De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

St Petersburg telt een haast ontelbaar aantal historische bezienswaardigheden, een 120-tal musea en maar liefst 50 theaters!

Voorpret

Verbaas je alvast over de pracht en praal van het bijzondere paleis Tsajrskoje Selo (werelderfgoed, 24 km. van St Petersburg en zeer bezienswaardig!).

De belangrijkste bezienswaardigheden in St Petersburg

De belangrijkste bezienswaardigheden in St Petersburg
Prachtig St Petersburg heeft een groot aantal bijzondere musea en historische bezienswaardigheden. Hier tref je de absolute must sees en veel tips om het maximum uit je  stedentrip naar St Petersburg te halen.

Tips voor bezienswaardigheden St Petersburg!

Feitelijk is heel het oude centrum van Sint Petersburg een grote bezienswaardigheid. Het 'Venetie van het Noorden' staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco! Een must tijdens je trip naar St. Petersburg is, naast een bezoek aan de Hermitage, dan ook zeker een tour te voet en / of per bus door deze mooie oude stad.

Idealiter doe je dag 1 een citytour door St Petersburg dan heb je in ieder geval een goede eerste indruk van de belangrijkste highlights. Handig: kijk eens in het online te boeken aanbod excursies naar de beroemde paleizen, museum tours en de selectie citytours in St Petersburg. Je kan je excursie natuurlijk ook direct boeken, als je in het bezit bent van een credit card.

Prachtige paleizen van St Petersburg

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in en om de stad St Petersburg behoren onderstaande schitterende paleizen. 

Het Catharinapaleis: de voormalige zomerresidentie van tsarina Catharina de Grote met bijbehorende uitgestrekte Franse tuin. Een van de bekendste zalen is de Grote Balzaal met zijn prachtige plafondschildering verguld met spiegels en houtsnijwerk.

Het Alexanderpaleis: naast het Catharinapaleis staat het Alexanderpaleis dat Catharina liet bouwen voor haar kleinzoon Alexander I. Er is een mooie collectie historische kostuums te bewonderen.

Het Marmeren paleis: dit neoclassicistische paleis liet Catharina bouwen voor haar minnaar Grigori Orlov. Het paleis is een onderdeel van het Russisch museum met werken van o.a. Warhol en Picasso. Het mooiste vertrek van het paleis is de Marmeren Zaal.

Paleizencomplex van Peterhof: dit paleizencomplex ligt net buiten St. Petersburg en is een echte aanrader voor een leuk uitstapje. Met zijn schitterende tuinen en maar liefst 176 fonteinen heeft het iets weg van het paleis van Versailles in Frankrijk.

Kortom: genoeg excursies naar paleizen te beleven in St Petersburg!

Maak een wandeling langs het historische Paleisplein

Het Paleisplein is het grootste en indrukwekkendste plein van Sint-Petersburg. De noordkant van het centrale plein wordt in beslag genomen door het bekende Winterpaleis, waarin een deel van de collectie van de Hermitage is ondergebracht. Midden op het plein staat de rode, granieten Alexanderzuil, die herinnert aan de overwinning van de Russen op Napoleon. Heb je wat tijd over? Wandel dan ook langs het Decembristenplein. Hier staat de Bronzen Ruiter, een enorm standbeeld van Peter de Grote. Op het Paleisplein is dus genoeg te beleven aan attracties en bezienswaardigheden.

Langs de beroemde kerken en kathedralen

De Sint Izaäk kathedraal St Petersburg: deze imposante kerk met zijn gouden koepel is de op twee na grootste sacrale koepelkerk ter wereld. Het reusachtige uit rood graniet en grijs marmer opgetrokken gebouw biedt plaats aan 14.000 mensen. Het interieur van de kerk is zeer rijk gedecoreerd met talloze 19e eeuwse kunstvoorwerpen. Absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen!

De Kerk van de Verlosser op het Bloed: Russisch - Orthodoxe Kerk, door zijn drukke decoratie en kleurrijke verschijning één van de opvallendste gebouwen van St Petersburg. De kerk is gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II werd vermoord in 1881. Deze kerk heeft nog een aantal naamvariaties, zoals Heiland op het Verspilde Bloed en Kerk van de Wederopstanding van Jezus Christus. Deze indrukwekkende kerk moet je zeker bezoeken, het is een ware attractie!

De Petrus en Paulus kathedraal: deze kathedraal is het belangrijkste bouwwerk en de grootste attractie van de Petrus en Paulusvesting. Opvallend aan de kathedraal is de 123 meter hoge gouden torenspits met een engel die een kruis van 7 meter boven zijn hoofd houdt.

De Kazankathedraal St Petersburg: deze indrukwekkend kathedraal aan de Nevski Prospekt is met zijn 80 meter hoge koepel en roze granieten zuilen één van de mooiste kerken van St Petersburg. Vanaf het Kazanplein heb je uitzicht op de Kerk van de Verlosser op het Bloed.

Bezoek zeker eens al deze prachtige kerken en kathedralen. Je kunt er een mooie interessante excursie van maken.

Het klooster van de beschermheilige: Alexander Nevski

Dit klooster werd in 1710 gebouwd in opdracht van Peter de Grote. Met zijn 2 torens en prachtige fresco's op de koepel is de neoklassieke kathedraal van de Heilige Drie-eenheid het meest dominerende gebouw van het klooster. In de Kerk van de Maria Boodschap is een museum gevestigd waar de opvallendste gebouwen van St Petersburg te zien zijn. Het klooster biedt tevens toegang tot de Tichvin begraafplaats, de rustplaats van veel grote Russische dichters en componisten. Dit klooster is dus zeker een interessante activiteit in St Petersburg!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews