De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kastelen Belgie

Kastelen Belgie
In Belgie vind je honderden prachtige kastelen waarvan vele te bezoeken zijn. Droom je van vakantie op een kasteel? Zowel in de Ardennen maar ook elders in Belgie kom je ze overal tegen; charmante kastelen en landhuizen die open zijn voor publiek en romantische kasteel hotels.

Romantisch overnachten tip: kasteel Belgie

Kasteelhotels in Belgie - Waan je kasteelvrouwe en heer voor een weekend en slaap samen in een prachtig kasteel hotel! Bij de kasteel hotels en landhuizen hotel specials tref je een 10-tal bijzondere tips. Bijvoorbeeld het romantische Chateau du Lac, een romantisch 5* kasteel verscholen in de bossen op 20 minuten van Brussel (v.a 29,67), het unieke Hampshire hotel 'het Godshuis' is een romantisch historisch klooster vlakbij de bruisende badplaats Knokke (v.a. 24,50) of luxe 'sprookjes' kasteel Chateau de Limellette met een heerlijk zwembad en wellness faciliteiten (v.a 33,90).

Kijk voor deze en meer kasteelovernachtingen in Belgie op www.hotelspecials.nl/kastelen

Meer tips voor romantisch overnachten in een kasteel en andere romantische trip tips: Romantisch weg in Belgie  of bekijk de 12 leukste aanbiedingen voor een romantisch weekend

Bijzondere erfgoed kastelen Belgie

In Belgie hebben honderden kastelen hun deuren opengezet voor het publiek. Hieronder staan enkele van de mooiste kastelen, allen zeer de moeite om te bezoeken!

Dit kasteel is geclassificeerd als bijzonder erfgoed van het Waals Gewest en staat in een prachtig park. Het kasteel zelf is niet toegankelijk, maar het schitterende park, met grote groepen rododendrons en azalea's, mag je wel bezoeken. Kasteel van La Hulpe, Chaussée de Bruxelles 111, La Hulpe.

Slapen in een kasteel in Belgie? Kasteelhotel d'Aertryke

In de sprookjesachtige, bosrijke omgeving van Torhout  ligt het statige kasteel d'Aertryke. Het voormalige koetshuis van het kasteel is omgetoverd tot kasteel hotel met 20 kamers. In de directe omgeving maak je prachtige wandelingen over het kasteeldomein of naar de mooie meren in de buurt. Verder is deze romantische locatie ook de perfecte uitvalsbasis om een dagje Brugge te bezoeken (slechts 25 min rijden) en ook het strand en gezellige badplaatsen liggen op een half uurtje afstand.

Kasteel Belgie: slapen in kasteel d'Aertryke - Je slaapt al een nachtje in kasteel hotel d'Aertryke v.a. minder dan 80,- per kamer

Kasteel Belgie > Kasteel Bois-Seigneur-Isaac

Kasteel Bois-Seigneur-Isaac heeft een prachtig park in Engelse stijl met veel bijzondere oude bomen. Achter het kasteel ligt een mooie Franse tuin met schitterende rozen, salvia's en geraniums.

Rondleiding: op afspraak tel: +32 (0) 67 21 38 80, inclusief bezoek aan kasteel € 3,50 p.p. Kasteel Bois-Seigneur-Isaac, Rue A. Demoor 3, Ophain Bois Seigneur-Isaac.

Kasteel Belgie > De burcht van Bouillon

Dit kasteel wordt gezien als het oudste en meest interessante overblijfsel van de feodaliteit in Belgie. Het kasteel bestaat uit drie forten die drie verschillende rotspunten liggen em doormiddel van bruggen met elkaar verbonden zijn. De oorsprong gaat terug tot de 8ste eeuw!

Het hele jaar door zijn er van 10.00-18.00 uur rondleidingen en in de tuinen van het kasteel is tevens een grote roofvogel show. Entree € 5,90 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen. Kasteel van Bouillon, Esplanade Godefroid 1B, Bouillon.

Kasteel Belgie > Wijnkasteel Genoels-Elderen

Tussen Tongeren en Maastricht ligt het enige wijnkasteel van België, kasteel Genoels-Elderen. De wijnen van dit kasteel hebben al diverse internationale prijzen ontvangen en je kunt hier zowel de wijngaarden en 13e eeuwse wijnkelders als de prachtige rozentuin bezoeken!

Ook het reserveren van rondleidingen, inclusief wijnproeven is mogelijk. Meer informatie: Kasteel Genoels-Elderen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews