De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Curacao hoog is geëindigd in de Nationale huwelijks- en trouwreizen enquête van Bruid & Bruidegom Magazine? Het staat op de tweede plaats van meest romantische trouweilanden!

Voorpret

Krijg hier een impressie van een bruiloft op Curacao!

Trouwen op Curacao

Trouwen op Curacao

Trouwen op Curacao? Hier tref je de mooiste trouwlocaties, romantische hotels, de procedures en meer Curacao trouwen tips!

Trouwen Curacao: bruiloft op zee of strand?

Trouwen op Curacao, op het strand of misschien op zee? Je kunt er voor kiezen om elkaar het ja-woord te geven in de mooie trouwzaal van het gerenoveerde stadhuis in Willemstad de hoofdstad van Curacao. Maar een huwelijksvoltrekking is ook toegestaan op bijzondere locaties zoals het strand, in een tuin of zelfs op een boot tussen de dolfijnen.

Als je trouwt in het stadhuis in Curacao zijn er maar twee getuigen nodig. Wie op een andere plek wil trouwen, bijvoorbeeld op het strand, moet zorgen voor zes getuigen.

Trouwen op Curacao? Romantische hotels!

Tip: je kunt trouwen op Curacao prima zelf regelen en dat scheelt nogal in de kosten. Ga je met een grotere groep naar Curacao? Plan dan een paar maanden voor je bruiloft een korte vakantie op Curacao om de trouwlocaties te bekijken, de organisatie te plannen en te bespreken.

Voor de mooiste hotels op Curacao: Beach Resort top 10 , hier vind je bijvoorbeeld het Kura Hulanda, Hyatt Regenc, Marriot Beach en het Floris suite hotel. Elk resort heeft eigen kenmerken die te vinden zijn in de Beach Resort top 10. Vergelijk de prijzen van de resorts bij o.a. TUI.nl.

Trouwen op een romantische cruise naar Curacao?

Elkaar op een superdeluxe cruiseship, met een warm briesje, in een prachtig caribische omgeving, het 'ja woord' geven... klink aantrekkelijk? Via Cruisetravel kan je trouwen op een cruiseschip naar Curacao! Ze verzorgen de huwelijksvoltrekking inclusief ambtenaar in een romantische chapel aan boord van een 5 sterren schip. Lees snel meer op cruisetravel.nl

Trouwen in Curacao: een blessing / zegening

In plaats van een kerkelijk huwelijk kun je kiezen voor een eenvoudige blessing of spirituele zegening. Dit kan op vrijwel iedere romantische locatie naar keuze op Curacao. De zwaarte van het religieuze of spirituele deel bepaal je zelf. Dergelijke blessings ceremonies zijn uniek in het Caribische gebied!

Hoe pak je trouwen op Curacao aan?

Ten minste twee maanden voor het huwelijk dien je aan de Burgerlijke Stand op Curacao te melden dat jullie willen gaan trouwen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen in de vorm van een brief waarin je aangeeft op welke datum en tijdstip jullie wensen te trouwen. Bij deze brief moeten enkele documenten worden toegevoegd:

1. internationaal uittreksel van het bevolkingsregister

2. internationaal uittreksel van het geboorteregister

3. kopie van jullie paspoorten

4. Bewijs dat jij en je aanstaande ongehuwd zijn (te verkrijgen bij de Burgerlijke Stand in je woonplaats)

5. Eventueel een echtscheidings- of overlijdensakte

Let op: Met uitzondering van het paspoort moeten het originele documenten zijn en ze mogen niet ouder zijn dan 6 maanden!

Binnen twee weken nadat de Burgerlijke Stand op Curacao de documenten heeft ontvangen ontvangen jullie bericht. Ze zullen laten weten of alle documenten in orde zijn en bekendmaken of de trouwdatum en het tijdstip van jullie voorkeur akkoord zijn. De eerstvolgende zaterdag nadat de huwelijksaanvraag en de documenten zijn goedgekeurd wordt het huwelijk officieel afgekondigd.

Het is van belang dat je uiterlijk 3 dagen voor het huwelijk al op Curacao bent. Je moet je dan namelijk melden bij de Burgerlijke Stand op Curacao om je te identificeren. Je kunt daar tevens kennismaken met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand die jullie huwelijk zal voltrekken.

Afdeling Burgerlijke Stand, Bevolkingsregister en Verkiezingen Roodeweg 42, Willemstad, Curacao. Tel.: +5999 434 16 00

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews