De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

op de l' Arc de Triomphe zijn voorstellingen van naakte Fransen te zien die bebaarde barbaren verslaan?

Voorpret

Bekijk hier mooie beelden van l' Arc de Triomphe.

L' Arc de Triomphe

L' Arc de Triomphe

L' Arc de Triomphe in Paris, de op een na grootste triomfboog ter wereld, is door Napoleon gebouwd (de bouw duurde van 1806 - 1836) ter herinnering aan de vele overwinningen van zijn Franse legers.

Must see in Parijs: Arc de Triomphe Paris

L'Arc de Triomphe ligt aan het drukke Place de l'Etoile aan het westelijke eind van de beroemde winkelstraat de Champs Elysees. Samen met de Eiffeltoren vormt de Arc de Triomphe de belangrijkste symbolen van Parijs.

In de boog staan de namen van de plaatsen waar Napoleon zijn overwinningen behaalde en die van zijn 660 generaals en officieren gegraveerd. Onder de Arc de Triomphe ligt ook de 'Onbekende Soldaat' begraven.

Een bezoek aan het dak van L'Arc is een aanrader, de boog is namelijk 54 meter hoog en het uitzicht over Parijs is werkelijk schitterend!

De Arc de Triomphe bezoeken

De Arc de Triomphe is geopend in de maanden april t/m september van 10.00-23.00 uur. In de maanden oktober t/m maart is L' Arc van 10.00-22.30 open. Een beetje eigenaardig maar waar: tijdens de vakanties is de Arc gesloten.

Gratis Arc de Triomphe bezoeken? Elke eerste zondag van de maand bezoek je Arc de Triomphe gratis! Verder mag iedereen onder de 18 jaar altijd gratis naar binnen, en ook als inwoner van de EU jonger dan 26 jaar en als houder van de Paris Pass hoef je niks te betalen.

De entreeprijs voor Arc de Triomphe bedraagt € 9,00 incl. bezoek aan het graf en de fototentoonstelling. Ben je tussen de 18 - 25 jaar, dan betaal je slechts 5,50 entree. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis!

L' Arc de Triompe, Place du Général de Gaulle, Paris. Metro: Place Charles de Gaulle-Etoile.

Hotels Arc de Triomphe Paris & meer informatie

Hotels Arc de Triomphe Paris Het is natuurlijk geweldig om tijdens je verblijf in Parijs te logeren in een hotel in de buurt van de L' Arc de Triomphe, of beter nog: om vanuit je hotelkamer uit te kijken op de Arc! Voor een selectie van hotels nabij Arc de Triomphe of met zo'n subliem uitzicht kijk je op de website van Trivago.

Meer info & tips: In Parijs wil je waarschijnlijk ook de Eiffeltoren, Versailles en Notre Dame bezoeken. Voor meer info over bezienswaardigheden in Parijs bekijk je de Surprisetickets.nl bezienswaardigheden van Parijs top 10.

Ook leuk: ontdek hoe je in Parijs een geweldige tijd kan hebben met een klein budget en vind de beste aanbiedingen voor weekendjes naar Parijs.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews