De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Dat piramides een universeel symbool zijn, blijkt uit het feit dat ook in China en Mexico piramides zijn gebouwd.

Voorpret

Bekijk de film Mysteries of Egypt hierin verteld Omar Shariff over de geschiedenis van Egypte, de farao's en het ontstaan van de piramides van Gizeh.

Piramides van Gizeh

Piramides van Gizeh

De prachtige piramides van Gizeh mag je niet missen tijdens je vakantie in Egypte! Deze piramides bij Cairo zijn immers wereldberoemd en de grote piramide van Cheops is zelfs één van de beroemdste bouwwerken ter wereld en tevens de enige van de wereldwonderen uit de oudheid dat nog vrijwel intact is gebleven.

De Piramides van Gizeh een wereldwonder!

Hoeveel je ook al gezien hebt op en hoe bijzonder je reizen tot dusver ook waren, de eerste aanblik van de piramides van Gizeh is adembenemend en zal je levenslang bijblijven.

In deze online Egypte reisgids tref je heel veel tips voor het plannen van je vakantie of rondreis door Egypte, inclusief excursie naar de machtige Piramides van Gizeh!

Excursie Piramides of rondreis Egypte + Piramides

De drie reusachtige piramiden van Gizeh liggen aan de Pyramid road op de rand van de stad Cairo en de woestijn. Ze zijn gemaakt in opdracht van de farao's van de 4e dynastie; Chefren, Cheops en Mykerinos. De Piramides liggen op 18 km. van het centrum van Cairo en zowel vanuit deze stad als ook vanuit andere plaatsen in Egypte worden excursies aangeboden.

Rondreis Egypte + Piramides Als je een rondreis door Egypte wilt maken dan staan de piramides van Gizeh zeker op het programma. Een reisorganisatie met veel keuze in vakanties in Egypte en zowel georganiseerde als meer individuele rondreizen is Corendon.nl en het altijd zonnige TUI.nl reizen. Hier tref je ook luxe Nijlcruises!

Excursie Piramides tip 1 Als je maar kort in Cairo bent en niet te lang wilt zoeken naar een excursie dan kan je al goedkoop in Nederland je bezoek aan de Piramides regelen, het enige dat je nodig hebt is een credit card. Boek online excursies naar de Piramides van Gizeh. Dan haalt een gids je s'ochtends op in je hotel en brengt je met een busje naar locatie! 

Excursies Piramides tip 2 Vroeg opstaan of juist laat gaan! De piramides zijn op z'n mooist met zonsopgang en zonsondergang. Dan zijn er ook nog weinig toeristen en komt de mystiek van deze bijzondere plaats veel beter tot zijn recht. 's Avonds is er een wat kitscherige geluid- en lichtshow bij de piramides. Toch kan deze de moeite zijn en zeker met kinderen omdat deze wel in een korte tijd een behoorlijk inzicht in het leven van de farao's geeft.

Geschiedenis Piramides Egypte

Bouw van de Piramides De piramides van Gizeh zijn circa 2500 jaar voor Christus gebouwd uit meer dan 2 miljoen stenen! Het zijn bij lange na niet de oudste in Egypte, de eerste piramides stammen van 4500 jaar geleden, maar zeker de mooiste. Voor de piramide ligt de grote Sfinx van Gizeh, het grootste stenen standbeeld ter wereld.

De mystieke Sfinx, symbool van macht en wijsheid De Sfinx voor de Primaides, ook wel Abu 'I-Hol of Vader van de Verschrikking genoemd, kijkt in oostelijke richting naar de opkomende zon en is uitgehouwen uit een gigantisch kalksteenblok. Ze heeft het lichaam van een leeuw en het hoofd van een farao. Waarschijnlijk is dit het hoofd van farao Chefren.

De grote piramide van Cheops

De grote piramide van Cheops is de oudste onder de piramides van Gizeh en met 147 meter hoogte tevens de grootste ter wereld. Deze piramide is feitelijk de graftombe van de farao Cheops of Khufu.

Er waren maar liefst 2,3 miljoen kalkstenen blokken nodig voor de bouw van de piramide van Cheops. Dat is nog lastiger om je voor te stellen als je weet dat ieder blok 2,75 ton weegt en er 20.000 mensen nodig waren om elk blok te verplaatsen! Naast de piramide van Cheops liggen twee kleinere piramides, de graftombes van zijn zoon en kleinzoon.

De mystiek van de Piramides

Het oude Egypte en zeker de piramides zijn al honderden jaren een bron van inspiratie voor esotherische filosofie. Een theorie is het idee dat de piramides gebouwd zijn door een verloren beschaving. Ook zijn er occultisten die beweren dat de piramide van Cheops gebouwd is door vluchtelingen van Atlantis in 10.500 voor Christus.

Een andere populaire theorie is dat er een verband is tussen architectuur van de piramide van Cheops en de stand van de sterren van 10.000 jaar geleden. Tot slot circuleren theorieën dat de afmeting en indeling van de piramide van Cheops het universum verbeelden en dat de wereldgeschiedenis er via een 'geheime sleutel' in opgesloten ligt!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews