De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Als je de trouwjurk mee wilt nemen, wordt deze meestal in de cabine van het vliegtuig geladen. Je moet dit wel van tevoren aanvragen en de maten (van de verpakking) en het gewicht doorgeven!

Je kunt ook geheel in Balinese stijl trouwen, compleet in Balinese klederdracht!

Bali staat door de eeuwen heen bekend als "Eiland van de Duizend Tempels" en als "De Gordel van Smaragd".

Trouwen op Bali

Trouwen doe je als het goed is maar eens in je leven en Bali biedt de ultieme mogelijkheid om een onvergetelijke bruiloft te beleven. Een prachtige bestemming om elkaar het jawoord te geven!   Bovendien kan je met onderstaande tips jullie bruiloft op Bali prima en makkelijk regelen. Onze eerste tip: check voor je de datum kiest eerst even wat de kans op mooi weer is op Bali in de door jullie gewenste periode op www.waarschijntdezonwel.nl, je treft er tevens een handig vakantie Bali overzicht met de grote reisorganisaties en actuele Bali aanbiedingen.

Trouwen Bali > Een burgerlijk huwelijk

Op Bali wordt het huwelijk voorafgegaan door een religieuze ceremonie. Het is namelijk verplicht om ook voor het geloof te trouwen. Het is ook mogelijk om eerst voor de kerk hier in Nederland te trouwen en dan de burgerlijke ceremonie op Bali te houden. Na het burgerlijk huwelijk op Bali ontvangen jullie een huwelijkscertificaat. Deze heb je nodig om het huwelijk te laten legaliseren door de Nederlandse ambassade in Jakarta.

Om een volledig gelegaliseerd huwelijk te voltrekken wordt net als in Nederland ook op Bali gebruik gemaakt van minimaal twee getuigen. Eén voor de bruid en één voor de bruidegom. Één van de voorwaarden voor een burgerlijk huwelijk op Bali is dat jullie enkele dagen van tevoren op het eiland aanwezig zijn om alle benodigde documenten in orde te maken.

Op zoek naar een romantisch resort voor jullie huwelijksreis? Bij onderstaande reisorganisaties tref je de beste aanbiedingen en de mooiste reizen voor een heerlijke vakantie op Bali.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Bali

Trouwen op Bali > Een religieus huwelijk

Het is volgens de Balinese traditie verplicht om voor één van de vijf hoofdreligies te trouwen. De vijf hoofdreligies op Bali zijn; protestantisme, katholicisme, hindoeïsme, boeddhisme of de islam. Als je geen geloof hebt, dan wordt het huwelijk volgens de protestantse kerk gesloten. Het religieuze gedeelte wordt afgehandeld door een vertegenwoordiger van jullie geloof. Dit kan een katholieke priester, een Protestantse dominee, een hindoe-priester of een penghulu voor de moslims zijn. Als jullie voor een katholiek huwelijk kiezen dan is een verklaring van de katholieke kerk nodig.

Het zou natuurlijk uniek zijn om op Bali te trouwen volgens het officiële Balinese Hindoegeloof. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. In principe kan je namelijk niet trouwen volgens het hindoegeloof als je niet bij de hindoereligie bent aangesloten. Je zou dan eerst conversie moeten doen naar het Hindoeisme. Het is wel mogelijk om geheel in Balinese stijl te trouwen voor de katholieke of protestante kerk. Jullie dragen dan bijvoorbeeld typisch Balinese klederdracht. Jullie kunnen ook kiezen voor een Balinese zegeningceremonie.

De Balinese zegeningceremonie

Tijdens deze symbolische ceremonie zal een hindoe priester zijn zegening over jullie huwelijk uitspreken. Hij wenst jullie dan geluk, gezondheid en voorspoed in de toekomst. De priester en zijn assistent zijn Balinezen. Jullie zullen verschillende offertjes in ontvangst nemen en jullie worden geacht de gebaren van de priester te imiteren. Op het eind zal de priester vragen om een klein stukje van de offertjes te consumeren. Dit staat symbool voor jullie gesloten verbond. Bij deze ceremonie zullen jullie geheel volgens de Balinese traditie gekleed gaan in Balinese klederdracht.

Een dergelijke ceremonie is geschikt voor mensen die reeds getrouwd zijn en die hun trouwgelofte willen hernieuwen of voor diegenen die het plan hebben om te trouwen. Je kunt voor de ceremonie alleen een voorganger kiezen van een geloof dat erkend wordt in Indonesië. Dat zijn de vijf hoofdreligies. Omdat dit geen wettelijke ceremonie is krijgen jullie achteraf geen certificaat.

Trouwlocaties op Bali

Het eiland Bali kent talloze prachtige locaties om met elkaar in het huwelijk te treden. Denk maar aan een wit zandstrand met uitzicht op de schitterende zee, maar ook is het mogelijk om te trouwen op een rijstveld, in een tempel of op een berg, of jullie kunnen ook kiezen voor een huwelijk in een gezellig Balinees restaurant met bijvoorbeeld uitzicht op zee.

De meeste hotels op Bali hebben een eigen privé strand waar getrouwd kan worden. Dit is vaak beslotener dan een huwelijk op een publiek strand. Ook kunnen jullie ervoor kiezen om het huwelijk te laten plaatsvinden in de prachtige tropische tuinen die de hotels vaak herbergen. Op het moment is het populair om te trouwen in één van de vele privé-villa's op Bali. Een prachtige villa voor een huwelijksvoltrekking en verblijf is Villa Sansil, op Seseh Beach.

Benodigde documenten

Als je wilt trouwen op Bali zul je eerst enkele administratieve zaken moeten regelen. Voor het aanvragen van het huwelijk op Bali heb je de volgende documenten nodig:
  • Een kopie van je paspoort
  • Een uittreksel uit de geboorteakte
  • Een uittreksel uit de basisadministratie
  • Een uittreksel uit de internationale basisadministratie
  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

Deze papieren zijn te verkrijgen bij het gemeentehuis van je woonplaats. Als je de papieren eenmaal hebt stuur je de kopieën naar het Nederlandse consulaat op Bali. Dit is nodig voor de aanvraag van een Certificate of Ni Impediment (CNI). Dit is een verklaring dat jullie als koppel in het huwelijk mogen treden, dus of het huwelijk legaal is.

Het Nederlandse consulaat op Bali, adresgegevens:
Jalan Raya Kuta 127
Kuta, Denpasar 80001
Tel: +62 61 751517
Fax: +62 61 752777

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews