De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cruise Scandinavie

Cruise Scandinavie
Op cruise naar Scandinavie? Tijdens een cruise Scandinavie, per luxe cruiseschip, zul je zien dat de Scandinavische landen nog tamelijk ongerept zijn. Ontdek de Noorse fjorden, de Noordkaap, Spitsbergen en maak kennis met charmante steden zoals Oslo en Stockholm. Lees hier alles over bijzondere cruises Scandinavie, cruise aanbiedingen & meer.

Cruise Scandinavie - cruises Noord Europa reistips

Cruise Scandinavie: Altijd al zo'n prachtige cruise Scandinavie willen maken? Cruise Scandinavie maak je in veel gevallen vanuit de haven van Amsterdam of Rotterdam. Je gaat aan boord en komt na een dag aan in Noorwegen of Zweden. Het schip waarop je verblijft is van alle gemakken voorzien: er zijn verschillende restaurants, een zwembad met spa faciliteiten en er is veel entertainment aan bood.

Tijdens een cruise Scandinavie bezoek je veel verschillende landen zoals Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Rusland. Bovendien kom je in de meest hippe steden van Europa, wat dacht je bijvoorbeeld van Stockholm, Oslo, Kopenhagen en Helsinki?!

De cruise aanbiedingen zijn in veel gevallen all-inclusive. Vliegtickets nodig? Als je eventuele vliegticket niet is inbegrepen kun je deze eenvoudig zelf boeken. Je de kunt de goedkoopste vliegtickets gemakkelijk vinden op Vliegennaar.nl. Deze site vergelijkt overzichtelijk prijzen van vliegtickets naar Noorwegen én je kunt er gratis een Flight Alert voor Noorwegen aanmaken. Dan wordt je op de hoogte gehouden per mail wanneer er een aanbiedingen binnen jouw budget naar Noorwegen beschikbaar is!

Cruises Scandinavie aanbieders en cruise Scandinavie tips

Het aanbod aan cruises naar Scandinavie is heel divers. Over het algemeen kan je kiezen voor 8, 9, 11 en 15 daagse cruises die qua prijs beginnen bij zo'n 700 euro p.p. (dan vertrek je vanuit Nederland). Voor wie niet vanuit Nederland wil cruisen: cruise reizen incl. vliegtickets naar Scandinavie beginnen ongeveer bij 1000,- voor 8 dagen (all inclusive).

Wij blijven zeggen: er is veeeel aanbod, dus vergelijk! Hieronder tref je de beste aanbieders van cruises Scandinavie:

  • Stip Reizen: hier tref je indrukwekkende cruises tussen de bergwanden van de Noorse fjorden. Te boeken v.a c.a 550,- p.p. en incl. vliegtickets vanuit NL. Je start met varen vanaf Amsterdam of Deense of Duitse havens. 
  • Kras reizen: Een ruim aanbod met reizen naar de Noorse fjorden en bijzondere combinatiereizen. 8 dagen vanaf circa 680,- p.p.

Cruise naar de Noorse Fjorden en Noorwegen

De meest populaire bestemming voor cruises in Scandinavie is Noorwegen. Dankzij haar prachtige fjorden reizen er jaarlijks duizenden mensen af voor de droomcruise van hun leven: walvissen spotten, het noorderlicht, de imposante natuur...

Voor een cruise vakantie naar Noorwegen kijk je bij Kras reizen.

Voor meer informatie en een overzicht van de beste aanbieders & prijzen voor cruises naar het hoge Noorden verwijzen we je graag naar onze special over de Hurtigruten cruise in Noorwegen met een echte Hurtigruten postboot. 

Scandinavie cruise: Naar Rusland per luxe cruiseschip

Een bijzondere cruise is de Scandinavische cruise met o.a. een bezoek aan de Russische stad St. Petersburg. Deze bijzondere Russische stad is gebouwd op meer dan 100 eilanden en met 600 bruggen is dit dan ook een bijzonder gezicht. De meeste cruises die een bezoek brengen aan St. Peterburg komen om 7.00 uur aan en vertrekken weer om 19.00 uur 's avonds, je hebt dus de hele dag om deze stad te ontdekken (soms zelfs 2 dagen)!

Sampo IJsbreker zeecruise in Finland

Na 40 jaar trouwe dienst als ijsbreker werd de Icebreaker Sampo omgetoverd tot een bijzondere cruise boot voor toeristen. Vroeger werd de Sampo ijsbreker gebruikt de haven van Kemi vrij te houden van ijs, nu is neemt het nieuwsgierige reizigers mee aan boord op ontdekkingsreis door de Botanische Golf bij Finland!

IJsbreker Sampo experience 
Wat houdt een IJsbreker Sampo cruise precies in? Stel je een immense, diep bevroren Botanische zee voor.. Vanuit Kemi vertrek je vóór inscheping eerst op een avontuurlijke, 2 uur durende, sneeuwscootertocht over bevroren wateren en besneeuwde bossen. Je tocht eindigt op een ijsvlakte, waar je je beseft op de bevroren zee te staan! Vanaf het ijs stap je zo aan boord van de Sampo IJsbreker waar je een rondleiding + lunch krijgt aangeboden. 

Tijdens de cruise is het vanaf het schip een bijzonder spektakel om de diep bevroren zee te zien en horen breken. Eenmaal op volle zee maak je een stop: met een speciaal thermisch pak aan mag je gaan dobberen tussen de ijsschotsen! Er zijn ook gidsen aan boord van de ijsbreker die je meer kunnen vertellen over het schip, de geschiedenis en de spectaculaire manier van ijs breken.

IJsbreker cruise boeken 
Wil je mee op de Sampo IJsbreker? Dan moet je bij Lapland specialist 
Buro Scanbrit zijn. Zij bieden bijzondere Winter Adventure Weeks, combinatie- en rondreizen aan waar de ijsbreker Sampo cruise (o.a.) deel van uitmaakt. De reizen zijn inclusief vliegtickets, luchthavenbelasting & transfers. Daarnaast zijn natuurlijk ook alle hotels (o.b.v. halfpension) en excursies verzorgd zodat jullie niets meer hoeven te regelen.

Hurtigruten: bewonder de Noorse kust per postboot

Eén van de meest indrukwekkende cruises die je kunt maken in het Scandinavisch gebied is een Hurtigruten cruise. Een bijzondere Hurtigruten postboot vaart van zuid naar noord Noorwegen en weer terug waarbij je de Poolcirkel en de Noordkaap passeert.

Bijzondere aan het schip is dat het een oude postboot is die nog steeds dienst doet als vracht- en postschip. Wel in mindere mate als vroeger, toen de wegen nog slecht waren en vliegtuigen nog niet bestonden. Meer lezen over deze cruise? Ontdek de Hurtigruten postboot & cruises.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews