De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De collectie van het Hermitage museum omvat een kleine 1.5 miljoen kunstwerken.

Voorpret

Bezoek de kleine dependance van het Hermitage museum in Amsterdam!

Hermitage Museum St. Petersburg

Hermitage Museum St. Petersburg

Het wereldberoemde Hermitage museum in St. Petersburg is één van de grootste musea ter wereld. Er zijn zelfs zoveel kunstwerken in het Hermitage museum dat je tientallen jaren nodig zou hebben als je ze individueel wilt bewonderen!

Hermitage Museum St. Petersburg

In de duizend (!!!) vertrekken van het Hermitage museum tref je een bijzondere collectie met meesterwerken van  vrijwel alle grote schilders.

Er zijn maar liefst 40 werken van Rubens en diverse van Picasso, twee schitterende van Leonardo da Vinci, werk van Michelangelo en Van Gogh. De Hermitage in St Petersburg beschikt daarnaast over de grootste collectie Rembrandts ter wereld. Ook de verzameling kunst uit het oude Egypte en die uit de Middeleeuwen zijn een bezoek meer als waard.

Even bezienswaardig als de schitterende meesterwerken is het interieur van het museum. De parketvloeren hebben prachtige patronen, overal hangen de meest schitterende kroonluchters en vergeet vooral niet regelmatig naar het plafond te kijken!

Sightseeing Tour Hermitage

Wil je het maximum uit je bezoek aan de Hermitage halen? Dit museum is zo gigantisch dat het verstandig is een begeleide tour te reserveren. Dat is wel wat duurder dan een los entree ticket (los entree circa 20,-, tour o.l.v. gids / kunstkenner circa 45,-) maar je krijgt ook echt inhoudelijke uitleg.

In Nederland kan je (als je in het bezit bent van een credit card) online tours en rondleidingen in de Hermitage vooraf reserveren. Ze bieden overigens ook erg aardige city tours aan, bezoeken aan het paleis van Peter de Grote en begeleide rondleidingen in het Russisch Museum.

Reizen naar St. Petersburg

Naast het beroemde Hermitage museum heeft Sint Petersburg nog veel meer te bieden voor een stedentrip! Van het mooie Russisch museum tot het prachtige Winter Paleis, de imposante Sint Isaak Kathedraal en het eiland Vasilevski. Binnen St. Petersburg kan je goedkoop reizen, wil je weten hoe? Bekijk alle budgettips St Petersburg!

Stedentrips & hotels bij de Hermitage
Leuke St Petersburg tips en aanbiedingen van reizen naar St Petersburg incl vlucht en hotel tref je bij TUI.nl Reizen.

Vluchten
Vliegen van Amsterdam Schiphol naar Sint Petersburg duurt circa 3 uur en is redelijk betaalbaar. Er vliegen meerdere maatschappijen van Schiphol naar St. Petersburg. Lees zeker deze 6 supertips: goedkope tickets St. Petersburg

Visum St Petersburg
Voor alle reizen naar Rusland en dus ook voor St Petersburg moet je een visum aanvragen. Raadpleeg de ambassade voor de juiste informatie hiervoor.

Andere must sees in St Petersburg
Naast het Hermitage museum zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken. Onze selectie: de echte must sees in St Petersburg.

Openingstijden

Het Hermitage museum is geopend van dinsdag t/m zondag  van 10:30 uur tot 18.00 uur. Op zondag, gedurende vakanties en op feestdagen sluit de Hermitage om 17.00 uur.

Het bij het Hermitage museum behorende Winter Paleis van Peter de Grote is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.30 - 18.00 uur. Op zondag is het museum open van 10.30 - 16.00 uur. Actuele wijzigingen? Kijk voor de zekerheid op hermitagemuseum.org

Adres Hermitage en Winter Paleis

De Hermitage, 2 Dvortsovaya Ploshchad, St Petersburg.  Metrohalte "Kanal Griboyedova", "Nevsky Prospekt" of "Gostiny Dvor".

Het Winter Paleis, Dvortsovaya Naberezhnaya 32,
St Petersburg. Metrohalte "Kanal Griboyedova", "Nevsky Prospekt" of "Gostiny Dvor".

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews