De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

10% van de vissen die je ziet tijdens het duiken & snorkelen in de Rode Zee komt in geen enkele andere zee ter wereld voor!

De naam Rode Zee is afkomstig van het rode plankton dat soms in grote hoeveelheden in deze zee voorkomt.

Voorpret

De Duikatlas van de wereld van Jack Jackson geeft een overzicht de mooie locaties om te duiken en snorkelen aan de Rode Zee, maar o.a ook het Great Barrier Reef en de mooiste plekjes in de Caribbean.

Rode Zee

Rode Zee

De Rode Zee, ook wel Golf van Akaba of Golf van Eila genoemd, staat samen met het Great Barrier Reef op een gedeelde eerste plaats van de beste duiklocaties ter wereld.

Op deze pagina tref je veel informatie over duiken en snorkelen in de Rode Zee en over het plannen van vakantiereizen naar de Rode Zee, of je nu kiest voor Hurgada en Sharm el Sheik in Egypte of een hotel in Jordanie.

Snorkelen & duiken Rode Zee: vakantie Rode Zee tips!

Vakantie aan de Rode Zee is zo'n geliefd omdat het een van de mooiste duiklocatie´s ter wereld is. Hier tref je een immense verscheidenheid aan vissen, waterplanten en een prachtig koraalrif. Het koraalrif in de Rode Zee is circa 500 jaar oud en maar liefst 793 kilometer lang. Na het Great Barrier Reef, is het koraalrif van de Rode Zee het langste ter wereld.

Vakantie aan de Rode Zee? Ontdek de Red Sea Coast Het land dat de grootste kustlijn heeft aan de Rode Zee is Egypte. Deze Red Sea Coast loopt van Suez in het Noorden van Egypte, maar liefst 800 km naar de Sudanese grens in het zuiden! Veel duikliefhebbers kiezen voor de badplaatsen Hurghada of Sharm el Sheik. Vanaf Sharm kan je o.a duiken in Ras Mohammed, het prachtige Nationale Zeepark van Egypte.

Tip: Duik walhalla's in zuidelijk Egypte: de jonge badplaatsen Port Ghalib en Marsa Alam. Deze trendy bestemmingen zijn ideaal voor duikliefhebbers aangezien ze nog niet ontdekt zijn door het massa toerisme zijn de riffen hier nog ongerept waardoor je er prachtig kan duiken en snorkelen! Specifieke informatie over duiken in Marsa Alam vind je hier. Een unieke ervaring is een verblijf in het Awlad Baraka duikkamp van Marsa Alam. 

Verder grenst de Rode Zee in het noorden ook aan Israël en Jordanie, in het oosten aan Saoedi-Arabië en Jemen en in het zuid-westen aan Eritrea en Soedan. Hieronder meer reistips voor vakanties aan de Rode Zee:

Vakantie aan de Rode Zee - reizen naar de Rode Zee

Veel duik- en snorkel liefhebbers kiezen voor een Rode Zee vakantie voor Egypte omdat dat relatief goedkoop is. Vanuit Nederland worden diverse duikreizen aangeboden met ruime keuze in accommodatie, van eenvoudig hotel tot luxe resort. Lees hier meer over reizen naar Egypte.

Vliegen van Schiphol naar Hurghada, Sharm el Sheik, Jordanie of Eilat duurt circa 4 a 4,5 uur. Om in Akaba te komen neem je een binnenlandse vlucht vanaf Amman of voor een budgetreis gewoon de bus (een hele ervaring!).

Een aantrekkelijk alternatief voor wie duiken in de Rode Zee wil combineren met kennismaken met een totaal andere cultuur is Jordanie. Het water voor de kust van de havenstad Aqaba is kristalhelder en heerlijk warm. Aquaba is gedurende het hele jaar een ideale locatie om te duiken of snorkelen.

Tot slot is reizen naar Eilat in Israel ook een prima optie. Op Coral Beach zijn veel prima hotel resorts en meerdere duikscholen te vinden.

Goedkoop naar de Rode Zee Zoek je voordelige vliegtickets naar de Rode Zee? Lees dan deze tips:

Naar Hurghada en Sharm el Sheik kan je vanuit Nederland veel verzorgde reizen boeken. Dahab is een minder toeristisch, erg gezellig dorp aan de golf van Aqaba, op een klein uur rijden van Sharm el Sheik.

Vakanties Rode Zee - Hotels, resorts & badplaatsen

Goedkope hotels Rode Zee Sunweb.nl heeft een overzicht van al haar hotels aan de Rode Zee (incl. vliegtickets), handig! Meer Rode Zee vakantie aanbiedingen met hotels & duikresorts tref je bij TUI.nl Reizen.

Tip: wil je snorkelen op vakantie? Koop je snorkelsetje hier in Nederland, in plaats van dat te huren bij een lokale duikschool. Dat scheelt je snel 35 euro in een week!

Bijzondere duikervaring: duiken in de Blue Hole bij Dahab

Voor ervaren duikers is duiken in de Blue Hole bij Dahab een fantastische ervaring. De Blue Hole is een put in het rif, van meer dan 50 meter diep, die in directe verbinding met de zee staat. Een afdaling in de Blue Hole is alleen aan te raden voor zeer ervaren duikers en je hebt een aangepaste duikuitrusting nodig om door de doorgang te komen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews