De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Brussel

Brussel

Brussel, de mooie, oude hoofdstad van België heeft een wat zakelijk imago als zetel van het Europarlement. Brussel is echter ook een bijzonder gezellige stad, met honderden leuke cafe’s en restaurants, waar je fantastisch kunt shoppen!

Bovendien telt Brussel meer dan 50 musea en tientallen parken en bezienswaardigheden. Een uitstekende keuze dus voor een weekend weg!

In deze Brussel reisgids tref je veel informatie en praktische tips voor het plannen van je stedentrip naar Brussel. Wij wensen je alvast een fantastisch weekend of week!

Weekendje Brussel - hotel & budget tips

Een weekend naar Brussel? Op onderstaande sites tref je  vaak hele leuke tips. Voor een voordelig maar charmant hotel in Brussel is Trivago een aanrader met tientallen leuke suggesties v.a circa 40,- p.k.p.n. Ook leuk: de Secret weekend trips van Hotelspecials.nl, hier boek je al een nachtje samen v.a circa 52,- / 30,- p.p.. 

Een leuke, alternatieve manier om de hoogtepunten van de Brussel te zien is op de fiets! Met het Cyclocity project huur je overal een fiets in Brussel voor bijna niets: 7 dagen per week en 24 uur per dag kan je een fiets meenemen voor 1 euro voor de eerste 1,5 uur en vervolgens een 1 euro voor elk volgende uur.

10 extra Brussel tips: Brussel met een klein budget.

Stedentrip Brussel? Met de trein!

Dagelijks vertrekken alleen al vanaf Amsterdam een 10-tal treinen naar Brussel. Zeker met de snelle Thalys, die op bepaalde stukken 300 km/u gaat, ben je zo in Brussel en een treinkaartje is bovendien relatief goedkoop (v.a 29,- bij NS International). Voor meer info: Brussel treintips

Antwerpen, Gent of Brugge per trein? Treinreizen Belgie overzicht.

Weekend in Brussel? Winkelen!

Brussel heeft een ruime keuze uit chique modezaken, leuke kleine speciaalzaken en gezellige markten. Voor een weekendje shoppen zit je in Brussel dan ook helemaal goed! Vanaf eind november is winkelen in Brussel extra gezellig, de hele stad is prachtig versierd en in het centrum is een erg leuke kerstmarkt.

Tips: onze favoriete boetieks en warenhuizen in Brussel.

Weekend Brussel > bezienswaardigheden

In Brussel onze Europese hoofdstad zijn tientallen interessante bezienswaardigheden en attracties. Bijvoorbeeld het Atomium dat ooit ontworpen is ter ere van een wereldtentoonstelling in Brussel. Maar de allergrootste attractie is Manneken Pis. Wist je dat hij tegenwoordig een collectie met honderden kostuums heeft? Je treft Manneken Pis vlakbij de gezellige Grote markt.

Meer informatie in de Brussel bezienswaardigheden top 10.

Ben je een museumliefhebber? Dan moet je zeker de Kunstberg in Brussel bezoeken. Rondom de ‘Kunstberg’ oftewel het Koningsplein tref je namelijk maar liefst zeven schitterende musea aan!

Bekijk de Brussel museum top 10!

Restaurants en uitgaan in Brussel

Brussel telt honderden hotspots voor een gezellige avond uit. Hieronder enkele van onze favoriete adressen:

Als je in Brussel bent dan eet je natuurlijk mosselen met overheerlijke Belgische frieten. Bij restaurant Chez Léon zijn beide uitstekend!

Beenhouwersstraat 18, Brussel Tel: + (0)2 511 1415. Metro: Centraal Station .

In een prachtig oud bankgebouw, met schitterende dakkoepel, hoge zuilen en een elegant, trendy interieur tref je Belga Queen. De bierbar en sigarenbar zijn beide een uitstekende plek voor een goed glas. Daarnaast zit hier ook een populaire brasserie en een chic oesterbar.

Wolvengrachtstraat 32, Brussel. Metro: De Brouckère.

In de bar club Bazaar roepen de vele vlakkerende kaarsen een romantische sfeer op. Ook het interieur in de trendy discotheek op de benedenverdieping is verrassend. Hier dansen eind twintigers en dertigers door tot diep in de nacht.

Kapucijnenstraat 63, Brussel. Tram: Lijn 1.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews