De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De mooiste samba danseres is de 'Queen of the Drummers', zij loopt tijdens de carnaval optocht vooraan om haar achterhoede van mannelijke drummers (muzikaal) te prikkelen.

Voorpret

Bekijk deze carnavalfilm van Rio de Janeiro.

Carnaval Rio de Janeiro

In heel Brazilie wordt carnaval gevierd, maar het grootste feest vindt plaats in Rio de Janeiro. Carnaval in Rio de Janeiro trekt miljoenen mensen door de pracht en praal die de stad overheerst.

Overal op straat, in clubs en cafés vind je dansende en zingende mensen. Carnaval is een evenement dat je tijdens je bezoek aan Rio de Janeiro niet wilt missen!

Carnaval Rio de Janeiro

Het is natuurlijk fantastisch om een mega evenement mee te maken als carnaval in Rio de Janeiro. Ben jij van plan dit jaar naar de Rio de Janeiro carnaval te gaan? Boek dan op tijd je vliegticket en hotel! Voor verre bestemmingen - en zeker tijdens drukke periodes, zoals het carnaval in Rio de Janeiro - is het vaak voordeliger om je vliegticket en hotel vroeg te boeken.

Naar het Carnaval in Rio
Voor een complete reis naar Rio de Janeiro tijdens carnaval is het vaak voordeliger om je vliegticket + hotel zelf te regelen. Begin vooral op tijd met zoeken. Dit kan soms 40% in prijs schelen! Hieronder de topdeals van dit moment voor een vliegreis naar Rio de Janeiro.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Rio de Janeiro carnaval: Sambodromo!

Het hoogtepunt van carnaval Rio de Janeiro wat parades betreft, speelt zich af in de Sambodromo. Dit stadion is onlangs gerenoveerd en heeft nu plaats voor 90.000 toeschouwers, 50.000 meer dan voorheen!

Maandenlang hebben de sambascholen van Rio de Janeiro hun show voorbereid, elk met een speciaal thema. Dat is uitgewerkt in fantasierijke, exotische kostuums en een uitbundig versierde vloot.

Elke show heeft wel 2.500 tot 5.000 deelnemers! Een jury kent punten toe aan de parades die 's avonds beginnen en doorgaan tot 's ochtends vroeg.

Rio de Janeiro carnaval: bezoek sambascholen!

Het Carnaval van Rio de Janeiro valt bijna altijd in februari, maar sambascholen beginnen vaak in augustus al met hun repetities, die je kunt bezoeken!

Niet alle sambascholen, die in de armere wijken van Rio liggen, zijn even toegankelijk voor toeristen. Je gaat het beste met een taxi of groep.

Kijk hier voor een lijst van de beste samba scholen in Rio. De scholen Beija Flor da Nilopolis en Salgueiro staan altijd open voor bezoekers.

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Tijdens je carnavalbezoek aan Rio de Janeiro moet je zeker een aantal bezienswaardigheden zoals het Christusbeeld en Copacabana bezoeken.

Wil je meer weten welke bezienswaardigheden je niet mag missen? Kijk dan ook even bij de Rio de Janeiro bezienswaardigheden Top 10.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews