De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het kasteel van Versailles sinds 1792 een Nationaal Frans museum is?

Voorpret

Bekijk de film 'Marie Antoinette' uit 2006 van regisseuse Sofia Caoppola, over het leven van de echtgenote van Lodewijk de XVI.

Chateau Versailles

Chateau Versailles

Het schitterende Chateau de Versailles is zonder enige twijfel het meest bezochte paleis van Frankrijk. Dit chateau en de prachtige tuinen waren het symbool van de grootsheid van koning Lodewijk XIV.

Chateau de Versailles Parijs

Het Chateau Versailles is gebouwd door zonnekoning Lodewijk XIV die hier met een gevolg van 20.000 mensen leefde. In het middengedeelte van het paleis woonde de koning en waren de staatsappartementen waar ontvangsten en feesten gehouden werden.

De meest indrukwekkende zaal in Versailles is de spiegelzaal, Gallerie des Glaces, die maar liefst 70 meter lang is. Hier organiseerde het hof vele grote bals en was ook het huwelijk van Lodewijk met Marie-Antoinette.

De tuinen van Versailles

Als je het interieur van het Chateau Versailles hebt gezien maak dan zeker nog een wandeling door de wereldberoemde tuinen van Versailles.

De schitterende tuin van 125 ha. is ontworpen door de tuinarchitect André Le Nôtre. Deze kleurige tuinen zijn typisch Frans met bloemperken in ingewikkelde patronen, strak geknipte hagen en mooie rechte lanen.

Het meest spectaculaire element in de tuinen van Versailles zijn de fonteinen. Tegenwoordig spuiten ze alleen nog op de eerste zondag van de maand vanwege de enorme hoeveelheid water die ze verbruiken.

Entree & openingstijden Versailles

Het Chateau van Versailles is in de zomer (april - oktober) geopend van 09.00 - 18.30 uur en in de winter (november - maart) van 09.00 - 17.30 uur. Het paleis is gesloten op maandag en tijdens officiele Franse feestdagen.

Entree Versailles Hou voor de entree voor het Chateau Versailles rekening met € 15,-. Je hebt dan toegang tot alle vertrekken van het paleis inclusief tijdelijke tentoonstellingen + je krijgt een audioguide.

De tuinen van Versailles kan je gratis bezoeken, behalve op sommige dagen tijdens het hoogseizoen (maart - oktober) namelijk: tijdens de fontein shows en tijdens muziekale concerten die plaatsvinden op elke zaterdag en zondag van april t/m oktober en dinsdagen tussen mei en eind september. Dan betaal je voor de tuinen € 8,- (fonteinen) en € 7,-.

Gratis Chateau Versailles bezoeken?

Op elke eerste zondag van de maand tijdens het laag seizoen, kan iedereen kasteel Versailles gratis bezoeken. Op alle andere dagen hebben kinderen onder de 18 jaar gratis toegang tot zowel de tuinen als het Chateau van Versailles. Ben je jonger dan 26 en inwoner van de Europese Unie? Ook dan mag je gratis naar binnen in Versailles.

Budget tip: als je veel van de hoogtepunten van Parijs wilt zien, is de Paris Pass een aardige bespaar tip. Je betaald eenmalig om de pas aan te schaffen, maar hebt je geld snel terugverdiend: gedurende 2 dagen mag je gratis naar binnen bij 65 topattracties en bezienswaardigheden & je reist gratis met het OV in Parijs! Bekijk hier ons rekenvoorbeeld van wat je kunt besparen met de Paris Pass.

Hotels in Versailles & hotels in de buurt

Chateau Versailles ligt in het plaatsje Versailles op ongeveer een half uur rijden van Parijs. Zoek je een hotel in Versailles of een hotel op loopafstand (of met uitzicht op) Chateau Versailles? Bij Trivago vind je verschillende Versailles hotels v.a. 85,- per nacht / 42,50 p.p.

Tip: Versaille op de route van de Da Vinci code

Als je Chateau Versaille bezoekt, combineer dat dan met een bezoek Chateau Villette: het chique landgoed dat tot de 18e eeuw dienst deed als verdedigingskasteel en later werd omgebouwd tot landelijk chateau. De tuinen zijn ontworpen door dezelfde architect die de tuinen van Versailles ontwierp: André le Notre.

Grappig: Dit kasteel maakt onderdeel uit van de Da Vinci route door Parijs en omgeving. Het is één van de filmlocaties: personages Langdon en Sophie zoeken hier hulp bij een kunsthistoricus voor het kraken van de code.

Versailles Ville

Versailles ville is een relatief nieuwe stad, gelegen op 19 km zuidwestelijk van Parijs waar belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis plaats vonden. Denk daarbij aan de Vrede van Versailles en de proclamatie van het Duitse Keizerrijk.

Zijn bekendheid dankt Versailles aan het paleis van Versailles, maar daarnaast zijn ook de kathedraal en de Eglise Notre Dame in Versailles een bezichtiging waard.

Bij Versailles tref je ook de Paris Expo Port de Versailles. Hier worden internationale tentoonstellingen, evenementen en beurzen gehouden.

Meer tips voor een bezoek aan Parijs

Als je Versailles gaat bezoeken wil je waarschijnlijk meer hoogtepunten van Parijs bekijken. Lees hier meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs.

Ook handig: reistips Parijs

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews