De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Manneken Pis, de grootste attractie van Brussel heeft tegenwoordig een collectie met honderden kostuums.

Voorpret

Breng een bezoek aan de romantische kerstmarkt van Brussel

Brussel budget tips

Brussel budget tips

Een weekend in Brussel hoeft helemaal niet duur te zijn. Lees onze budget tips voor lekker maar goedkoop eten in Brussel, voordelig naar Brussel reizen, shoppen, uitgaan, een leuk en goedkoop hotel in Brussel en nog veel meer leuke tips!

Goedkoop Brussel ontdekken?

Met de Brussels Card heb je gedurende 1, 2 of 3 dagen gratis toegang tot 25 musea, openbaar vervoer en daarnaast nog de nodige kortingen bij diverse winkels, restaurants en attracties in Brussel. De kaart is te koop bij de VVV van Brussel op de Grote Markt en kost 20 euro voor 24 uur, 24 euro voor 48 uur en 33 euro voor 72 uur. Of je kunt hem hier online aanschaffen!

Goedkoop naar Brussel per trein

Ontspannen en goedkoop naar Brussel reizen? Hier lees je alles over de TGV naar Brussel (v.a 29,-  trein Brussel online reserveren).  Verwacht je tijdens je bezoek aan Brussel veel met het openbaar vervoer te reizen? Koop dan voor 4,50 een dagkaart op het station in Brussel voor onbeperkt reizen met metro en bus.

Goedkoop hotel in Brussel

Een weekendje naar Brussel met een klein budget is geen kunst maar wel een kwestie van even goed het aanbod vergelijken. Voor een goedkoop maar aantrekkelijk hotel in Brussel tref je op Brussel hotel specials tientallen leuke tips v.a 25,- p.n. Ook Trivago heeft veel keuze uit leuke hotels vanaf circa 45,- p.k.p.n. / 30 p.p.

Met de trein naar Brussel reizen? Check zeker deze special vol treinreis tips en voordelige trein + hotel Brussel arrangementen onder de 100,-.

Tot slot: hier tref je een totaaloverzicht met reisorganisaties en leuke tips en aanbiedingen voor een weekendje Brussel.

Gratis hedendaagse kunst bewonderen

Wiels, het centrum voor hedendaagse kunst, is gevestigd in het gebouw van de vroegere brouwerij Wielemans-Ceuppens. Het centrum is gratis te bezichtigen op elke eerste woensdag en zondag van de maand van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Wiels, Avenue Van Volxem 354, Brussel.
Tram: 82 of 97, halte Wielemans

Huur een budget fiets in Brussel

Wil je een citytour door Brussel maken? Een leuke, alternatieve manier om de hoogtepunten van de stad te zien is op de fiets! Met het Cyclocity project huur je bovendien overal een fiets in Brussel voor bijna niets: 7 dagen per week en 24 uur per dag kan je bij de haltes een fiets meenemen. Dat kost je maar 1 euro voor de eerste 1,5 uur en vervolgens een 1 euro voor elk volgende uur.

Kijk voor meer informatie op de site van Villo.

Gratis naar Kasteel Keizer Karel V

Een van de belangrijkste attracties van Brussel is het kasteel van keizer Karel V. Dit kasteel stamt oorspronkelijk uit de 11e eeuw. Nadat het in 1731 in vlammen opging is het vanaf 1775 weer volledig nieuw gebouwd. De grote onderaardse gewelven zijn bijzonder indrukwekkend om te bezoeken!

Het kasteel van keizer Karel V, Place Royale, Brussel.
Dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur gratis toegankelijk.

Brussel budget tips > Het Justitie paleis

Met een oppervlakte van maar liefst 26.000 m² is het Justitie Paleis een van de grootste Europese gebouwen uit de 19e eeuw. Dit indrukwekkende paleis is gratis te bezichtigen.

Justitie Paleis, Place Poelaert, Brussel.

Time: Dagelijks open van 08.00 - 11.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur. Gesloten op feestdagen.
Metro: Louisa

Brussel budget tips > Sint Michiels en Goedele Kathedraal

De architectuur van de Sint Michiels en Goedele Kathedraal combineert de romaanse, gotische en renaissance. Deze kerk bezit schitterende glas-in-loodramen uit de 16e eeuw.

Sint Michiels en Goedele Kathedraal, Parvis Sainte-Gudule, Brussel.
Open: Dagelijks gratis toegankelijk van 07.00 - 19.00 uur, op zondag van 14.00 - 19.00 uur.
Bus: Lijn 51 of 71

Ga voor meer  bezienswaardigheden naar de Attracties Brussels top 10.

Gratis muziekfestivals bezoeken

In het immens grote park Bois de la Cambre bevindt zich het Engels Grasperk waar op iedere zondagmorgen in juli en augustus een gratis toegankelijk muziekfestival plaatsvindt.

Engels Grasperk, De Travers 11, Dwarsstraat, Brussel.
Bus: Lijn 23, 38, 90 of 93

Brussel budget tips > Jubelpark museum

Het Jubelpark museum in het hart van het Jubelpark is het Koninklijke Museum voor Kunst en Geschiedenis. De Oudheid collectie geeft een mooi overzicht van de oude beschavingen in Rome, Egypte en Griekenland. Elke eerste woensdagmiddag van de maand heb je vanaf 13.00 uur gratis toegang!

Jubelpark, Parc du Cinquantenaire 10, Brussel.
Open: Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 - 17.00 uur geopend. Tijdens het weekend en op feestdagen open van van 10.00 - 17.00 uur. Gesloten op maandagen, 1 mei, 1 en 11 november, tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag.
Metro: Schuman

Ga voor meer musea naar de Museum Brussel top 10.

Goedkoop uit eten in Brussel

Indochine
In dit eenvoudig ingerichte restaurant serveert een vriendelijke bediening werkelijk uitstekende maaltijden voor zeer redelijke prijzen. Voor 15 euro heb je bij Indochine een prima diner!

Indochine, Rue Lesbroussart 58, Brussel.
Tel: +32 (0)2 649 9615
Tram: Lijn 81 of 82

Thiên-Long
Thiên-Long is een uiterst eenvoudig ingericht Vietnamese restaurant waar je geniet van eerlijk, pittige gerechten voor hele kleine prijsjes.

Thiên-Long, Van Arteveldestraat 12, Brussel.
Tel: +32 (0)2 511 3480
Metro: Beurs

Chez Léon
Als je in Brussel bent dan eet je mosselen met Belgische frieten. Bij restaurant Chez Léon zijn beide uitstekend!

Chez Léon, Beenhouwersstraat 18, Brussel.
Tel: +32 (0)2 511 1415
Metro: Centraal Station

Bij den Boer
Zin in mosselen met Belgische frieten of een heerlijke bouillabaisse? Bij ‘bij den Boer' serveren ze gulle porties met een prima prijs / kwaliteitsverhouding.

Bij den Boer, Baksteenkaai 60, Brussel.
Tel: +32 (0)2 512 6122
Metro: Sint-Katelijne

Kasbah
In restaurant Kasbah geniet je van de traditionele Marokkaanse keuken in een romantische, typisch Oosterse sfeer.

Kasbah, Antoine Dansaertstraat 20, Brussel.
Tel: +32 (0)2 502 4026
Metro: Beurs

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews