De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een must voor liefhebbers van Kuifje is het kasteel van Cheverny aan de Franse Loire. Dit kasteel stond ooit model voor kasteel Molensloot.

Voorpret

Bekijk deze prachtige video van het Carcassonne Kasteel in Frankrijk.

Kastelen Frankrijk

Kastelen Frankrijk

Overal in Frankrijk tref je prachtige kastelen waarvan er vele toegankelijk zijn voor het publiek. Veel van deze kastelen zijn gerenoveerd en verbouwd tot kasteel hotel of musea. En wist je dat je op veel plaatsen in Frankrijk in zo'n prachtig kasteel vakantie kunt vieren?

Op deze pagina tref je informatie voor het bezoeken van enkele van de mooiste kastelen en een kasteelvakantie in Frankrijk. Van bekende als het paleis van Versailles, tot de schitterende kastelen van de Loire of de Dordogne!

De kastelen van de Loire

De Franse Loire streek is beroemd om zijn schitterende renaissance kastelen. Veel van deze kastelen hebben overigens ook prachtige tuinen en zijn toegankelijk voor het publiek.

De meeste kastelen in Frankrijk? 1500 in de Dordogne!

In het schilderachtige, groene landschap van de Dordogne tref je mooie historische marktsteden als Montignac en Sarlat en maar liefst 1.500 kastelen! Meer informatie over de kastelen van de Dordogne of een kasteel vakantie in de Dordogne.

Kastelen Frankrijk > Kastelen in en om Parijs

Het beroemde Chateau de Versailles, in het plaatsje Verailles net buiten Parijs, is verreweg het meest bezochte kasteel in Frankrijk. Dit kasteel, ooit eigendom van zonnekoning Lodewijk XIV, is al sinds 1792 een nationaal museum. Meer over het bezoeken van het beroemde Chateau de Versailles.

Het belangrijkste museum van Frankrijk, het Louvre in Parijs, was ooit ook het grootste kasteel ter wereld! Meer over het Louvre museum.

Misschien vandaag de dag wel het meest bekende en zeker bij kinderen meest geliefde Franse kasteel is het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs. Wist je dat de ontwerpers zich hiervoor lieten inspireren door kasteel Neuschwanstein?

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews