De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Le Centre Pompidou

Le Centre Pompidou

Le Centre Pompidou in Parijs is toonaangevend in de wereld van moderne kunst. Het opvallende gebouw, dat eruit ziet of het binnenstebuiten is gekeerd, is ook architectonisch een bezienswaardigheid.

Le Centre Pompidou Parijs

Officieel heet het Centre Pompidou het Georges Pompidou National Art and Culture Centre. Dit veelbesproken culturele centrum werd in 1977 geopend als het centrum voor kunst uit de 20e eeuw.

In het Centre Pompidou tref je alle vormen van moderne kunst. Dus niet alleen beelden en schilderijen, maar ook film, moderne literatuur, dans en muziek hebben hier een plek. Zeer bezienswaardig is het Nationaal Museum voor Moderne Kunst in het Centre dat een fantastische collectie van ruim 59.000 kunstwerken bezit.

Tip: vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Parijs!

Centre Pompidou tickets & openingstijden

Het Centre Pompidou is dagelijks geopend van 11.00 - 22.00 uur, m.u.v. de dinsdagen en op 1 mei wanneer het centrum gesloten is. Het Nationaal Museum voor de Moderne Kunst en de exposities sluiten om 21.00 uur. Tip: na 17.00 uur is het aanmerkelijk rustiger in het museum!

Een dagkaart voor het Centre Pompidou kost € 10,00 voor volwassenen, kinderen t/m 18 jaar hebben gratis entree. Iedere eerste zondag van de maand mag iedereen gratis naar binnen! Met een dagkaart heb je overigens niet alleen toegang tot het museum maar ook de andere de exposities en het grote dakterras.

Budget tip: ben je van plan meer bezienswaardigheden van Parijs te bezoeken? Dan is de Paris Pass een slimme aankoop, daarmee kan je namelijk heel veel bezienswaardigheden gratis bezoeken (+ gratis reizen met het OV) en als je veel van Parijs wilt zien levert deze pas je aanzienlijke besparingen op. In deze Paris Pass special rekenen we jouw voordeel uit!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews