegtickets tussen Jakarta en andere Indonesische eilanden? Lees dan onze extra tip onderaan deze pagina.

Actuele ticket aanbiedingen voor Jakarta

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Boek op tijd je vliegtickets Jakarta

Begin op tijd met zoeken naar vluchten naar Jakarta. Voor verre bestemmingen geldt de ongeschreven regel dat vroeg boeken goedkoper is dan last minute boeken. Zeker in het hoogseizoen (schoolvakanties) is het verstandig 3 - 6 maanden van tevoren te boeken.

Goedkoopste vliegtickets naar Jakarta? Niet zelf zoeken!

Omdat er zoveel keus is in vluchten naar Jakarta kun je je aanmelden voor een flight alert op Vliegennaar.nl. Deze website houdt alle aanbiedingen nauw in de gaten, jij geeft aan waar je heen wilt vliegen en hoeveel je daar aan uit wilt geven. Zodra zij een aanbieding hebben die aan jouw wensen voldoet, krijg je een e-mail. Zo betaal je nooit meer voor je vliegticket dan dat jij wilt!

Zoek met flexibele data voor de goedkoopste prijzen

Ben je flexibel in je data? Vlieg dan doordeweeks. Vaak zijn vliegtickets doordeweeks goedkoper dan in het weekend, de vluchten op dinsdag en woensdag zijn over het algemeen het goedkoopst.

Probeer ook eens een vertrek vanaf...

Woon je dicht bij de grens of heb je een auto die graag een stukje rijdt? Kijk dan eens verder dan Amsterdam. Vliegen vanaf Dusseldorf of Brussel kan soms stukken voordeliger zijn! Zoek je via World Ticket Center dan vragen ze je altijd automatisch of je ook de tarieven voor tickets Dusseldorf Jakarta en Brussel Jakarta wilt zien! 

Wist je dat je ook heel goedkoop naar andere luchthavens reist per trein? Lees hier alles over de trein naar Dusseldorf (v.a. 19,-) en de trein naar Brussel (v.a. 25,-).

Goedkope vluchten Jakarta boek je online

Boek online! Wanneer je telefonisch boekt betaal je meestal reserveringskosten, die kunnen oplopen tot 25 euro per ticket! Dit geldt ook vaak voor het boeken van een hotel.

Hotel + Vliegticket = Goedkoop!

333 Travel heeft een prachtige aanbieding: je boekt je vliegticket samen met de eerste nachten hotel. Het is vaak voordeliger én je kunt eerst bijkomen van je reis voordat je de rest van Indonesie gaat verkennen. Ideaal dus!

Extra tip: binnenlandse vluchten & combi tickets

Een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta is goed mogelijk. Binnenlandse vluchten zijn in Indonesie heel normaal. Zo kan je heel goed vliegen tussen Javaanse steden als Semarang, Yogyakarta of Surabaya, maar ook naar andere Indonesische eilanden zoals Bali (Denpasar) of Sumatra (Medan).

Grappig om te weten: Indonesiers maken massaal gebruik van inlandse vluchten! Wat voor ons de trein / auto is als vervoersmiddel naar het werk, is daar het vliegtuig. Dit geeft aan hoe ontwikkeld het binnenlandse vliegverkeer is en dat je zo prima heen en weer kunt reizen tussen verschillende eilanden.

Je kunt vanaf het vliegveld Jakarta eigenlijk binnen heel Indonesie vliegen. Maar let op! Er zijn in Indonesie vliegmaatschappijen die op de zwarte lijst van de Europese commissie staan. Wij raden je dan ook dringend af daarmee te vliegen.

Combinatie vliegtickets Indonesie Als je Java wilt combineren met bijvoorbeeld Bali, Sumatra en Lombok kan je scherp geprijsde binnenlandse tickets boeken bij verre reizen specialist NRV Holiday. Vanaf 49,- vlieg je al van Bali naar Lombok (en omgekeerd). Een vlucht Medan - Jakarta of Jakarta - Denpasar boek je al vanaf €65,-. p.p.

Vliegtickets Jakarta boeken? Wacht niet tot het weekend!

Wacht niet met het boeken van je vliegticket tot het weekend, maar doe dit doordeweeks. Aanbiedingen worden vaak op dinsdag of woensdag gelanceerd en hebben maar een beperkt aantal plaatsen. Als je tot het weekend wacht heb je grote kans dat de aanbieding al uitverkocht is.

Airport Jakarta informatie

Het internationale vliegveld van Jakarta verbindt voor een groot gedeelte Indonesie met de rest van de wereld. Er zijn inmiddels vier terminals, één voor internationale vluchten, één voor binnenlandse vluchten, één die alleen met de Haj wordt gebruikt om bedevaartgangers naar Mekka te vervoeren en een die net af is omdat de 2 meest gebruikte terminals de capiciteit niet meer aankonden.

Vlieg je naar Jakarta en maakt je daarna een overstap voor een vlucht binnen Indonesie? Dan moet je wisselen van terminal. Hiervoor rijden shuttlebussen die je snel van de ene naar de andere terminal brengen (loop de terminal uit aan de voorkant, schrik niet van de hitte en stap in de shuttlebus).

Vlieg je niet verder dan Jakarta? Dan zijn er een aantal mogelijkheden voor je verdere reis.

Bus Vanaf het vliegveld van Jakarta rijden er bussen in alle richtingen, ook naar het centrum van Jakarta rijden bussen. De connexxion van Java heet DAMRI, zoek dus naar die naam als je met de bus verder wilt.

Trein Met de trein reizen is op Java zeer populair onder toeristen. Vanaf het vliegveld kun je met de bus naar station Gambir, dit ligt bij het nationaal monument in het centrum van de stad. Hier vertrekken treinen in bijna alle richtingen. Wanneer je vanaf het station vertrek zul je prachtige panorama's zien. Houd wel rekening met een lange zit, de rit Jakarta - Yogyakarta duurt bijvoorbeeld 8 uur.

Taxi En dan is er natuurlijk nog de taxi. Dit is het meest comfortabel, maar ook het duurst. Alhoewel, duur, wanneer je het vergelijkt met Europeese tarieven stelt het niet veel voor. Wil je vanaf het vliegveld naar het centrum? Wanneer je niet in de file komt te staan ben je in ongeveer 45 minuten kwijt. Kom je wel in de file? De rit duurt dan ongeveer 2 tot 3 uur. Dit kost je ongeveer €15.-.
Let op! Op Java is het heel normaal dat jij de tol betaalt. Op de rit van het vliegveld naar het centrum kost je dit ongeveer €1.

Actuele ticket aanbiedingen voor Jakarta

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Qatar Airways € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews