De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Louvre museum in Parijs beschikt over de grootste kunstcollectie ter wereld.

De controversiële piramide van architect I.M. Pei voor het Louvre heeft de bevolking van Parijs lang bezig gehouden.

Voorpret

Bekijk hier vast de museum collectie op de website van het Louvre museum.

Het Louvre

Het Louvre

Het Louvre museum is een van de belangrijke bezienswaardigheden van Parijs en het grootste museum ter wereld. Dit prachtige museum, ooit ook het grootste paleis ter wereld, herbergt naast de Mona Lisa en de Venus van Milo nog ruim 400.000 andere kunstwerken!

Het Louvre museum Parijs: grootste museum ter wereld!

De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre museum. Maar met maar liefst 35.000 permanente tentoonstellingen heeft het Louvre nog veel meer te bieden!

Het gebouw is een middeleeuws kasteel, aan de oevers van de Seine, dat vroeger door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Gedurende langere periode was het Louvre zelfs het onderkomen van de koninklijke Franse schatkist. Na de Franse revolutie in 1793 krijgt het Louvre de functie van museum en daarmee is het Louvre ook een van de oudste musea ter wereld.

Rondleiding in het Louvre Museum met persoonlijke gids? Bij Viator boek je een rondleiding in het Louvre v.a. circa 58,- p.p. incl. persoonlijke gids en je hoeft ook niet in die enorm lange rij te staan!

Museum het Louvre: De Piramide van het Louvre

Onder leiding van de beroemde architect I.M. Pei zijn enorme glazen piramides geplaatst bij de ingang voor het Louvre. Deze vormen een prachtig contrast met het indrukwekkende middeleeuwse kasteel.

De Richelieu-vleugel werd eerst in gebruik genomen door het ministerie van Financiën, maar is ook bij het museum betrokken.

De collectie van het Louvre in Parijs

De collecties van het Louvre zijn tegenwoordig onderverdeeld over acht afdelingen. Van werken van de beschavingen uit de oudheid tot kunstwerken uit de eerste helft van de 19e eeuw. Werken uit latere perioden zijn ondergebracht in andere musea in Parijs, zoals het Musee d'Orsay.

De afdeling schilderkunst van het Louvre biedt een van de meest complete overzichten ter wereld. Het spreekt voor zich dat de Franse schilderkunst het best vertegenwoordigd is, maar ook de Nederlandse, Vlaamse en Italiaanse collectie is fenomenaal.

Openingstijden Louvre, entree & adres

Het Louvre is geopend van 09.00 - 18:00 uur, op woensdag en vrijdag tot 21:45 uur. Het museum is gesloten op dinsdagen, met nieuwjaar, 1 mei, 15 augustus en 25 december.

Entreeprijzen ticket Louvre: volwassenen: 10,- en alle kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Verder is het Louvre iedere eerste zondag van de maand en op 14 juli voor iedereen gratis toegankelijk. Check voor de zekerheid de officiele website van het Louvre. Tip: Entree Louvre is inbegrepen bij een 2 daagse Paris Pass (budget tip aanrader).

Meer tips voor wie wil weten hoe je met een klein budget het meeste uit je reisje naar Parijs haalt: lees de Surprisetickets.nl Parijs budget tips!

Adres Het Louvre museum: Cours Napoléon 75001, Parijs.
Metro: Palais-Royal, Louvre.

Meer mooie musea tref je in de Parijs museum top 10.  

Hotels bij het Louvre in Parijs

Overnachten in een hotel nabij het Louvre? Op Trivago.nl vind je een selectie hotels in het 1e arrondissement van Parijs (soms echt naast de deur van het Louvre!). Tip: sorteer de resultaten op afstand, dan krijg je een overzicht van de hotels die het dichtste bij het Louvre gelegen zijn.

Parijs, het Louvre & Da Vinci

Tienduizenden lezers van het boek de Da Vinci Code gingen de afgelopen jaren naar Parijs om alle locaties uit deze bestseller te bezoeken. Een bezoek aan het Louvre Museum is een belangrijk moment tijdens een 'Da Vinci weekend'. Want volgens ingewijden is de oplossing van het boek in het Louvre te vinden.

Het museum is hoe dan ook een must tijdens een weekendje Parijs! Zoek je meer informatie voor een weekend Parijs en de belangrijkste bezienswaardigheden? Kijk dan bij de 101 tips voor een weekend Parijs. Hier tref je info om de locaties uit de bestseller van Dan Brown te bezoeken.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews