De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Carnaval Curacao

Carnaval Curacao

Vakantie tijdens het carnaval op Curacao is een fantastische belevenis! Het begint altijd al ergens in januari en loopt tot februari of zelfs begin maart.

Hier tref je tips voor een Curacao vakantie tijdens carnaval. Van parades, verkiezingen en festivals tot goedkope vakanties & tickets naar het Curacao carnaval!

Carnaval Curacao

Tijdens het carnaval is het één groot feest op Curacao! Highlights zijn o.a. twee grote optochten: je hebt de Gran Marcha optocht en het absolute hoogtepunt: Gran Despedida, de afscheidsoptocht op de laatste zondag voor aswoensdag. Ter afsluiting van het carnaval zijn alle praalwagens uitgedost met lichtjes en helemaal op het einde wordt de Momo Rei ritueel verbrand. In 2021 worden de parades op 3 en 5 maart gehouden.

Maar ook tijdens de dagen rond de optochten zijn er een tal aan evenementen, verkiezingen, kinderparades en jump-ins.

Naar het Curacao Carnaval 2021?

Vliegtickets Curacao met Carnaval
Wil je het carnaval op Curacao in 2021 zelf meemaken? Begin op tijd met het vergelijken van alle vliegtarieven Curacao want carnaval is een gewilde reisperiode! Een goed beeld krijg je het snelst via de grote online reisbureaus als Tix.nl. Deze vergelijkt de aanbiedingen van TUIfly en KLM met goedkope alternatieven. Je ziet meteen welke airlines het gunstigst zijn. 

Lees: 6 tips om goedkope tickets naar Curacao te vinden.

Let op: tijdig huurauto reserveren!
Tijdens Carnaval is het extra druk op Curacao en dan betaal je vaak onnodig extra voor je auto. Daarom is het slim tijdig het aanbod in kaart te brengen en al in Nederland te reserveren.

Doe zelf mee aan het carnaval op Curacao!

Wil meedoen met een optocht? Dat kan! Geef je op via https://www.curacaocarnival.info/, daar vind je ook meer informatie over de route van de optochten en van alle belangrijke evenementen tijdens het carnaval op Curacao.

Jump-ins op het carnaval van Curacao

Jump-ins en jump-ups zijn eigenlijk gewoon carnavalsfeesten, georganiseerd door een bepaalde groep. Ze dragen daarbij altijd een t-shirt met eigen naam, zodat ze makkelijk herkend kunnen worden. Een van de populaire jump-ins wordt georganiseerd door de Curacao Lions. Het is straatfeest bij Fort Nassau, onder het mom ‘Top of the World Carnival Beach Party' gaat iedereen verkleed als strandbezoeker.

Rei Momo Curacao

Rei momo is een traditioneel onderdeel van carnaval op Curacao. Deze koning carnaval staat symbool voor ongeluk, zonden en onvruchtbaarheid. Daarom wordt hij dan ook aan het eind van carnaval, de dag voor aswoensdag, op een spectaculaire manier in brand gezet.

Tumba festival tijdens het carnaval in Curacao

Tumba is de carnavalsmuziek van Curacao. Ieder jaar wordt er een meerdaags Tumba-festival georganiseerd, daar wordt de nieuwe Tumba koning of koningin gekozen. Het winnende lied wordt het carnavalslied van het jaar. De heupwiegende en lange tijd verboden Tumba dans is een combinatie van merengue, Afro-Caribisch en jazz.

Carnavalsverkiezingen

Tijdens carnaval op Curacao wordt er een spannende verkiezing gehouden en aansluitend een koning, koningin, prins en pancho van het jaar gekozen. Er is een aparte verkiezing voor tieners en kinderen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews