De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Duiken Marsa Alam

De riffen van Marsa Alam behoren tot de mooiste duiklocaties ter de wereld. En voor wie in alle rust wil duiken of snorkelen is een groot voordeel  dat je hier nog geen massatoerisme treft. Marsa Alam is Egypte in zijn puurste vorm met nog ongerepte woestijnvlaktes en onaangetast koraal.

Dat maakt duiken in Marsa Alam dan ook nog unieker. Lees verder voor meer informatie over duiken in de Rode Zee bij Marsa Alam.

Duiken Marsa Alam - ongerepte duikstekken!

De Rode Zee is een van de beste oceanen om te duiken. Je vindt er kleurrijke vissen, bijzondere zeedieren en het allerbeste: onaangetast koraal!

In Marsa Alam vind je dan ook tal van goede duikplekken zoals: Elphinstone Reef, Abu Dabab, Gota Sharm, Erg Diab en Abil Gaffer. Hier kom je de meest bijzondere en exotische vissen en zoogdieren tegen waaronder barracuda’s, hamerhaaien, grijze rifhaaien, waaierkoralen, napoleons, dolfijnen, schildpadden, glasvisjes, tonijnen, makrelen, grote scholen van Bannerfish, butterfly fish, sweetlips en goatfish en nog veel meer!

Bijzondere duikplekjes: 1. Het rif van Marsa Abu Dabbab is beroemd omdat hier de Dugong (zeekoe) leeft op een zeegrasveld. 2. In het rif Sharm Abu Dabab kan je duiken in een heus gangenstelsel dat een aantal grotten met elkaar verbindt!  

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Marsa Alam

Marsa Alam duikvakanties & reizen

Meestal ben je het voordeligste uit door gewoon een voordelige zonvakantie naar Marsa Alam te zoeken en daar los duiklessen en / of duik excursies te boeken. Hieronder zie je reisorganisaties met aantrekkelijke aanbiedingen voor vakanties in Marsa Alam. Wil je toch liever een gespecialiseerde duikreis boeken? Enkele bijzondere duikvakanties tref je opEgypte.nl.

Duikscholen in Marsa Alam

In Marsa Alam tref je een groot aantal duikcentra die zowel voor beginners als gevorderde duikers excursies en lessen aanbieden. Vooraf reserveren is eigenlijk zelden nodig. In het laagseizoen kan je als je meerdere lessen wilt afnemen vaak ook ter plaatse onderhandelen over de prijs. 

Diving Marsa Alam = voor iedereen!

Voor zowel beginnende als ervaren duikers worden er tal van cursussen aangeboden. Als starter kun je het beste beginnen met een Scuba Dive cursus waarbij je kennis maakt met de duiksport. Een stapje hoger is de Open Water cursus waarbij je de diepere en ruigere gebieden opzoekt. Voor de duiktoppers is er de Advanced Cursus waarbij je kennis maakt met diepduiken, onderwaternavigatie en specialiteiten als nachtduiken, stroomduiken en wrakduiken.

Beste duikperiode Marsa Alam

De beste periodes om te duiken in Marsa Alam zijn het voor- en najaar. De watertemperaturen zijn dan zo'n 23–25 graden en de buitentemperaturen circa 27–30 graden. De wintermaanden zijn relatief koud en de kans op het spotten van grote vissen is kleiner. Ook het zicht is in de winterperiode minder. In de hoogtijdagen van de zomer is het echter erg warm met als gevolg dat de grote vis dieper gaat zitten.

Meer info & tips

  • Duikvakantie met klein budget? Je kunt ook heel mooi duiken in het naast Marsa Alam gelegen Port Ghalib. Daar tref je het leuke 4* maritime hotel Marine Lodge, waar je al een week onder de 600,- zit incl. vliegtickets!
  • Zoek je alleen vliegtickets naar Marsa Alam? Lees dan eerst de special over goedkope vliegtickets naar Egypte.

Meer algemene informatie en tips voor een vakantie in Egypte lees je hier. 

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews