De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een quadtour een avontuurlijke manier is om Curacao te leren kennen. Kinderen kunnen achterop.

Voorpret

Volg de Dolphin Academy op twitter zodat je op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes.

Curacao met kinderen

Naar Curacao met kinderen? Onlangs is Curacao uitgeroepen tot een van tien veiligste vakantiebestemmingen. Je treft er kindvriendelijke hotels, een hartelijke bevolking en er is met kinderen op Curacao van alles te beleven!

Curacao met kinderen? Rapportcijfer een dikke 9!

Curacao is geweldig voor een verre vakantie met kinderen! Vanwege de fijne, veilige stranden, de zeer kindvriendelijke resorts en de Nederlandssprekende bevolking.  Een handig weetje is dat de meeste hotels op Curacao beschikken over grote family rooms voor 4 personen - perfect en voordelig voor gezinnen met kids.

Kindvriendelijke hotels op Curacao...
...er zijn heel veel hotels op Curacao waar je een heerlijke vakantie met kinderen kunt hebben, maar met kleintjes is niet elk hotel even geschikt. TUI.nl heeft hiervoor een geweldige functie op hun site. Links onderaan in het menu kan je bij vakantiewensen 'familievakantie' aanvinken. Nu krijg je alleen de aanbiedingen te zien naar kindvriendelijke resorts.

Meer tips van de redactie: de beste beach resorts op Curacao.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Curacao

Kinderen & Curacao? Zwemmen met ....

Tijdens een vakantie met kinderen naar Curacao mag een bezoek aan de Dolphin Academy zeker niet ontbreken. Je leert alles over deze bijzondere dieren en kunt deelnamen aan programma's zoals knuffelen, zwemmen of snorkelen met dolfijnen. Zelf met dolfijnen zwemmen? Lees meer over de mogelijkheden naar www.guideandgo.com/excursies-curacao 

Curacao & kinderen: veel meer waterpret!

Natuurlijk staat Curacao voor genieten van zon, zee en de allermooiste stranden. Maar er zijn op dit vriendelijke eiland ook enkele erg leuke dagtrips te maken met het hele gezin.

Aanrader met kinderen Curacao staat bekend om haar kleurrijke onderwaterwereld, die natuurlijk eindeloos interessant is voor kids. Een populaire attractie is daarom het Sea Aquarium, waar je met dolfijnen kunt zwemmen, roggen kunt aaien en haaien kunt voeren! Op speelse wijze wordt de kleintjes vanalles geleerd over het onderwater leven en in combinatie met spectaculaire shows ben je hier zo meerdere dagen zoet! 

Lees hier meer tips voor uitstapjes met kinderen op Curacao.

De top 3 stranden op Curacao voor kinderen

1. Barbara Beach Is zeer geliefd bij gezinnen met kinderen. Dit lange strand ligt bij de monding van een kanaal vol jachten en zeilbootjes.

2. Playa Lagun Kinderen kunnen in het ondiepe water Playa Lagun lekker hun gang gaan en de kleurrijke vissen bewonderen.

3. Mambo Beach Het altijd levendige Mambo beach is ideaal voor ouders met kinderen. Je treft hier cafés, winkels en watersportfaciliteiten.

Bekijk onze Beach Special voor meer info over de beste beach resorts en stranden van Curacao.

Must see met kinderen op Curacao: Parc Tropical

Parc Tropical is van oudsher een botanische tuin. Nu is het een dierentuin met talrijke exotische dieren: leeuwen, apen, reptielen en verschillende soorten vogels. In het park ligt de Avonturenberg; een speeltuin inclusief spannend ondergronds gangenstelsel, waar kinderen van 4 t/m 12 jaar veel speelplezier beleven. In dit familiepark is het 's middags heerlijk toeven op de lommerrijke plekken in het park.

Het park is dagelijks gratis toegankelijk en maandag gesloten.

Meer leuke uitjes op Curacao met kids

Houd je van actie... en wil je alles uit je vakantie Curacao halen wat erin zit? Wij hebben activiteiten voor het hele gezin puntsgewijs uitgelicht:

• Aan de voet van de Tafelberg ligt Marco's Farm. Op de Farm worden leuke en leerzame rondleidingen georganiseerd voor jong en oud.
• Maak kennis met de onderwaterwereld van Curacao vanuit een semi-submarine, de Seaworld Explorer. Vertek haven Willemstad. Reserveren gewenst.
• Snorkel in de Animal Encounters Lagune met de tropisch inwoners van de Caribische onderwaterwereld.
• Ook leuk! Een mountainbiketocht over het eiland of verken Curacao vanaf de rug van een paard.

Curacao met kinderen? Meer praktische tips!

Nog enkele praktische zaken voor ouders:

  • Voor je vertrekt is het goed om te weten dat zowel volwassenen als kinderen geen vaccinaties nodig hebben voor Curacao.
  • Verder is de kwaliteit van de  gezondheidszorg op Curacao prima en ook het kraanwater is goed drinkbaar.
  • Houd er ook rekening mee dat het in Curacao 5 tot 6 uur vroeger is. Pas je meteen aan aan het ritme zodat je geen last hebt van moeie kids!
  • Neem in het regenseizoen (okt - febr) een mugwerend middel mee!
  • Tot slot: de zon schijnt vrijwel altijd op Curacao! Ook de verkoelende passaatwind en wolken beschermen je niet. Goed smeren met zonnebrandcrème, het dragen van een zonnebril of zonnehoed zijn aanraders voor het hele gezin.

Tip: Dat je op vakantie misschien de McDonalds liever overslaat ala, maar tijdens een vakantie met (kleine) kids, kan een bezoekje aan de vertrouwde Albert Hein verrassend aangenaam zijn! Sinds een paar jaar is AH gevestigd in Willemstad; je veilige merk babyvoeding op voorraad en je vaste luier label voor het grijpen kan je een hoop kopzorgen besparen op vakantie!

Blader voor nog meer tips voor je vakantie door onze online Curacao reisgids, hier tref je o.a. tips over vliegen naar Curacao.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews