De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tijdens de Captain's dinner op een cruise gaat iedereen netjes gekleed. Het is vaak niet verplicht om in galakleding te verschijnen, maar je komt wel in de sfeer.

Voorpret

Blader door de online reisgids Egypte en lees alles over de nummer 1 cruise bestemming!

Cruise vakantie top 10

Cruise vakantie top 10

Kies je voor een cruise vakantie dan kies je voor comfort. Binnenin het schip geniet je van het luxe leven waar alleen jouw genoegen telt. Buiten daarentegen speelt zich recht voor je ogen een prachtige natuurfilm af. Op het dek van het cruiseschip sta je hoog op het water, wind in je haren, de vakantie is begonnen!

Iedere avond een zonsondergang met de lucht die rood kleurt. Cruisen over zee of een rivier, wie droomt daar nou niet van? De redactie van surprisetickets.nl zette alle cruise vakanties en zeereizen op een rij in deze overzichtelijke top 10.

Cruise vakantie is niet duurder dan een zon vakantie

Cruisen lijkt duur, maar vergeet niet dat je bij de meeste schepen een all in deal maakt. Alle maaltijden, cabine of hut, activiteiten en uiteraard een verbazend mooi uitzicht zijn in de prijs inbegrepen. Daarbij zijn er vaak goede cruise aanbiedingen te vinden, zo ben je uiteindelijk niet duurder uit dan een week zonvakantie.

1. De winnaar van alle cruise vakanties: Nijlcruise

De Nijl is met haar 6.700 kilometer een van de langste danwel niet langste rivier ter wereld. Vanaf het zonnedek heb je uitstekend zicht op de groene oevers van Egypte. En wie weet dient zich de mogelijkheid aan om een nijlpaard of krokodil te spotten! De Nijlcruise kan ook gecombineerd worden met een trip naar de piramides bij Cairo of een woestijntrekking.

Goedkope cruisevakantie tips

Wil je goedkoop op cruisevakantie? Met deze handige tips maak je je cruisevakantie lekker betaalbaar!
  1. Boek liever eerder, dan later - Over het algemeen geldt de regel, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Last minute kan je ook nog wel eens een leuke cruise aanbieding vinden!
  2. 3-daagse cruises zijn het goedkoopst - In verhouding zijn korte 3-daagse cruises het goedkoopste. Door het grote aanbod 3-daagse cruises is er veel concurrentie onder verschillende reisorganisaties, hierdoor willen de prijzen nog wel eens flink zakken. Soms boek je een 3-daagse cruise al voor een paar tientjes!
  3. Cruisen naar de Cariben - Van alle cruises die er zijn, zijn de cruises naar de Caribische eilanden het goedkoopste. Omdat veel reisorganisaties cruisereizen naar het Caribisch gebied aanbieden, zijn er zeer betaalbare cruisevakanties te vinden!
  4. Oudere cruiseschepen zijn goedkoper - Boek een cruisevakantie met een ouder schip, deze zijn goedkoper. Een ouder cruiseschip beschikt dan misschien over wat minder faciliteiten en wat minder luxe, maar je kunt er wel flink door besparen! En je ervaart natuurlijk nog altijd wel de ultieme cruisebeleving! 
  5. Boek een binnenhut - Tijdens een cruise besteed je eigenlijk maar weinig tijd in je hut of slaapcabine. Je bent op excursie, ligt te zonnen op het deck of vermaakt je elders op het schip. Boek daarom gewoon een binnenhut, deze zijn soms wel de helft goedkoper! Het raampje kan vaak toch niet open en op het deck kan je genieten van het uitzicht, dus ook dat peperdure balkonnetje is eigenlijk overbodig!

2. Cruise vakantie Noorwegen per postboot

Inderdaad, per postboot, maar met de luxe van een cruiseschip. De Hurtigruten route werd vroeger alleen gebruikt door vrachtverkeer en vaart van noord naar zuid Noorwegen. Je komt onder andere langs de poolcirkel, watervallen, adembenemende fjorden en de Noordkaap. Een originele reis!

3. Cruisen naar het culturele centrum van St. Petersburg

Delen van St. Petersburg zijn niet zonder reden geindexeerd op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een stad met een bijzonder hart. Er zijn verschillende vaarroutes met als eindbestemming St. Petersburg. Iedere route doet weer andere steden aan, zoals Helsinki, Kopenhagen, Tallinn of Berlijn.

4. Goedkope cruise vakantie naar Engeland

Moet je nog even sparen voor de Caribbean Cruise? Dan is een minicruise naar Londen of Newcastle een uitkomst! Voor nog geen 100 euro ben je al heen en weer. Leuke variatie op de stedentrip!

5. Veel ontdekken met een schitterende Caribbean Cruise

Een cruise leent zich er uitstekend voor om een eilandengroep te bezoeken. Het Caribisch gebied wordt voor een cruise vaak opgesplitst in twee delen. Het Oostelijke Caribbean met stops in bijvoorbeeld Puerto Rico, Curacao en Miami en het Westelijke Caribbean met stops in onder andere Grand Cayman, Bahamas en Jamaica.

6. Walvissen spotten tijdens de Alaska Cruise

Besneeuwde bergentoppen, glimmende gletsjers, walvissen, orka's en beren, de Alaska Cruise kent zijn gelijke niet in deze top 10. De Inside Passage is adembenemend mooi. Coltruien gewenst, want echt warm zal het niet zijn.

7. Tropisch genieten op de Bahamas

Een cruise naar de Bahamas betekent witte stranden, transparant water en volop snorkelen in de Atlantische Oceaan. Naast bakken in de zon en je ogen uitkijken, kun je hier verschillende soorten watersport beoefenen. Vertrekpunt is vrijwel altijd Florida.

8. Bijzondere cruise vakantie: IJsbreker cruise in Finland

We hebben met onze cruise top 10 alle zeven zeeen bevaren, maar nog geen bevroren zee. Dat kan ook alleen met de Sampo IJsbreker zeecruise vanuit Kemi, Finland. Ga mee op ontdekkingsreis door de Botanische Golf! Lees meer over deze bijzondere cruise op onze Scandinavie Cruise pagina!

9. Cruisen over de IJszee naar Spitsbergen

Tijdens de Scandinavie cruise ontdek je de Noorse fjorden, de eilandengroep Spitsbergen en krijg je de mogelijkheid om nog door te reizen naar St. Petersburg. Vertrek je vanuit Nederland, dat wil zeggen Rotterdam of Amsterdam, dan is de cruise aanzienlijk goedkoper.

10. Zo zag de je Middellandse Zee nog nooit

Waarschijnlijk ben je wel eens aan het strand geweest in Spanje, Turkije of Griekenland en heb je dus een verfrissende duik genomen in de prachtige Middellandse Zee. Een cruise maken door dit gebied is een echte aanrader; vanaf het dek is de kust nog mooier en je kan nog onontdekte landen aandoen.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews