De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Sharm el Sheikh is ook bekend als de stad van de vrede dit verwijst naar het grote aantal internationale vredesconferenties die er zijn gehouden.

Voorpret

Klik hier voor een voorproefje van de jeepsafari en de kameelsafari!

Sharm el Sheikh

Sharm El Sheikh is een van de meest populaire bestemmingen voor een vakantie in Egypte. De ligging bij de bergen en aan zee is ook fantastisch en bovendien kan je op vakantie in Sharm el Sheik perfect duiken tussen de koraalriffen van de Rode Zee.

Hier tref je info, aanbiedingen & 101 Sharm el Sheik vakantie tips! Van excursies naar andere mooi plaatsen in Egypte tot aanbiedingen voor vakantie in Sharm el Sheikh!

Vakantie Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is gelegen aan de zuidpunt van het Sinaï-schiereiland op de kuststrook tussen de Rode Zee en de berg Sinaï. Op deze schitterde vakantiebestemming is het vrijwel altijd mooi weer. In de Rode Zee kun je prachtig duiken maar ook voor de niet-duiker is het hier erg goed vertoeven.

Aanbiedingen Sharm el Sheikh vergelijken? Ben je op zoek naar aanbiedingen van vakanties in Sharm el Sheikh? Heel veel keuze voor hele aantrekkelijke prijzen tref je op de website van Corendon.nl: van goedkope all inclusive vakantie reizen tot combinatie reizen waarbij je bijvoorbeeld ook Cairo en de Piramides bezoekt of een zonvakantie in Sharm el Sheikh als afsluiting aan een Nijlcruise boekt. Hieronder zie je nog meer reisorganisaties met aantrekkelijke aanbiedingen voor Sharm el Sheik.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh, Egypte's duikparadijs!

Sharm el Sheikh is een favoriete bestemming voor duikers. Je kunt prachtig duiken in de Rode Zee. Met name het beroemde park Ras Mohammed National bezit schitterende duiklocaties als Shark Reef en Jolanda Reef. Het water is eigenlijk nooit  kouder dan 21 graden en de zee heeft één van de grootste variaties aan onderwaterleven van de tropische zeeën.

Meer informatie: duiken in Sharm el Sheikh

Hotel in Sharm el Sheik boeken? Minimaal 3 sterren!

Tip: Er zijn in deze badplaats erg veel hotels en de één is nog mooier dan de ander. Het is wel aan te raden een hotel te boeken met minimaal drie sterren. Maar voor de prijs hoef je dat echt niet te laten!

Tips: goedkope vliegtickets Sharm el Sheik

Goedkoop vliegen naar Sharm el Sheikh? Bekijk zeker eens alle tips voor goedkope vliegtickets Egypte en lees alles over voordelige chartervluchten naar de vakantieoorden aan de Rode Zee en meer. Zo zijn er in het hoogseizoen meerdere Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar Sharm el Sheikh.

Nachtleven van Sharm el Sheikh

Sinds een paar jaar is het uitgaansleven op gang gekomen en kan er 's avonds gedanst en gefeest worden in discotheken als, Pacha, Bus Stop, Camel Bar, Pirate's Pub, Hardrock Café en nog vele anderen. Bus Stop is een bar waar men vóór de late uurtjes bijeenkomt om daarna bijvoorbeeld door te gaan naar de populaire discotheek Pacha.

Reisdocumenten en visum Sharm el Sheikh

Als je op vakantie naar Sharm el Sheikh gaat let er dan op dat je in het bezit bent van een paspoort dat tot minimaal 2 maanden na je terugkeer naar Nederland geldig is.

Voor vakantie in Egypte is een visum verplicht. De kosten op de luchthaven (contant afrekenen in Egyptische ponden of US$) lopen nogal eens uiteen, maar meestal betaal je 20 a 25,-. Het visum hoef je niet van tevoren te regelen, maar is gewoon te koop op de luchthaven.

Klimaat Sharm el Sheikh

Temperatuur Sharm el Sheikh Het weer is hier vrijwel altijd goed! In de wintermaanden (van november tot maart) liggen de temperaturen tussen de 15 en 35 graden en gedurende de zomer (van april tot oktober) liggen de temperaturen tussen de 20 en 45 graden.

Watertemperatuur Sharm el Sheikh Ook de Rode Zee heeft vrijwel altijd een lekkere temperatuur, die schommelt van 21 tot 28 graden.

Excursies Sharm el Sheikh

Vanuit Sarm el Sheik zijn er een heleboel leuke excursies waaraan je mee kunt doen. Dit varieert van een stedentrip naar Cairo, (natuurlijk inclusief het bezoeken van de Pyramides), meevaren met een onderzeeboot tot een avond dineren in de woestijn! Wat ook de moeite waard is, is het beklimmen van de Mount Sinaï en de kameel- en jeepsafari!

Sharm el Sheikh - Petra Jordanie Een duik- of zonvakantie in Sharm el Sheikh kan je ook combineren met een bezoek aan het klassieke wereldwonder "De Roze Stad" Petra.  Dagtrips naar Petra vanuit Sarm el Sheikh (met het vliegtuig) zijn overigens niet goedkoop! Reken snel met $ 250,- p.p.

Tip: Let op je kleding wanneer je een heilige plaats wilt bezoeken (bijvoorbeeld een moskee of tempels). Vrouwen moeten hier minimaal hun schouders en knieën bedekken.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews