De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op de eerste zondag van de maand zijn veel musea in Parijs gratis toegankelijk.

Voorpret

Bekijk de mooie film 2 Days in Paris van Julie Delphie.

Museum Parijs top 10

Museum Parijs top 10

Cultureel & historisch Parijs ontdekken? Parijs kent ongeveer 150 musea, maar welke zijn absoluut de moeite waard? Lees voor tips m.b.t. het bezoeken van een museum in Parijs onze museum Parijs top 10!

Museum Parijs budgettip: gratis musea in Parijs!

Budget tip | Gratis musea Parijs & bezienswaardigheden
Wil je veel zien van Parijs en ben je van plan om meerdere musea te bezoeken? Dan is de Paris Pass een absolute budget tip! Met deze city pass bezoek je namelijk 65 topattracties en musea gratis in Parijs! Bovendien maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer en krijg je kortingen in veel winkels, op fietsverhuur en sightseeing tours. 

Met name als je veel wilt zien van cultureel & historisch Parijs, heb je de aanschaf kosten van de pas er echt zo uit (afhankelijk van wat je bezoekt bespaar je al snel tientallen euro's). Bekijk hier ons rekenvoorbeeld van wat je kunt besparen met de Paris Pass.

Museum Parijs Top 10 | Nr 1. Het Louvre museum Parijs

Het Louvre is een van de belangrijke bezienswaardigheden van Parijsen het grootste museum ter wereld. Dit prachtige museum, ooit ook het grootste paleis ter wereld, herbergt naast de Mona Lisa en de Venus van Milo nog ruim 400.000 andere kunstwerken!

Kijk voor meer info over Het Louvre zoals openingstijden, entreegelden en meer handige tips in deze museum special over het Louvre.

Parijs museum tip: bezoek Le Centre Pompidou

In het Centre Pompidou tref je alle vormen van moderne kunst. Dus niet alleen beelden en schilderijen, maar ook film, literatuur, dans en muziek. Zeer bezienswaardig is het Nationaal Museum voor Moderne Kunst in het Centre dat een fantastische collectie van ruim 59.000 kunstwerken bezit. Tip: Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Parijs!

Wil je weten wanneer je Le Centre Pompidou gratis bezoekt + meer info over openingstijden en locatie? Meer info over Le Centre Pompidou.

Aanrader: het Rodin museum in Parijs

Het Rodin Museum is gevestigd in het prachtige chateau Hôtel Biron, dat geheel is opgetrokken in Rococo stijl en omringd is door 3 hectare kasteeltuin waarin veel van de beelden van Rodin te zien zijn (beeldentuin). Auguste Rodin leefde hier de laatste 10 jaar tot aan zijn dood in 1917. Niet alleen interessant vanwege de schitterende sculpturen maar ook vanwege het mooie interieur!

Openingstijden: tijdens de wintermaanden dagelijks van 09.30 - 16.45 uur en tijdens de zomermaanden van 09.30 - 17.45 uur. Het park is geopend tot 18.45. Het museum is gesloten op maandag en feestdagen. Metro: Varenne.

Musea Parijs must see: het Picasso museum Parijs

In een statig 17e eeuws landhuis in het Marais district van Parijs, is het Picasso museum gevestigd. De collectie omvat ruim 200 kunstwerken van Picasso en enkele bekende werken van beroemde kunstenaars als Miro, Rousseau en Renoir.

Openingstijden: Van 1 oktober tot 31 maart van 09.30 - 17.30 uur en van 1 april tot 30 september van 9.30 - 18.00 uur. Let op: het museum is gesloten op dinsdagen. Metro: Saint Paul.

Cité des sciences et de l'industrie museum Parijs

Cité des sciences et de l'industrie is het belangrijkste wetenschapsmuseum van Europa en trekt jaarlijks maar liefst vijf miljoen bezoekers. Maak een reis door het heelal in het Planetarium en bezoek de zeebodem in de Argonaute onderzeeër.

Openingstijden: Dinsdag - zaterdag van 10.00 - 18.00 uur. Op zondag van 10.00 - 19.00 uur. Gesloten op maandag, 1 mei en tijdens de kerstdagen.
Metro: Porte de La Vilette

Le Musée d'Orsay in de musea Parijs top 10

In het voormalige Orsay treinstation wacht de bezoeker van het d'Orsay museum een indrukwekkend overzicht van kunstwerken uit de tweede periode van de Art Nouveau. Hier vind je kunstwerken van o.a. Renoir, Monet en Manet.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 - 18.00 uur en op zondag en in de zomervakantie vanaf 09.00 uur. Op donderdag tot 21.15 uur. Metro: Solferino or Assemblee Nationale.

Museum Parijs: Musée de l'Orangerie

In het schitterende Musée de l'Orangerie tref je 143 kunstwerken van Franse schilders waaronder beroemde impressionistische meesterwerken zoals de waterlelies van Monet.

Openingstijden: Dagelijks van 12.30 tot 19.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur. Gesloten op dinsdag, 1 mei en 25 december. Metro: Concorde.

Musee National Thermes de Cluny

De collectie van het Musée Moyen-Age du Thermes de Cluny omvat een grote collectie kunst uit de middeleeuwen en de originele beelden uit de Notre Dame. Naast het museum staan badhuizen uit de 3e eeuw.

Openingstijden: Dagelijks van 09.15 - 17.45 uur. Gesloten op dinsdag en tijdens feestdagen. Metro: Cluny-La Sorbonne of Saint-Michel.

Uniek mini museum Parijs: Musée Edouard Branly

Het Musée Edouard Branly is particulier bezit en alleen op afspraak te bezichtigen. Een uniek klein museum dat inzicht geeft hoe Edouard Branly, uitvinder van de telegraaf, zijn experimenten vorm gaf.

Adres: Musée Edouard Branly, Institut Catholique de Paris-ISEP, 21, Rue d'Assas, Parijs. Tel: +33 (01) 49 54 52 00. Metro: Saint Placide.

Asia meets Paris: Musée Guimet Parijs

De collectie van het Musée Guimet is gewijd aan kunst, geschiedenis en religieuze beschavingen uit het Verre Oosten. Je treft hier schitterende kunstvoorwerpen uit o.a Vietnam, Indonesië, Birma en het oude China.

Openingstijden: Dagelijks van 10.00 - 18.00 uur. Metro: I'ena, Boissiere.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews