De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er zijn 37 architecten en 20.000 bouwvakkers met de Taj Mahal aan het werk geweest!

De Chinese Muur is het enige bouwwerk dat vanuit de ruimte te zien is.

Machu Picchu betekend Oudeman Hoogte en refereert naar de ligging van de stad op 2.350 meter hoog.

Cristo Redentor is Portugees voor Christus de Verlosser.

Petra betekent 'steen'.

Voorpret

Lees het boek Terugblik op een Wereldtijdperk van Sebastiaan Roeling voor een kennismaking met de Maya cultuur en de geschiedenis van beroemde Mayasteden als Tikal en Chichen Itza.

De 7 wereldwonderen

De 7 wereldwonderen

Zes van de zeven antieke wereldwonderen waren niet bestand tegen de eeuwigheid. Daarom zijn in 2007 de zeven moderne wereldwonderen officieel benoemd. Honderd miljoen mensen hebben gestemd op hun favoriete wonder. De piramide van Gizeh in Egypte overleefde het dit keer niet en daarmee ontbreekt werelddeel Afrika in de lijst; net als Oceanië.

Benieuwd naar de nieuwe zeven wereldwonderen? Lees dan hier alles over deze unieke bouwwerken.

1. De Incastad Machu Picchu

Het mooiste tempelcomplex ter wereld midden in het Andesgebergte in Peru. Pas in 1911 werd de Machu Picchu herontdekt. Als je de heilige stad wilt bezoeken, kun je kiezen voor een zware wandeltocht van vier dagen door de bergen, maar je kunt er ook met de trein heen. De tocht is hoe dan ook schitterend, net als de bijzondere Incastad.

2. De Maya-tempels Chichen Itza

Chichen Itza in Mexico is één van de mooiste en meest bezochte oude Mayasteden ter wereld. Je vindt er bijzondere ruines uit de oude Maya-cultuur. In deze magische stad staan een dertigtal bouwwerken en bijzondere beelden. Gemaakt van schitterend wit kalksteen en versierd met drakenkoppen en slangen, die de tempels beschermden tegen duivels.

3. Wereldwonder met super uitzicht: Cristo Redentor

Het Christusbeeld van Rio de Janeiro is maar liefst 38 meter hoog en staat op de top van de 723 meter hoge berg; de Corcovado. Een treintje brengt je dwars door de jungle van Tujica Forest naar het symbool van Rio. Vanaf de Cristo kan je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Het beeld met vingers van wel 2 meter lang werd gebouwd in 1850 als symbool voor wereldwijde verspreiding van het Christendom.

Dit wereldwonder zelf bezoeken? Bekijk dan onze Brazilie tips.

4. De rozerode stad Petra

Deze prachtige, bijna volledig uit rotsen uitgehakte stad in Jordanië was ooit de hoofdstad van de Nabateeërs. Om in Petra te komen moet je eerst door een smalle kloof wandelen. Het einde van dit kronkelende pad biedt een schitterende uitzicht op de ‘Schatkamer van Petra'; Al Khazneh. De stad is het mooist in de vroege ochtend en in de late namiddag als het licht op zijn mooist is. Dan krijgt de stad zijn roze gloed.

5. Het mausoleum: de Taj Mahal

De Moghul keizer, Shan Jahan, liet de Taj Mahal in 1613 bouwen uit liefde voor zijn overleden vrouw, die hem 14 kinderen schonk. Het koste uiteindelijk 22 jaar om dit volledig symetrische monument te bouwen. De mooiste tijd om het gebouw te bezoeken is in de ochtend of aan het begin van de avond, omdat de zon er dan voor zorgt dat het witte marmer roze gekleurd wordt.

6. De kronkelende Chinese Muur

Wanneer de 6.500 km lange Chinese Muur helemaal recht gebouwd zou zijn, dan zou hij uitkomen in Turkije. In 221 voor Chr. werd de eerste basis gelegd aan het symbool van China. Vanaf Beijing vertrekken dagelijks busjes naar uitkijkpunten op de indrukwekkende muur. Helaas is bijna 65% van de Muur vervallen en op sommige plekken zelfs helemaal verdwenen.

7. Het Romeinse Colosseum

Het Colosseum in Rome, gebouwd in 80 na Chr., was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het gebouw met een hoogte van 57 m, een omtrek van 527 m en plaats voor 50.000 toeschouwers, werd geopend door keizer Titius. Na eeuwen van verwaarlozing, wordt het kolossale gebouw tegenwoordig uitstekend onderhouden.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews