De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Velen rekenen de Verboden Stad tot de oude, klassieke wereldwonderen.

Maar liefst 24 verschillende keizers hielden hof in de Verboden Stad vanaf de 15e eeuw tot 1991.

Andere benamingen voor de Verboden Stad zijn het Keizerlijk Paleis, Gu Kong in het Chinees of het Paleismuseum van Peking.

Voorpret

Bekijk The Last Emperor van Bernardo Bertolucci voor een indruk hoe de Verboden Stad er vroeger uitzag. Bertolucci was de eerste die toestemming kreeg om opnames te maken van de Verboden Stad die hij gebruikte The Last Emperor.

De Verboden Stad

De Verboden Stad

De Verboden Stad in Beijing is één van de mooiste overblijfselen van het oude keizerrijk van China en velen rekenen haar tot de oude wereldwonderen. Een excursie naar de Verboden stad is dan ook een must tijdens je bezoek aan Beijing!

In de Verboden Stad

De Verboden Stad is gebouwd tussen 1406 en 1420 in Beijing toen nog Peking genaamd als paleis voor de keizer. Voor 1406 was Nanjing de hoofdstad van China, maar in 1406 gaf de derde Ming keizer de opdracht om het eerste Paleis in Peking te bouwen. Dit enorme complex bevat naast het paleis tientallen andere gebouwen en tuinen en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van China.

De Verboden Stad is ontworpen door een Vietnamese architect en maar liefst 700.000 m2 groot. Vroeger woonde een keizer hier dan ook met een hofhouding van duizenden personen!

Om het complex heen ligt een zes meter diepe gracht en 10 meter hoge muren zodat echt niemand naar binnen kon komen of kijken. Op de vier hoeken van de muur staan prachtige torens van waaruit je een schitterend uitzicht op de Verboden Stad en de omgeving hebt.

Als je hier rond loopt, probeer je dan voor de geest te halen dat er een miljoen mensen nodig was om de stad in 14 jaar te bouwen! De keizer nam ook 100 kunstenaars in dienst voor de bouw van de Verboden Stad.

In de Verboden Stad tref je o.a prachtige tempels, de poort van de opperste harmonie en gebouwen als de keizerlijke bibliotheek. De hal van de opperste harmonie was het grootste officiele paviljoen. Via de poort van de hemelse reinheid kom je in de vertrekken van de keizer. De keizerin woonde in het paleis van de aardse rust en zo zijn er nog tientallen schitterende gebouwen met zo mogelijk nog mooiere namen!

Tips voor de Verboden Stad en andere excursies

Bezoek je de Verboden Stad op eigen houtje? Neem dan deze tip in acht: Het beste tijdstip voor een bezoek aan de Verboden Stad is 's ochtends voor 11.00 uur.

Excursies in Beijing en naar de Verboden Stad De Azie specialist 333TRAVEL heeft tientallen mooie tours in Beijing samengesteld waaronder een tour door Beijing waarbij je de Verboden Stad aandoet evenals de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. Deze unieke stad tour is v.a. circa 75,- p.p. boekbaar. Bekijk zeker ook de andere excursies in Beijing van 333TRAVEL!

Daarnaast zijn er een klein aantal reisorganisaties, waaronder NRV waar je een hotelovernachting in Beijing of een goedkope stedentrip kunt completeren met een excursie. Dat laatste is vaak relatief gunstig. Een 3-daags excursiepakket inclusief bezoek aan de Verboden Stad, De Grote Muur, de Ming graven etc. etc. boek je hier vaak al rond de 150,- (losse hotels al v.a 24,- p.n.) 

Reizen naar de Verboden Stad, Beijing en China

Meer weten over bezienswaardigheden en uitjes in China? Bekijk dan de reisgids China excursies.

Meer weten over reizen naar Beijing, China? Check de Beijing reisgids!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews