De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Duizenden lezers van de Da Vinci Code zijn al een weekend naar Parijs gegaan om alle locaties uit dit boek te bezoeken.

Voorpret

Lees of herlees de Da Vinci Code, of bekijk de gelijknamige film met Tom Hanks in de hoofdrol!

Da Vinci Code in Parijs

Da Vinci Code in Parijs

Een weekend Parijs in de voetsporen van Robert Langdon, hoofdpersoon uit de Da Vinci Code, is een erg leuke manier om nieuwe hoekjes in de romantische hoofdstad van Frankrijk te ontdekken!

Da Vinci Code tour Parijs > Het Ritz Hotel

Een weekend Parijs in de voetsporen van de Da Vinci Code begint natuurlijk met een bezoek aan het meest exclusieve hotel van Parijs, het Ritz Hotel op Place Vendôme. Overnacht in een hotel in de buurt van Place Vendôme en neem tijdens je bezoek aan Parijs eens plaats in de bar van het Ritz Hotel.

Leuk om te weten: de echte liefhebber overnacht natuurlijk in het echte Ritz Hotel, maar spaart wel lang voor een overnachting in het Ritz hotel want.... de kamerprijzen beginnen bij € 600 per nacht.

Het Ritz hotel Parijs is waar Dan Brown zijn verhaal in de Da Vinci Code begint. De hoofdpersoon, professor Robert Langdon een expert in de symbologie, wordt er uit zijn bed gelicht door de politie van Parijs om te helpen een moord op te lossen die plaatsgevonden heeft in het Louvre museum.

Tip: trek je beste mantelpak of kostuum aan en neem plaats in de lobby of bar van dit beroemde hotel. Overal hangt een sfeer van 'tijdloze élégance' en als je hier een uurtje doorbrengt begrijp je goed waarom beroemdheden als Coco Chanel hier permanent hun intrek namen!

The Ritz Hotel Paris, Place Vendôme 15, Paris. Metro: Opera.

Da Vinci Code Paris route langs locaties > Leonardo Da Vinci

Robert Langdon wordt in de Da Vinci Code meegenomen naar de Denon-vleugel van het Louvre museum. Vanzelfsprekend is een bezoek aan het Louvre Museum je tweede en misschien wel belangrijkste stop tijdens je Da Vinci tour door Parijs!

In het schitterende Louvre museum kan je de schilderijen van Leonardo da Vinci bewonderen, waaronder de beroemde Mona Lisa, waar volgens Dan Brown geheime boodschappen in verborgen zitten.

Insiders zeggen dat de oplossing van het boek zich ook in het Louvre museum bevindt. Het Louvre museum is hoe dan ook een must tijdens een weekend in Parijs (Da Vinci Code of niet..).

Meer over het Louvre Museum in Parijs.

Da Vinci Code Parijs > de Champs-Élysées

De vluchtroute van Sophie en Langdon uit het Louvre museum gaat over de beroemde Champs-Élysées, richting de Arc de Triomphe.

Een wandeling over de Champs-Élysées, de meest exclusieve winkelstraat van Parijs, is je derde "stop" tijdens je Da Vinci weekend. Hier tref je ambassades, exclusieve hotels en restaurants en designershops van YSL en Vuitton. Met een gemiddelde huurprijs van meer dan € 9.000,- per jaar per 1m² is een adres aan deze prachtige boulevard ook maar voor weinig labels een optie!

Da Vinci Code Parijs > Bois de Boulonge

Nadat Langdon en Sophie de Franse politie van zich af hebben geschud, vertrekken ze via het Bois de Boulonge naar de Depositobank van Zurich.

In de 14e eeuw was het Bois de Boulogne bekend als Bos van Rouvray. Filips-Augustus kocht het grootste deel van het Bos van Rouvrey op om er een jachtterrein van te maken. Maar al in 1848 werd het bos eigendom van de Franse staat om het in 1852 in handen van de stad Parijs te geven.

Het Bois de Boulonge is ook vandaag nog een unieke plek en vormt de 'groene longen' van de stad Parijs. Zowel in de zomer als winter is het hier heerlijk en er zijn o.a een prachtig rosarium en mooie dierentuin te vinden.

Da Vinci Parijs > Saint Sulpice & Chateau Vilette

Ook de Saint Sulpice kerk uit het boek bestaat echt. Het is een sobere kerk, maar met twee prachtige fresco's.

Saint Sulpice, Place St-Sulpice, Paris. Metro: Place Saint Sulpice

Ook Chateau Vilette is te bekijken en zelfs te huur. Het Chateau ligt op een halfuurtje van Parijs vlakbij het Paleis van Versailles.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews