De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

12 mei is het Dag van het Kasteel in Nederland en 70 kastelen en bijzondere buitenplaatsen zijn dan open voor het publiek. Meer info: Nederlandse Kastelenstichting.

Voorpret

17.000 mensen stemden om het mooiste kasteel van Nederland te benoemen. De winnaar van deze prijsvraag en een bedrag van 100.000 euro is Kasteel Menkemaborg in Groningen.

Kasteel hotels en kastelen

Kasteel hotels en kastelen

In heel Nederland zijn prachtige kastelen en landhuizen, waarvan een groot aantal open zijn voor het publiek. Vele zijn omgebouwd tot kasteel hotel of interessant museum. En wist je dat je sommige van deze kastelen zelfs kunt huren voor je vakantie of een romantisch weekendje in een kasteel?

Hier verzamelen we een paar van de mooiste kastelen en landhuizen van Nederland; om te bezoeken of mooie kasteel hotels om te overnachten!

Vakantie in een kasteel hotel of op een landgoed?

Overnachten in een kasteel hotel of op een mooi landgoed heeft altijd net iets extra. In Nederland zijn er tientallen romantische prachtexemplaren waar je kunt genieten van een stijlvolle ontvangst en sfeervolle ambiance.

Tip: Kasteel Hotel Landgoed Huis Te Eerbeek
Het bijzonder romantisch 14e-eeuws Landgoed Huis te Eerbeek is een schitterend 14e eeuws landhuis nabij Apeldoorn. Het hotel is gevestigd in het voormalig koetshuis, omringd met geweldige tuinen en eeuwen oude eiken. In de omgeving is het prachtig wandelen in Nationaal Park De Hoge Veluwe of bezoek Paleis het Loo. Ze hebben diverse romantische en culinaire weekend en vakantie arrangementen vanaf ongeveer 50,- p.p. Meer info: Landgoed Huis Te Eerbeek aanbiedingen

Kasteelovernachting Nederland, Belgie, Duitsland of Frankrijk? Op deze website tref je bijna 300 arrangementen voor kasteelovernachtingen in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg en meer. Slapen in een kasteel doe je er al vanaf circa 30,- p.p. per nacht!

Kasteel overnachting met kinderen? Spannend!

Wat is er spannender voor je kleintjes dan slapen in een echt kasteel? Neem je kinderen mee op een bijzondere reis naar de tijd van ridders en koningen. De historische kastelen zijn natuurlijk een sprookjesachtig avontuur voor jong en oud. Wij verdiepten ons in wat de leukste kastelen zijn voor gezinnen met kinderen van de meest kindvriendelijke kastelen tot burchten met middeleeuwse schouwspelen. Het is bovendien educatief aangezien er speciale rondleidingen voor kinderen worden gegeven en vaak behoort ook een speurtocht in het kasteel tot de mogelijkheden. 

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek ligt in zuid Nederland, vlakbij het 3-landenpunt. Dit 15e eeuwse is uiterst kindvriendelijk: alle kids krijgen bij aankomst een kinder 'doe' boek en kleurpotloden cadeau. Kids t/m 11 jaar verblijven ook nog eens gratis in het hotel! In de omgeving vind je leuke attracties voor kinderen waaronder het grootste labyrinth van Europa, pretpark de Valkenier, een sprookjesbos en het indoor attractie- en amustementspark Kinderstad.

Slapen in Kasteel Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof

Goedkoop overnachten in een kasteel? Dit statige witte Paleis, wat tot 1971 het bezit was van de Koninklijke familie, is nu een een superdeluxe 4* hotel en is een plek van onweerstaanbare charme. Een keertje vorstelijk overnachten in 18e eeuwse sferen? Bij kasteel hotel Paleis Stadhouderlijk Hof tref je leuke romantische, actieve en culinaire arrangementen v.a. circa 50,- p.p.p.n.!

Kasteelovernachtingen Nederland? Kasteel Erenstein

Het Limburgse Kasteel Erenstein is een prachtig karakteristiek kasteel dat ook wel de 'Parel van de Anstelvallei' wordt genoemd. Dit 14e eeuwse kasteel in Kerkrade is altijd bewoond geweest door adellijke families en in 1983 gerestaureerd tot een luxe 4-sterren hotel. Typische historische details zijn echter bewaard gebleven waardoor je absoluut gegrepen word door de prinselijke sfeer en je waant in vervlogen tijden.

Rond het kasteel loopt nog steeds de oude slotgracht en je kunt uren wandelen door de kasteeltuinen en natuurgebied de Anselvallei. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar Maastricht, Luik en Aken, ga een dagje shoppen in de Designer outletcentra van Roermond en Maasmechelen of leuk met kids: bezoek de mooiste Zoo van Nederland en Belgie en ontdek het magische Sprookjesbos!

Prijzen - Overnachten in Kasteel Erenstein? Dat kan al voor onder de 100,- p.p.p.n. in een Luxe kamer. Kijk ook voor de romantische arrangementen op deze website met scherpe kamerprijzen voor kasteel Erenstein.

Van Koning Willem II: overnachten in kasteel Vaeshartelt

Een droom - in dit kasteel hotel in Maastricht slaap je echt als schone jonkvrouw met jouw dappere ridder! In dit landjuweel woonde ooit Koning Willem II en het kasteel heeft dan ook een zekere allure! De kamers zijn zeer comfortabel en dit kasteel hotel ligt fantastisch in een 7 hectare groot Engels park. Ideaal voor shoppen of uitgaan in Maastricht! Overnachtingen v.a. circa 65,-- p.n. via Kasteelhotels: Hotel Specials

Romantisch: vorstelijk landgoed hotel Villa Ruimzicht

Dit romantische monument op een geweldig landgoed in de bossen bij Doetinchem heeft luxe vorstelijke kamers en viersterren comfort! Heerlijk om een weekend te wandelen, sfeervolle plaatsjes te ontdekken, terwijl je geniet van alle gerieflijkheid die dit Kasteel hotel biedt! Samen overnacht je hier in heaven: romantisch arrangement incl ontvangst met Prosecco en tapa's!

De mooiste kastelen van Nederland

Nederland telt heel veel prachtige kastelen, burchten en landhuizen. Wat het mooiste kasteel van Nederland is, blijft voor een groot deel een kwestie van smaak. Van alle indrukwekkende kastelen in Nederland zijn onderstaande kastelen erg leuk om te bezoeken:

Kasteel & Rijkmuseum Het Muiderslot - Rijksmuseum het Muiderslot in Muiden vlakbij Amsterdam, is een prachtig kasteel uit 1280. Dit museum organiseert veel activiteiten en speciale rondleidingen voor kinderen. Meer informatie: Kasteel het Muiderslot.

Kasteel Rosendael - Het 18e eeuwse Kasteel Rosendael in Gelderland geeft een goed beeld van hoe vroeger op een kasteel werd geleefd. Bijzondere collectie meubels en een schitterende tuin!

Slot Loevestein - Dit mooie middeleeuwse kasteel museum nabij Zaltbommel organiseert veel leuke evenementen voor kinderen en er zijn ook regelmatig concerten. Meer informatie: Slot Loevestein.

Jachthuis St. Hubertus - Geen echt kasteel volgens de officiële definitie maar wel een van de meest 'koninklijke' en in architectonisch opzicht interessante buitenverblijven van Nederland is het Jachthuis St. Hubertus op de Hoge Veluwe. Architect Berlage heeft de sage van St. Hubertus verwerkt in zijn ontwerp van het jachthuis. Volgens deze sage ontmoette Hubertus tijdens één van zijn jachtpartijen een hert dat in het gewei een lichtend kruis droeg en Hubertus bekeerde zich prompt tot Christen. De vleugels van het jachthuis verbeelden het gewei van dit hert, waarboven een 31 meter hoge toren zich uitstrekt als het kruis in de legende. Meer informatie: Stichting Hoge Veluwe Jachthuis St. Hubertus.

Meer kasteel arrangementen & bijzondere tips

Op onderstaande pagina's tref je nog veel meer leuke tips voor overnachten in een kasteel hotel en het bezoeken van kastelen en landhuizen:

Kasteel hotels en kastelenroute Frankrijk

Kastelen in Belgie

Beroemde kastelen in Engeland

De kastelenroute van Schotland

Aanbiedingen romantisch hotel of kasteel weekend

De 12 leukste aanbiedingen  voor romantisch overnachten

Bekijk ook de top 25 met aanbiedingen voor leuke weekend trips in binnen en buitenland.  

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews