De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cruise Scandinavie

Cruise Scandinavie

Op cruise naar Scandinavie? Tijdens een cruise Scandinavie, per luxe cruiseschip, zul je zien dat de Scandinavische landen nog tamelijk ongerept zijn. Ontdek de Noorse fjorden, de Noordkaap, Spitsbergen en maak kennis met charmante steden zoals Oslo en Stockholm. Lees hier alles over bijzondere cruises Scandinavie, cruise aanbiedingen & meer.

Cruise Scandinavie - cruises Noord Europa reistips

Cruise Scandinavie: Altijd al zo'n prachtige cruise Scandinavie willen maken? Cruise Scandinavie maak je in veel gevallen vanuit de haven van Amsterdam of Rotterdam. Je gaat aan boord en komt na een dag aan in Noorwegen of Zweden. Het schip waarop je verblijft is van alle gemakken voorzien: er zijn verschillende restaurants, een zwembad met spa faciliteiten en er is veel entertainment aan bood.

Tijdens een cruise Scandinavie bezoek je veel verschillende landen zoals Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Rusland. Bovendien kom je in de meest hippe steden van Europa, wat dacht je bijvoorbeeld van Stockholm, Oslo, Kopenhagen en Helsinki?!

De cruise aanbiedingen zijn in veel gevallen all-inclusive. Vliegtickets nodig? Als je eventuele vliegticket niet is inbegrepen kun je deze eenvoudig zelf boeken. Je de kunt de goedkoopste vliegtickets gemakkelijk vinden op Vliegennaar.nl. Deze site vergelijkt overzichtelijk prijzen van vliegtickets naar Noorwegen én je kunt er gratis een Flight Alert voor Noorwegen aanmaken. Dan wordt je op de hoogte gehouden per mail wanneer er een aanbiedingen binnen jouw budget naar Noorwegen beschikbaar is!

Cruises Scandinavie aanbieders en cruise Scandinavie tips

Het aanbod aan cruises naar Scandinavie is heel divers. Over het algemeen kan je kiezen voor 8, 9, 11 en 15 daagse cruises die qua prijs beginnen bij zo'n 700 euro p.p. (dan vertrek je vanuit Nederland). Voor wie niet vanuit Nederland wil cruisen: cruise reizen incl. vliegtickets naar Scandinavie beginnen ongeveer bij 1000,- voor 8 dagen (all inclusive).

Wij blijven zeggen: er is veeeel aanbod, dus vergelijk! Hieronder tref je de beste aanbieders van cruises Scandinavie:

  • Zeetours: hier tref je indrukwekkende cruises tussen de bergwanden van de Noorse fjorden. Te boeken v.a c.a 1030,- p.p. en incl. vliegtickets vanuit NL. Je start met varen vanaf o.a. Deense of Duitse havens. 
  • Kras reizen: Een ruim aanbod met reizen naar de Noorse fjorden en bijzondere combinatiereizen. 8 dagen vanaf circa 680,- p.p.

Cruise naar de Noorse Fjorden en Noorwegen

De meest populaire bestemming voor cruises in Scandinavie is Noorwegen. Dankzij haar prachtige fjorden reizen er jaarlijks duizenden mensen af voor de droomcruise van hun leven: walvissen spotten, het noorderlicht, de imposante natuur...

Voor een cruise vakantie naar Noorwegen kijk je bij Kras reizen.

Voor meer informatie en een overzicht van de beste aanbieders & prijzen voor cruises naar het hoge Noorden verwijzen we je graag naar onze special over cruise reizen naar Noorwegen.

Scandinavie cruise: Naar Rusland per luxe cruiseschip

Een bijzondere cruise is de Scandinavische cruise met o.a. een bezoek aan de Russische stad St. Petersburg. Deze bijzondere Russische stad is gebouwd op meer dan 100 eilanden en met 600 bruggen is dit dan ook een bijzonder gezicht. De meeste cruises die een bezoek brengen aan St. Peterburg komen om 7.00 uur aan en vertrekken weer om 19.00 uur 's avonds, je hebt dus de hele dag om deze stad te ontdekken (soms zelfs 2 dagen)!

Hurtigruten: bewonder de Noorse kust per postboot

Eén van de meest indrukwekkende cruises die je kunt maken in het Scandinavisch gebied is een Hurtigruten cruise. Een bijzondere Hurtigruten postboot vaart van zuid naar noord Noorwegen en weer terug waarbij je de Poolcirkel en de Noordkaap passeert.

Bijzondere aan het schip is dat het een oude postboot is die nog steeds dienst doet als vracht- en postschip. Wel in mindere mate als vroeger, toen de wegen nog slecht waren en vliegtuigen nog niet bestonden. Meer lezen over deze cruise? Ontdek de Hurtigruten postboot & cruises.

Budget deals

Top Tips Per Type