De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Aruba vliegaanbieding

vliegen
Vliegreis Aruba
vanaf 520,-

Op vakantie naar Aruba

zonvakantie
Vakanties Aruba
vanaf €2,728,-

Wist je dat...

Op Aruba wordt gezegd dat twee bruidjes elkaar niet mogen tegenkomen, een van hen zal anders sterven.

Voorpret

Bekijk dit filmpje en krijg een impressie van hoe een tropische bruiloft op Aruba eraan toe gaat.

Trouwen op Aruba

Trouwen op Aruba

Aruba is voor veel verloofde stellen de droomlocatie om te trouwen. Combineer een heerlijke zonvakantie met een trouwerij op een wel heel bijzondere locatie. Trouwen op Aruba? Lees al onze tips en trouwarrangementen voor trouwen op dit romantische eiland!

 

Trouwen op het schitterende Aruba

Aruba is een droomlocatie voor ieder huwelijk. De prachtige langgerekte zandstranden, de helderblauwe zee, statige palmbomen en de pittoreske huisjes en straatjes roepen een paradijselijke sfeer op. Wat is er nu poëtischer dan om hier elkaar het jawoord te geven?

Er heerst het hele jaar door een aangenaam klimaat en de gemiddelde jaarlijkse neerslag is nihil. Zo loop je, in tegenstelling tot in Nederland, niet het risico dat je bruiloft in het water valt!

Trouwen Aruba - de facts

Alleen ingezetenen kunnen op Aruba voor de wet trouwen. Een uitzondering wordt gemaakt wanneer tenminste één van beide partijen de Nederlandse nationaliteit bezit. Niet-ingezetenen kunnen op Aruba alleen een kerkelijke inzegening krijgen als zij al in het land van herkomst voor de wet getrouwd zijn.

Het burgerlijk huwelijk moet plaatsvinden in het gemeentehuis.De officiële ceremonie kan plaatsvinden op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag geldt er een toeslag. De religieuze ceremonie kan op vrijwel iedere gewenste locatie gehouden worden. Ook kun je er voor kiezen om na de officiële ceremonie nog een symbolische trouwceremonie te houden op bijvoorbeeld het strand.

Wist je dat Aruba ook als honeymoon vakantie bestemming super romantisch is? Je vind er een van de meest romantische resorts van het hele Caribbische gebied! Alles over een huwelijksreis op Aruba

Benodigde documenten voor trouwen op Aruba

Welke documenten heb je nodig voor je bruiloft op Aruba?

  1. Een kopie van de geboorteakte van bruid en bruidegom met apostille
  2. Geldige paspoorten
  3. Geldige paspoorten van de getuigen (min. 18 jaar oud)
  4. Verklaring van geen huwelijksbeletselen voor bruid en bruidegom
  5. Gescheiden personen dienen een kopie van de eerste en laatste pagina van de scheidingsakte in te dienen
  6. Weduwen of weduwnaars moeten een kopie van de overlijdensakte indienen
  7. De documenten dienen 30 dagen voor de trouwdag in het bezit te zijn van de Burgerlijke Stand op Aruba.

Kantoor van de Burgerlijke Stand Aruba

Attn: Mr. Betto Christiaans
Schoolstraat 2
Oranjestad, Aruba
Tel: (297) 583-4400
Fax: (297) 583-9160

Trouwen op een romantische cruise naar Aruba?

Droom jij ervan om te trouwen op een superdeluxe plek, romantisch en in een prachtige omgeving? Geef elkaar het 'ja woord' op een 5 sterren cruise schip op weg naar Aruba! Reisburo Cruisetravel is gespecialiseerd in dit soort bijzondere trouwarrangementen en ze verzorgen de huwelijks- voltrekking , inclusief ambtenaar, geheel in stijl in een wedding chapel aan boord. Lees snel meer op www.cruisetravel.nl/op_huwelijksreis

Romantische hotels met trouwarrangementen

Verschillende romantische en luxe accommodaties op Aruba hebben hun eigen weddingplanners en zijn toegerust op (toekomstige) bruidsparen. Hieronder enkele tips.

Amsterdam Manor Beach Resort ****Dit resort biedt het Simple Elegance pakket aan. Deze bestaat ondermeer uit een symbolische inzegening op het strand, een ceremoniedienst van een religieuze of niet- religieuze spreker en een bruidsboeket. Het Civil Ceremony pakket bestaat uit de wettelijke huwelijksceremonie op het stadhuis. Als je voor dit pakket kiest worden ook alle administratieve zaken verder voor je afgehandeld.

Bij het Renaissance Aruba Resort & Casino kunnen jullie je droomhuwelijk helemaal invullen naar jullie eigen wensen. Het 'Uniquely Renaissance Wedding Package' bestaat naast de ceremonie uit een fotosessie op de meest mooie locaties van Aruba, een helikoptertour van 25 minuten over het eiland, een mooie bootreis naar Renaissance Island voor een fotosessie bij zonsondergang en een romantisch diner op het strand.

Het Occidental Grand Aruba **** Het Occidental Grand Aruba biedt aankomende bruidsparen de mogelijkheid hun huwelijk gratis te laten voltrekken. Als je ten minstens twaalf Royal Club kamers voor tenminste vier nachten huurt, krijg je er het trouwpakket gratis bij. Die bestaat onder andere uit een versierde trouwlocatie, twee bloemstukken, een bruidsboeket, een bruidstaart en de plechtigheid. Uitgebreidere pakketten zijn ook mogelijk.

Manchebo Beach Resort & Spa *** Dit resort biedt het 'Wedding of a lifetime Package' aan. Hierbij inbegrepen zijn een huwelijkscertificaat, een bruidsboeket en corsage en een gedecoreerde trouwboog. Daarnaast kun je het pakket uitbreiden met een fotoreportage, live-muziek, een rode loper, welkomstgeschenken en wat je ook maar wenst!

Hyatt Regency Aruba *** Ze kunnen onder andere een romantische ceremonie op het strand verzorgen, een bruidstaart, champagne, bloemen en een massage voor het bruidspaar in de spa van het hotel. Het feest kan op diverse locaties plaatsvinden. Zo kun je er voor kiezen om het feest te houden op het strand, op het terras of in de luxueuze balzaal van het hotel.

Tip: je kunt alles overlaten aan een huwelijksplanner maar je kunt trouwen op Aruba ook prima zelf regelen en dat scheelt nogal in de kosten. Ga je met een grotere groep naar Aruba? Plan dan een paar maanden voor je bruiloft een korte vakantie op Aruba om lokaal alles te bekijken en te bespreken.

Nog een bruiloft budget tip: alle bovenstaande hotels kan je in Nederland voordelig boeken via De Vakantiediscounter. Boek lokaal de bruiloft bij. Dat scheelt vaak aanzienlijk in de kosten van je bruiloft op Aruba.

Meer tips Aruba, huwelijksreizen en trouwen

Kijk ook op onze pagina over trouwen in het buitenland  of vergelijk trouwen op Aruba met trouwen in Las Vegas, Bali, Curaçao, en Italië. Leuk Een romantische honeymoon? Hier tref je de top 5 meest romantische huwelijksreizen van Eliza.

Nog veel meer tips voor reizen naar Aruba staan in onze online Aruba reisgids. Als je jouw reis nog moet boeken kijk dan ook even bij deze tips om voordelige tickets naar Aruba te vinden. Geen zin in het geregel? Dream Weddings Aruba kan je bruiloft voor je regelen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews