De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Cristo Redentor is Portugees voor Christus de Verlosser.

Voorpret

Bekijk deze film van de Cristo Redentor gemaakt vanuit een helicopter.

Cristo Redentor

Cristo Redentor
De Cristo Redentor is een indrukwekkend beeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado in Rio de Janeiro, Brazilie. Het Christusbeeld torent op maar liefst 710 meter hoogte uit over Rio de Janeiro. Niet voor niets een van de zeven wereldwonderen!

De Cristo Redentor, Rio de Janeiro.

Het idee voor het Christusbeeld dateert uit ongeveer 1850. Een geestelijke van de katholieke kerk wilde de Cristo Redentor laten bouwen als symbool voor de wereldwijde verspreiding van de Christelijke boodschap. Het koninkrijk wilde de bouw van het beeld echter niet financieren en het idee werd in de kast gezet.

In 1921 waagde de kerk in Rio de Janeiro een nieuwe poging en dit keer met succes. Het geld voor de bouw werd ingezameld door middel van een openbare monumenten inzameling en na 10 jaar bouwen was de Cristo Redento een feit.

Aantal feiten over de Cristo Redentor

De Christo Redentor is 38 meter hoog en heeft een spanwijdte van maar liefst 28 meter. In totaal weegt het Christusbeeld 1145 ton! Het beeld is in delen gebouwd met blokken die uit Frankrijk zijn verscheept naar Brazilie.

Cristo Redentor is een dagje uit

Als je de Cristo Redentor wilt bezoeken kan je hier een mooi daguitstapje van maken. De Corcovadoberg ligt namelijk midden in het Floresta da Tijuca nationaal park.

Ook als je het nationaal park niet bezoekt is er genoeg te doen: er zijn diverse souvenierwinkeltjes en restaurants en vanaf het plateau op de Corcovadoberg is het uitzicht over de stad adembenemend!

Hoe bereik je de Cristo Redentor?

Je kan de Cristo Redentor op diverse manieren bereiken. Met de auto of taxi neem je de autoweg naar de Corcovadoberg.

Ben je wat sportiever ingesteld of wil je wat meer van de omgeving zien, dan raden we je aan met de trein naar de Cristo Redentor te gaan. Niet alleen de treinreis, maar ook de looptocht via de 222 tellende treden naar het beeld is een belevenis!

Voor diegenen die de trap niet zo zien zitten of beperkt zijn in hun mobiliteit zijn er ook liften en roltrappen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews