De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

The Great Barrier Reef is ruim 2000 km lang en heeft een oppervlakte van meer dan 10x Nederland!

The Great Barrier Reef is het enige levende organisme ter wereld dat je zelfs vanuit de ruimte kunt zien!

Voorpret

Bekijk deze video's Scuba Diving Great Barrier Reef!

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef in Australia is het grootste koraalrif op aarde. Felgekleurde vissen, grillige koralen en diephelder water maken deze plek de nummer 1 van mooiste duiklocaties ter wereld. Gelukkig staat dit prachtige natuurgebied sinds 1981 op de lijst van werelderfgoed van de Unesco.

Reizen naar the Great Barrier Reef

De reis naar het Great Barrier Reef - Als je het Great Barrier Reef wilt bezoeken dan kan je het beste vliegen naar Brisbaine of Cairns. Vluchten naar Brisbaine zijn meestal de goedkoopste opties. Hieronder de top 3 voor wie een prijsindicatie zoekt. Vanuit Cairns kan je overigens ook diverse enkele of meerdaagse cruises door dit mooie natuurgebied boeken. Veel mensen nemen een bezoek aan het Great Barrier Reef op als onderdeel van een rondreis.

Actuele ticket aanbiedingen voor Brisbane

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Beste reistijd Great Barrier Reef

Als je naar het Great Barrier Reef gaat om te duiken is de beste reistijd van oktober t/m december. Zeevissen is het aantrekkelijkst tussen augustus en november en de natuur is jaarrond mooi!

Great Barrier Reef: Duiken & Snorkelen

Het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland Australie is een fantastisch gebied om te zeilen, snorkelen en duiken. In dit zeereservaat leven maar liefst 1500 verschillende soorten vissen, de ene nog mooier dan de andere soort. Tijdens je duiken in het Great Barrier Reef kom je bovendien wel  500 verschillende soorten koraal tegen.

De mogelijkheden voor duikers zijn eindeloos en zowel de beginnende als meer ervaren duiker komt hier aan zijn trekken.Tip: de echte "thrillseekers" onder ons boeken een excursie om haaien te voederen! 

Omdat het Great Barrier Reef zo'n bijzonder leefgebied is voor veel organismen die bescherming behoeven is het rif opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Vissen op Lizard Island

Het bijna onbeschrijfelijk mooie Lizard Island is ongeveer 1000 hectare groot en het hele eiland is een National Park. Ook op Lizard Island kan je fantastisch duiken en snorkelen maar de echte attractie hier is vissen. Tussen augustus en november trekken Merlijnen langs Lizard Island. Vissen op Merlijnen is de ultieme uitdaging voor iedere visser want deze vissen kunnen wel tot 500 kilo wegen!

Henron Island

Het Great Barrier Reef is wel 2000 km lang. Tussen de riffen in liggen ruim 300 eilandjes! Dit zijn stuk voor stuk paradijsjes voor duikers en snorkelaars en Henron Island is wel heel bijzonder.

Henron Island is een echt koraaleiland en maakt deel uit van het rif. In het enige hotel dat Henron rijk is, komen met name rustzoekers, duikers en natuurliefhebbers. In oktober en november komen hier namelijk de zeeschildpadden om hun eieren te leggen en in juni en juli zwemmen bultruggen vlak voor de kust!

Duikvakantie in het Great Barrier Reef Australie? Of meer tips!

Zoek je meer informatie over andere mooie duiklocaties? Bekijk dan ook onze Duikvakantie top 10 van de mooiste plekken om te duiken in de wereld! 

Actuele ticket aanbiedingen voor Brisbane

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews