De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Rode Zee op een gedeelde eerste plaats staat met Great Barrier Reef als het gaat om snorkelen en duiken!

Voorpret

Hier kun je alvast een kijkje nemen in de onderwaterwereld van de Rode Zee.

Duiken in Sharm el Sheikh

Duiken in Sharm el Sheikh
Duiken in Sharm el Sheikh is een echte aanrader! Het weer is er altijd zonnig en de watertemperatuur bevindt zich nooit onder de 20 graden. Een prima locatie dus voor een heerlijke duikvakantie. Er zijn schitterende duiklocaties waar gevorderde en beginnende duikers hun hart kunnen ophalen.

Duikvakantie Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een duikbestemming voor iedere duiker. Het ligt vlakbij het beroemde park Ras Mohammed National waar je zeer mooie duiklocaties aantreft. Doordat het er erg weinig regent en de stroming minimaal is in de Rode Zee, is het zicht altijd optimaal. Door de lichte stroming heeft de regio bij Sharm el Sheikh de grootste variatie aan onderwaterleven in de tropische zeeën. Je kunt hier het hele jaar door duiken want de watertemperatuur is altijd zeer aangenaam.

Duiken Sharm el Sheikh - duikvakantie tips

Duiksafari Sharm El Sheik Een supertip voor wie graag wil duiken en / of snorkelen op de allermooiste duiklocaties en ook enkele van de mooiste plekjes van dit deel van Egypte wil zien is een duiksafari vanaf Sharm el Sheikh.    

Duikvakantie met klein budget Een aanrader voor duikers met een klein budget is Sharks Bay Umbi Diving Village. Dit gezellige hotel trekt veel jonge mensen, heeft een eigen haven en mooi rif direct voor de deur.

Duiken in Sharm el Sheikh? De mooiste duiklocaties!

Ras Mohammed National
Zoals al eerder vermeld is Ras Mohammed National een echte aanrader. Het heeft duizenden vissen en koralen, prachtige zeeweringen en er liggen wrakken waarin gedoken kan worden. In dit park bevinden zich onder andere de beroemde Jolanda Reef en Shark Reef.

Ras Um Sid
Ras Um Sid is een prachtige locatie en ligt 7 kilometer ten zuiden van de Na'ama Bay. Je kunt hier prima snorkelen. Wat Ras Um Sid zo mooi maakt zijn de koralen aan de zeewering.

The Temple
The Temple is één van de oudste en bekendste duikplekken bij Sharm el Sheikh. De zee is kalm, het is er niet erg diep en ook hier is het zicht erg goed.

Duikscholen Sharm el Sheikh

In Sharm el Sheikh zijn veel duikscholen. Hieronder een kleine selectie.

Emperor Divers is een grote organisatie. Zij hebben prijzen gewonnen en twee boten van de organisatie staan in de top 4. Emperor Divers doet aan wrakduiken, bootduiken, kantduiken, tech-duiken en nachtduiken.

Dive Africa is milieubewust en legt de nadruk op genieten en veiligheid. Ook heeft deze duikschool leuke cursussen voor kinderen.

Sinai Dive Club staat voor goed service. Dit merk je direct doordat zij altijd stipt op tijd zijn. Er zit een 5-sterrenresort bij deze duikschool. Dagelijks vertrekt er een boot naar Ras Mohammed National Park en de straat van Tiran. De instructeurs spreken meerdere talen en er is voor ieder wat wils op dit resort, ook voor de niet-duikers!

Easy Divers heeft een Nederlandse eigenaar en de duikschool en het resort zijn populair onder de Nederlandse toeristen.

Sharm el Sheikh - Duikschool kiezen?

Let goed op welke duikschool je ter plaatse kiest. Sommige duikscholen nemen het namelijk niet zo nauw met veiligheidsregels en dergelijke.
Hieronder volgen enkele vragen die je van tevoren kunt stellen:
  • Gebruiken jullie een drop-tank voor diepere duiken?
  • Is er zuurstof en First aid aan boord?
  • Zijn er meerdere divemasters beschikbaar voor meerdere    niveau's van certificering?
  • Mag ik dieper dan 18 meter met mijn open water certificering? (antwoord moet nee zijn).
  • Kunnen jullie me laten zien waar deze tank voor het laatst geïnspecteerd / getest is?

Let ook goed op je decompressie en veiligheidstops want zij doen dit meestal niet voor je!

Wrakduiken in Sharm el Sheikh

Behalve prachtige koraalriffen en vissen zijn er ook een aantal wrakken die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. In Sharm el Sheikh vind je onder andere The Thristlegorm en The Dunraven. Deze wrakken liggen aan de westkant van het Ras Mohammed-schiereiland in de straat van Gubal.

The Thristlegorm is het bekendste wrak dat in 1956 is ontdekt door Jacques Cousteau. Aan boord zijn nog vrachtwagens, motoren en locomotieven te zien.
The Dunraven ligt op zijn kop op de bodem en daarom is de schroef van de boot goed te herkennen. Je kunt het wrak nog gemakkelijk binnengaan door de openingen.

De onderwaterwereld van Sharm el Sheikh

Wat je zoal in Ras Mohammed National aantreft zijn grote scholen Barracudas, Jackfish en vleermuisvissen. Bij de mooie duiklocatie The Gardens kan je glasvisjes tegenkomen en soms zwemt er een grijze rifhaai langs.

Vakantie Egypte - meer informatie!

Voor meer informatie over de vakantiebestemming Sharm el Sheikh, bezoek de Sharm el Sheikh informatie pagina.

Meer informatie over Egypte? Ga naar de Egypte informatie pagina.

Een andere toplocatie om te duiken is Marsa Alam. Vind hier meer informatie over duiken in Marsa Alam. Je vindt daar bovendien een heus duikkamp, het Awlad Baraka Kamp.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews