De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cruise Sint Petersburg

Cruise Sint Petersburg

Op zoek naar een bijzondere cruise? St. Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van het prachtige Rusland. Deze stad is een bezienswaardigheid op zich. Niet voor niets zijn vele stadsdelen en monumentale panden opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Lees hier meer over de stad, de vaarroute naar St. Petersburg en over de cruiseschepen die naar St. Petersburg afreizen.

Cruise St Petersburg - Cruises naar Rusland

Wie een cruise St. Petersburg wil maken treft het beste aanbod doorgaans bij Kras Reizen. Daar kun je diverse cruises naar St Petersburg boeken waarbij verschillende routes worden afgelegd en waarbij meerdere steden en landen worden aangedaan. Ook bij Stip reizens tref je een uitgebreid aanbod Cruises naar de schatten van de Oostzee.

Wij maken hieronder een beknopt overzicht van de diverse cruises naar St Petersburg. Een cruise misschien iets te duur of St Petersburg met weinig budget ontdekken? Kijk bij de budgettips St Petersburg!

St. Petersburg cruise & Baltische staten

Vanuit Nederland gaan regelmatig cruises naar St Petersburg en de Baltische staten. Na een dag varen leg je aan in Kopenhagen voor een dagje city exploring. Volgende dagen meert de cruise aan in: Warnemunde, Tallin, St Petersburg, Helsinki en Stockholm, vanwaar je weer terug vaart naar Nederland. Het luxe schip faciliteert o.a. gezellige bars, restaurants en er is live muziek.

St Petersburg cruise: 11 dagen met 4 sterren cruiseschip

Het 4 sterren MSC Opera vertrekt vanuit Amsterdam en vaart via Engeland en Scandinavië naar eindbestemming St Petersburg. In totaal worden er 5 tussenstops gemaakt in respectievelijk Stockholm, Helsinki, St Petersburg, Kopenhagen en Southampton. Hier heb je een hele dag de tijd om de stad te verkennen. Het cruiseschip werd in 2005 bekroond tot het beste schip in haar klasse wat betreft de veiligheid en de uitstekende kwaliteit van dienstverlening. Het luxe schip is van allerhande faciliteiten voorzien en de hutten zijn ruim, elegant en comfortabel.

Cruises St. Petersburg vanuit Amsterdam

Vanuit Amsterdam vertrekken kan natuurlijk ook. De luxueuze Celebrity Constellation legt een prachtige vaarroute af met stops in Kopenhagen, Berlijn, Tallinn, St. Petersburg, Helsinki en Stockholm. In St Petersburg zul je zelfs 2 dagen verblijven! Zo hoef je niets te missen van deze culturele trekpleister. Op de 4 vaardagen zul je je aan boord zeker niet vervelen. Er zijn namelijk talloze leuke faciliteiten aan boord. Ook in de hutten is het goed toeven. De hutten tref je in allerlei soorten en maten en de een is nog luxer dan de ander. Zoek voor een concrete beschrijving van de reis tussen de zeecruises bij eerder genoemde organisaties en filter op 'cruises vanuit Amsterdam' of 'cruises Oostzee'.

Cruise en vliegen: Moskou & St Petersburg

Wil je specifiek meer zien van Rusland dan is de riviercruise Moskou & St Petersburg aan te raden. Je vliegt dan eerst comfortabel naar Moskou waar de MS Anastasia op je wacht. De volgende dag krijg je uitgebreid de tijd om deze stad te ontdekken. Vanaf de derde dag reis je per cruiseschip verder naar Uglich, Gorizy, Kischi, Mandrogi en afsluitend St Petersburg. Op de 8e dag reis je per vliegtuig terug van Sint Petersburg naar Amsterdam. Het schip is in facilitair opzicht wat minder rijkelijk bedeeld dan de voorgaande schepen, maar tijdens deze cruise heb je dan ook geen vaardagen. Varen doe je met name in de avonduren en 's nachts. Een 8-daagse reis boek je bij Kras al v.a. 979,- o.b.v. volpension. 

St Petersburg - meer info & tips

St. Petersburg is erkend door Unesco als zijnde een monumentale stad. Je vindt er dan ook prachtige monumentale gebouwen die een bezichtiging waard zijn waaronder paleizen, kathedralen en kloosters. De stad telt 120 musea. De meest bekende is het Hermitage museum. Dit is tegelijkertijd een van de grootste musea ter wereld. Hier tref je een bijzondere collectie met meesterwerken van alle grote schilders. Meer bezienswaardigheden tref je op onze St Petersburg must sees pagina.

St Petersburg is uitgeroepen tot nummer 3 van beste cruise bestemmingen! Bekijk de volledige top 10 cruise vakanties.

Cruises in Noord Europa:

Cruises naar de zon: 

Bekijk hier alle actuele cruise aanbiedingen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews