De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef in Australia is het grootste koraalrif op aarde. Felgekleurde vissen, grillige koralen en diephelder water maken deze plek de nummer 1 van mooiste duiklocaties ter wereld. Gelukkig staat dit prachtige natuurgebied sinds 1981 op de lijst van werelderfgoed van de Unesco.

Great Barrier Reef > Duiken & Snorkelen

Het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland Australie is een fantastisch gebied om te zeilen, snorkelen en duiken. In dit zeereservaat leven maar liefst 1500 verschillende soorten vissen, de ene nog mooier dan de andere soort. Tijdens je duiken in het Great Barrier Reef kom je bovendien wel  500 verschillende soorten koraal tegen.

De mogelijkheden voor duikers zijn eindeloos en zowel de beginnende als meer ervaren duiker komt hier aan zijn trekken.Tip: de echte "thrillseekers" onder ons boeken een excursie om haaien te voederen! 

Omdat het Great Barrier Reef zo'n bijzonder leefgebied is voor veel organismen die bescherming behoeven is het rif opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Great Barrier Reef > Henron Island

Het Great Barrier Reef is wel 2000 km lang. Tussen de riffen in liggen ruim 300 eilandjes! Dit zijn stuk voor stuk paradijsjes voor duikers en snorkelaars en Henron Island is wel heel bijzonder.

Henron Island is een echt koraaleiland en maakt deel uit van het rif. In het enige hotel dat Henron rijk is, komen met name rustzoekers, duikers en natuurliefhebbers. In oktober en november komen hier namelijk de zeeschildpadden om hun eieren te leggen en in juni en juli zwemmen bultruggen vlak voor de kust!

The Great Barrier Reef > Vissen op Lizard Island

Het bijna onbeschrijvelijk mooie Lizard Island is ongeveer 1000 hectare groot en het hele eiland is een National Park.

Ook op Lizard Island kan je fantastisch duiken en snorkelen maar de echte attractie hier is vissen. Tussen augustus en november trekken Merlijnen langs Lizard Island. Vissen op Merlijnen is de ultieme uitdaging voor iedere visser want deze vissen kunnen wel tot 500 kilo wegen!

Reizen naar the Great Barrier Reef

Beste reistijd Great Barrier Reef - als je wilt duiken is de beste reistijd van oktober t/m december. Zeevissen is het aantrekkelijkst tussen augustus en november en de natuur is jaarrond mooi!

De reis naar het Great Barrier Reef - Als je het Great Barrier Reef wilt bezoeken dan kan je het beste vliegen naar Brisbaine of Cairns. Vanuit Cairns kan je overigens ook diverse enkele of meerdaagse cruises door dit mooie natuurgebied boeken. Veel mensen nemen een bezoek aan het Great Barrier Reef op als onderdeel van een rondreis. Lees in dat geval zeker de tips voor een camperreis door Australie.

Er vliegen meerdere maatschappijen van Amsterdam naar Cairns en Brisbaine, lees zeker even deze tips om goedkope vliegtickets naar Australie te vinden!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares