De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De stad Petra staat op de Unesco werelderfgoedlijst.

Petra is recent tot een van de zeven wereldwonderen verkozen.

Petra betekent 'steen'.

Voorpret

Kijk naar Indiana Jones and the Last Crusade. Petra diende als locatie voor de opnames van deze film.

Petra Jordanie

Petra Jordanie

De rozerode stad Petra in Jordanie is recent tot een der wereldwonderen gekozen. Het is bijna niet te bevatten dat deze prachtige, bijna volledig uit rotsen uitgehakte stad ooit door mensen is gemaakt.

Petra was ooit de hoofdstad van de Nabateeërs en voor de handelsroutes in Jordanie een belangrijk knooppunt. Van de belastingen die de kooplui van Petra betaalden, en die de stad schatrijk maakte, werden schitterende tempels en monumenten gebouwd.

De schatkamer van Petra

Om in Petra te komen moet je een wandeling maken over een smalle kloof, de Siq, langs angstaanjagende steile rotswanden. Aan het einde van dit kronkelende pad heb je een adembenemend uitzicht op Al Khazneh, ook wel de 'De schat van de Farao' of 'Schatkamer van Petra' genoemd.

Al Khazneh is een tempel in Griekse stijl uit 84 voor Chr. die vroeger een graftombe was. De volledig met de hand uitgehouwen tempel is maar liefst 40 meter hoog en 25 meter breed en wonderbaarlijk goed bewaard gebleven!

Niet alleen de schatkamer maar ook monumenten als het oude amfitheater met maar liefst 3.000 zitplaatsen, het  klooster en de koningsgraven zijn betoverend. Met name rond zonsopgang of zonsondergang als het licht de hele stad dieproze kleurt.

Reizen naar Petra, Jordanie

Beste reistijd Petra De beste reistijd voor reizen naar Jordanie is het voorjaar of najaar. Petra ligt tussen de Dode Zee en de Rode Zee in en is circa 3 uur reizen vanaf de hoofdstad van Jordanie, Amman.

Vliegen naar Petra Vanaf Schiphol kan je o.a. met KLM naar Amman vliegen. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken, kijk dan ook even bij vliegticketspecialisten voor verre reizen Tix.nl .

Zelf je rondreis door Jordanie plannen individuele reizigers die graag zelf hun reis plannen kunnen voordelig een hotel in Amman of Petra boeken via Trivago. Tip: Door te sorteren op een combinatie van waardering en prijs kom je echte pareljes tegen .

Vanuit Amman en toeristische plaatsen als Aqaba kan je vervolgens een excursie naar Petra boeken of een auto huren om Petra op eigen gelegenheid te bezoeken. De toegangsprijs lag in 2009 rond de 14 euro, maar inmiddels verhogen ze is Petra de prijzen gigantisch. Per november 2010 betaal je rond de JOD 50,- (€55,-) en de verwachting is dat dit komende tijd alleen maar gaat stijgen. Tip: Je kunt bij Petra alleen contant betalen met de Jordaanse Dinar, neem dus genoeg cash geld mee!

Groepsreis of individuele rondreis Jordanie (pakket) Mooie en betaalbare individuele rondreizen naar Jordanie inclusief een bezoek aan Petra, Amman en Jerash tref je bij TUI.nl Reizen.

Reizen naar Jordanie en Petra? Meer tips!

Blader voor nog veel meer tips door onze online reisgids en bekijk bijvoorbeeld de informatie over vakantie in Jordanie of lees meer over het bezoeken van andere wereldwonderen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews