De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De hiërogliefen in Egypte zijn pas begin negentiende eeuw ontcijferd.

Voorpret

Bekijk deze atlas van de Vallei der Koningen in Luxor de start of eindplaats van je Nijlcruise.

Nijlcruise

Nijlcruise

Een Nijlcruise langs de groene oevers van Luxor naar Aswan, is voor velen dan het absolute hoogtepunt van hun reis naar Egypte. Of je nu denkt aan een all inclusive cruise over de Nijl of een combinatie reis met bezoek aan de piramides en Cairo, hier tref je de nodige tips en Nijlcruise aanbiedingen.

Nijlcruise Egypte

Een cruise over de Nijl is een fantastische manier om op ontspannen wijze kennis te maken met de schatten van het oude Egypte. Je bezoekt zeker de grote stad Aswan, Karnak en Luxor met zijn ongekende culturele rijkdom, de beroemde Koningsgraven, grafmonumenten en de beroemde Philae en andere tempels.

Tijdens een Nijlcruise is overigens de sfeer aan boord vaak al meer de helft van het plezier. Onderweg geniet je op het zonnedek terwijl je langs kleine huizen vaart waar kinderen buiten spelen en vrouwen de was doen.

De Nijlcruise is uitgeroepen tot nummer 1 cruisereizen! Bekijk de volledige top 10 cruise vakanties.

Goedkope Nijlcruise, all inclusive Nijlcruise of ...

Tussen Aswan en Luxor zijn veel Nijlcruise schepen actief; er is dan ook een Nijlcruise te vinden voor iedere smaak en ieder budget! Bekijk hieronder bij welke aanbieders van Nijlcruises in Nederland je de beste deals vindt. 

Corendon vakanties heeft momenteel het grootste aanbod aan goedkope Nijlcruise aanbiedingen. Je boekt er al bijzondere cruises over de Nijl rond de 350,- incl. vlucht en op basis van vol pension! Je kunt ook kiezen voor superdeluxe all inclusive Nijlcruise aanbiedingen op 5* cruises onder de 500,-.

Een aanrader voor wie Egypte echt wil ontdekken is de 15-daagse rondreis met Nijlcruise, bezoek aan Caïro en de piramides en een paar dagen vakantie aan het strand.

Nijlcruise + Cairo of Nijlcruises + Egypte rondreis

Wist je dat je een Nijlcruise ook prima kunt combineren met een bezoek aan de Pyramides bij Cairo, een spannende tocht door de woestijn of bezoek van andere belangrijke delen van Egypte met veel bezienswaardigheden zoals Alexandrie? 

De meest keuze uit dit type combinatiereizen tref je bij Corendon. Van een korte 8-daagse Cairo + Nijlcruise combi (incl. vlucht en verblijf al onder de 1000,-) tot langere zeer complete rondreizen door Egypte (v.a. circa 1000,-). 

Luxe Nijlcruise + Hurghada of Sharm of Taba

Super de luxe Nijlcruise - Ook voor een zeer luxe cruise over de Nijl al dan niet in combinatie met bezoek aan Cairo of zonvakantie in een top resort aan de Rode Zee heeft Corendon de meeste keuze. Je treft hier een 15-tal 5-sterren Nijlcruises met o.a. de luxe MS Alexia en MS Royal Princess. Op deze prachtige schepen tref je zeer ruimte cabines (alle cabines junior suites!) en op de MS Princess kan je al rond de 200,- upgraden naar een Superior suite. Verder tref je een sfeervolle lounge, gezellige bar en een elegant restaurant. Daarnaast is er o.a.  een zwembad, en fitnesscentrum.

Ook bij Corendon tref je luxe 5* cruises in combinatie met een zon of duikvakantie in Hurghada. Reken voor een 8 daagse Nijlcruise + Hurghada combinatie met tarieven v.a. circa 650,- all-in. En je kunt bij deze reisorganisatie ook kiezen voor een Nijlcruise combinatie met een zonvakantie in Taba of Sharm el Sheikh.

Nijlcruise met kinderen

Zeker voor iets grotere kinderen zijn Nijlcruises geweldig. Vrijwel alle cruiseschepen hebben een zwembad en natuurlijk ga je elke dag de meest avontuurlijke excursies maken!

Nijlcruises & Egypte + gezondheid - vakantie in Egypte is prima te doen met kinderen. Inentingen zijn niet verplicht hoewel het altijd goed is even te checken bij de huisarts op speciaal advies. Ook is het beter geen kraanwater te drinken en zorg voor een zonnemelk met hoge beschermingsfactor!

Kortingen voor kinderen op Nijlcruises - Helaas krijg je zelden veel korting voor kinderen op een cruise over de Nijl. Maar bij TUI.nl reizen kan je kiezen voor 3 persoonskamers en dat kan tot 30 a 35% op de totaalprijs schelen. Kinderen t/m 12 maanden betalen meestal maar een paar tientjes, maar moeten in het vliegtuig dan wel op schoot!

Praktische tips voor een cruise over de Nijl

Visum Nijlcruise Egypte - Voor vakantie in Egypte en dus ook voor een Nijlcruise is een visum nodig. Meer informatie bij de Egyptische ambassade.

De vlucht - Bij Nijlcruises is de vlucht meestal inbegrepen. Meestal vlieg je van Schiphol naar Cairo om van daar door te vliegen naar Luxor of Aswan waar de meeste Nijlcruises vertrekken.

Nijlcruise + Cairo - Als je iets langer de tijd hebt, combineer je Nijlcruise dan met een bezoek aan magisch Cairo en een bezoek aan de indrukwekkende Piramides van Gizeh. Ook een iets langer verblijf in Aswan en Luxor is zeer de moeite waard. Je kunt direct vanaf de internationale luchthaven van Luxor naar Cairo vliegen   Een alternatief is reizen per trein tussen Luxor en Cairo - mits je niet opziet tegen een lange reisduur. Bij onze tips om vliegtickets naar Egypte te vinden tref je ook info hoe je tickets met meerdere stops in Egypte kunt boeken en dus o.a. Luxor + Cairo op 1 ticket kunt combineren).

Beste reistijd Nijlcruises Egypte

Cruises over de Nijl worden het hele jaar door gemaakt. De beste reistijd qua klimaat is van november t/m maart. Een Nijlcruise maken als het wat koeler is? Lekker bij een gemiddelde 25 graden! Egypte in december tips.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews