De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kastelen Frankrijk

Kastelen Frankrijk

Overal in Frankrijk tref je prachtige kastelen waarvan er vele toegankelijk zijn voor het publiek. Veel van deze kastelen zijn gerenoveerd en verbouwd tot kasteel hotel of musea. En wist je dat je op veel plaatsen in Frankrijk in zo'n prachtig kasteel vakantie kunt vieren?

Op deze pagina tref je informatie voor het bezoeken van enkele van de mooiste kastelen en een kasteelvakantie in Frankrijk. Van bekende als het paleis van Versailles, tot de schitterende kastelen van de Loire of de Dordogne!

Kastelen Frankrijk > De kastelen van de Loire

De Franse Loire streek is beroemd om zijn schitterende renaissance kastelen. Veel van deze kastelen hebben overigens ook prachtige tuinen en zijn toegankelijk voor het publiek.

Overnachten in een droomkasteel
Wil je zelf overnachten in een romantisch kasteel bij de Loire? Bij Hotelspecials kun je voor een klein prijsje een verblijf boeken in het beeldschone Chateau de Vallagon. Echt een kasteel uit een droom, met luxe kamers en een heerlijk zwembad midden in het prachtige Loiredal!

Kastelen Frankrijk > De Dordogne

In het schilderachtige, groene landschap van de Dordogne tref je mooie historische marktsteden als Montignac en Sarlat en maar liefst 1.500 kastelen! Meer informatie over de kastelen van de Dordogne of een kasteel vakantie in de Dordogne.

Kastelen Frankrijk > Kastelen in en om Parijs

Het beroemde Chateau de Versailles, in het plaatsje Verailles net buiten Parijs, is verreweg het meest bezochte kasteel in Frankrijk. Dit kasteel, ooit eigendom van zonnekoning Lodewijk XIV, is al sinds 1792 een nationaal museum. Meer over het bezoeken van het beroemde Chateau de Versailles.

Het belangrijkste museum van Frankrijk, het Louvre in Parijs, was ooit ook het grootste kasteel ter wereld! Meer over het Louvre museum.

Misschien vandaag de dag wel het meest bekende en zeker bij kinderen meest geliefde Franse kasteel is het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs. Wist je dat de ontwerpers zich hiervoor lieten inspireren door kasteel Neuschwanstein?

Tip: vakantie op een kasteel in Frankrijk

Maar liefst  25 Franse kasteelhotels in alle delen van Frankrijk boek je via Kasteel Hotel Specials al v.a 25,-- p.n. Met name in de Normandië, in de Chantilly net buiten Parijs, in de Franse Ardennen en in het Loire gebied hebben ze enkele juweeltjes. Sommige van deze kasteel hotels zijn groot met veel luxe faciliteiten, maar je treft hier ook charmante kasteel hotels met maar twee kamers op b&b basis. Aanrader!

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews