De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de kruidentuin Den Paradera is vernoemt naar de Paraguiri indianen? Aan de oostelijke kant van Curacao hadden de Paraguiri indianen ook een grote kruidentuin.

Voorpret

Bekijk 'Filmpje' de hilarische film met in de hoofdrol Paul de Leeuw. Filmpje is opgenomen op Curacao en biedt je naast een lachbui alvast een glimp van de bezienswaardigheden op het eiland.

Bezienswaardigheden Curacao

Bezienswaardigheden Curacao

Curacao is een betoverend eiland met een rijke historie. Je treft er verschillende unieke bezienswaardigheden zoals de prachtige gebouwen, uitzonderlijke onderwaterwereld en geweldige flora & fauna.

Bezienswaardigheden Curacao top 10

Curacao staat vooral bekend als bestemming voor een zonvakantie. Maar dit eiland heeft ook op het gebied van cultuur en bezienswaardigheden wel degelijk heel veel te bieden! De bezienswaardigheden op Curacao varieren van enkele historische bezienswaardigheden tot diverse attracties die leuk zijn voor een bezoek met kids. Voorbeelden hiervan zijn het Sea Aquarium, grotten van Hato en de Dolfijn Academie.

De leukste en voordeligste excursies en tours boek je online bij specialisten Viator en Guide and Go!

Hieronder tref je onze persoonlijke tips met betrekking tot de Curacao bezienswaardigheden die je echt niet mag missen! 

Tip: huur een auto om op je eigen tempo de leukste bezienswaardigheden te ontdekken. Bij voorkeur reserveer je je auto vooraf online, dat is in 95% van de gevallen goedkoper. 

Bezoek het historische centrum van Willemstad!

Het historische centrum van Willemstad staat sinds een paar jaar op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je treft er de karakteristieke gekleurde huizen die dateren uit de 17e eeuw en je het gevoel geven een paar eeuwen terug te gaan in de tijd!

Ook bijzonder: de Mikve Israël Emanuel Synagoge is de oudste synagoge van het westelijk halfrond dat vandaag de dag in gebruik is. In het Joods Cultureel Museum nabij de synagoge, kun je bijzondere objecten bewonderen die de cultuur en de geschiedenis van de Joodse gemeenschap illustreren. 

Otrobanda 
De St. Anna Baai scheidt de twee stadswijken van Willemstad: Otrobanda en Punda, die door de Pontjesbrug met elkaar zijn verbonden. Otrobanda is van oorsprong voor de gewone burger met kleine huisjes, romantische smalle steegjes, monumenten uit de glorietijd en beeldschone gerestaureerde gebouwen. Eén van de mooiste voorbeelden van een fraaie restauratie is het luxe hotel Kurá Hulanda dat ook wel Hollands Hofje wordt genoemd.

Punda 
Punda, oftewel De Punt, is de oudste wijk van Willemstad. Op de punt van de baai staat Fort Amsterdam, waar nu de regering zetelt. In dit deel van Willemstad vind je o.a. de drijvende markt, het Joods museum en bovendien is Punda het shoppingparadijs van het eiland. Je kunt er belastingvrij winkelen in de Heerenstraat en Madurostraat.

Must do's en must see's in Willemstad
Een ritje met de Trolley trein is een ontspannen en gezellige manier om Willemstad te verkennen. Vanaf Fort Amsterdam, waar de tour start, rijd je door Scharloo naar de Pietermaai Kathedraal. Vervolgens ga je naar de drijvende markt, de Mikve Israel Emanuel Synagoge en het Waterfort. De tour eindigt met een bezoek aan Fort Amsterdam. Handige tip! Boek de tour minimaal 2 dagen van tevoren bij Atlantis Submarines.

Tijdens een stadswandeling Otrobanda leren kennen? Wandel dan op woensdagmiddag om 17.15 uur met architecten Michael Newton of Anko van der Woude door de oude stadswijk Otrobanda. Start vanaf de vlaggenmast op het Brionplein bij de Pontjesbrug.

Ontdek de onderwaterwereld in het Sea Aquarium

De wondere onderwaterwereld van dit Caribische eiland kan je in al haar schoonheid bewonderen in het Sea Aquarium. Daar kom je pijlstaartroggen, haaien, zeeschildpadden, pelikanen, flamingo's en zeeleeuwen tegen. Er worden allerlei shows opgevoerd en het is zelfs mogelijk om de haaien te voeren! Lees meer over het Sea Aquarium op Curacao.

De leukste activiteit op CuraƧao? Zwemmen met dolfijnen!

Is zwemmen met dolfijnen op Curaçao jouw droom? Op Curaçao kan het! De Dolfijn Academie biedt een reeks gevarieerde programma's aan waarbij men persoonlijk contact kan maken met dolfijnen. Dolfijnen aaien, kussen, knuffelen, met ze duiken, snorkelen, ermee zwemmen en leren verzorgen, alles is mogelijk! Lees meer over zwemmen met dolfijnen.

Toeristische trekpleister: Christoffel Park

Huur een dagje een auto en bezoek het mooie Christoffel Park. Op verzoek kun je een tour krijgen met een gids of jeep om de bijzondere dieren te ontdekken, maar ook te voet is het park een aanrader. Je kunt zelfs te paard het Christoffel Park ontdekken!

Tip: Beklim de berg. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Curaçao!

Must see: de Grotten van Hato

De grotten van Hato werden miljoenen jaren geleden onder zeeniveau gevormd en werden zichtbaar toen het eiland uit de zee oprees. De gidsen vertellen een interessant verhaal over de grotten, terwijl je door de lange gangen wandelt. De grotten beslaan een gebied van 4900 m² met romantische zwembaden, een waterval en het standbeeld van Madonna. Aanrader!

Een heerlijk park: Den Dunki National Park

Aan het eind van de 17e eeuw werd het Den Dunki National Park gebruikt als Afrikaans slavenkamp door Nederlandse slavenhandelaren. Na de emancipatie van de slaven werd het een recreatief park met talrijke sierfonteinen en een indrukwekkende ingangsbrug.

Ontdek het koraal en vele vissen in de zee!

De Seaworld Explorer is een semi-submarine die langs de zuidkust van het eiland vaart. Je zit in een ruimte met airconditioning, zo’n 1,5 meter diep. Vanuit de onderzeeër heb je goed zicht op het koraal en kun je duizenden vissen zien. Ook is er een zee-expert aanwezig die je van alles kan vertellen over de onderwaterwereld. Deze activiteit is absoluut een aanrader!

Rondleiding door de Struisvogelboerderij

Op de Struisvogelboerderij & Wild boerderij krijg je de unieke kans om de grootste vogels ter wereld te voeren. Deze boerderij is één van de grootste boerderijen buiten Afrika en er leven meer dan 600 struisvogels. Tijdens de rondleiding die je kan doen, zal de gids alles vertellen over de struisvogels. Aan het eind mag je zelfs op een struisvogelei staan zodat je kan zien hoe sterk ze zijn! Ook hoort er een restaurant bij de boerderij, hier kun je onder andere struisvogel specialiteiten eten.

Alle kennis samen in de Den Paradera kruidentuin

Dinah Veeris ging in 1981 Curaçaoënaars op leeftijd interviewen om de oude wijsheid over genezende kruiden te achterhalen. In 1991 begon ze deze prachtige kruidentuin. Den Paradera verwijst naar de Paraguiri Indianen die lang geleden aan de oostelijke kant van het eiland een grote kruidentuin hadden. Bij de kruidentuin is ook een winkeltje aanwezig waar je verschillende producten kan kopen!

Must see? Must do! Activiteiten op Curacao: 8 extra tips

Tijdens een vakantie op Curaçao hoef je je niet te vervelen! Er is genoeg te doen, van luieren op het strand en bezienswaardigheden bezoeken tot leuke activiteiten op Curaçao.

1. Duiken op Curacao is echt een beleving. Het is één van de meest populaire duikplekken in de Caribbean!

2. Surfen op Curaçao Dankzij de warme passaatwinden kan je heel goed wind- en kitesurfen. Ontdek de beste surfspots van Curaçao!

3. Zeilen op Curaçao Ook zeilen is dankzij de passaatwind erg in trek op Curaçao. Je kunt er zeilschepen, jachten en catamarans huren of een dagje meevaren als excursie.

4. Golfen op Curaçao is al jaren populair. Er zijn uitmuntende faciliteiten aangelegd bij de meest luxe resorts voor een partijtje golf onder de zon!

5. Winkelen op Curaçao Ga een dagje shoppen in de leukste winkels, malls en floating markets van Curaçao. 

Bezoek ook eens van de vele leuke evenementen op Curaçao. November is daarvoor een ideale maand! Dan vinden namelijk zowel de Heineken Regatta als de Amstel Curaçao Race plaats. Lees meer over het bezoeken van Curaçao in november. Evenementen die absoluut de moeite waard zijn om mee te maken zijn de Curaçao salsa week en natuurlijk het carnaval!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews