De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Brussel is de grootste studentenstad van Belgie.

Voorpret

In het boek Art deco wandelingen in Brussel staan 6 tochten die je te voet of per fiets kunt afleggen. Je leert meer over art deco en het modernisme in Brussel.

Bezienswaardigheden in Brussel

Bezienswaardigheden in Brussel

Tijdens een citytrip in Brussel kan je niet alleen heerlijk shoppen en uit eten gaan, de stad heeft ook veel interessante bezienswaardigheden en attracties te bieden!

Natuurlijk ken je het wereldberoemde Manneken Pis en de Grote Markt, maar als je wilt weten wat je verder echt niet mag missen tijdens een citytrip Brussel, bekijk dan onze top 10! 

Bezienswaardigheden Brussel: stadstour tips!

Stadstour Brussel: super handig als je in korte tijd de mooiste bezienswaardigheden van Brussel en andere steden in Belgie wilt zien zijn de excursies en stadstours in Brussel. Optioneel met leuke excursies als een avondwandeling met reisleiding of bezoek aan een brouwerij! Kies bijvoorbeeld voor de Hop-on-hop-off Bus Tour! Met deze stadstour kom je langs alle belangrijke hoogtepunten van Brussel.

Nog een interessant tip: de Brussel Card! Met deze kaart heb je toegang tot meer dan 30 Brusselse musea, kortingen in verschillende restaurants en winkels en nog veel meer. Je kan kiezen tussen 24, 48 of 72 uur geldigheid van de kaart. De kaart wordt geleverd met een reisgids met handige informatie en een plattegrond van Brussel. Bestel deze super handige kaart nu voordelig online!

Excursie in Brussel? Bezoek de Grote Markt!

De prachtige gevels in Vlaamse barok van de gildehuizen op de Grote Markt en het schitterende stadhuis van Brussel maken direct een onvergetelijk indruk. Dit mooie plein is feitelijk de grootste attractie van Brussel. Duizenden mensen bezoeken het plein dagelijks en in de zomer zitten de terrassen bomvol. Kortom, de Grote Markt mag absoluut niet ontbreken als activiteit tijdens je vakantie in Brussel!

Manneken Pis, het symbool van Brussel

Het standbeeldje Manneken Pis, een kleine, plassende jongen, is een van de belangrijkste symbolen van Brussel en tevens een grote toeristische attractie. Eigenlijk is Manneken Pis niets meer of minder dan een decoratie op een fontein. Grappig detail: Manneken Pis gaat tegenwoordig vaak gekleed door het leven. Hij heeft maar liefst 700 kostuums!

Manneken Pis staat op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Op korte loopafstand van de Grote Markt.
Metro: Centraal Station

Kunst en geschiedenis in het paleis van Karel van Lotharingen

Voor velen is het Paleis van Karel van Lotharingen een van de mooiste gebouwen van Brussel en ook het interieur, grotendeels in rococostijl, is prachtig. Op de eerste verdieping is een rozet te vinden, waarin 28 soort Belgisch marmer zijn verwerkt! Dit paleis is dus een mooie activiteit voor iedereen om te bezoeken in Brussel.

Paleis van Karel van Lotharingen, Museumplein 1, Brussel.
Iedere eerste zondag van de maand geopend voor publiek
Tram: Lijn 92, 93 of 94

Een combinatie van musea en rust in het Jubelpark

Het Jubelpark in Brussel is een prachtig groot park, dat een project van Leopold II is. In het park kun je onder andere een triomfboog en grote moskee vinden. De triomfboog is een opvallende bouwwerk gebaseerd op de Arc de Triomphe in Parijs. Naast de prachtige gebouwen zijn er ook verschillende musea te vinden, waaronder het Jubelparkmuseum. Dit is één van de grootste musea van België. Het Jubelpark is dus een perfecte activiteit voor iedereen!

Openingstijden:
dinsdag tot vrijdag van 9:30 - 17:00
en zaterdag/zondag van 10:00 - 17:00
Metro: lijn 1 en 5 halt Merode of Schuman
Tram: lijn 81 halte Merode

Overblijfselen van het paleis van de Coudenberg

Het voormalig paleis van Brussel stamt oorspronkelijk uit de 12de eeuw. Nadat het in 1731 in vlammen opging, werden de ruïnes vanaf 1775 afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe Koningsplein. Het paleis van de Coudenberg was een van de verblijfplaatsen van Keizer Karel. Enkele overblijfselen vormen vandaag de dag een ondergrondse archeologische site die bijzonder indrukwekkend is om te bezoeken!

Het voormalig paleis van Brussel - archeologische site van de Coudenberg, Koningsplein, Brussel.
Openingstijden: Dinsdag tot zondag. Juni - september van 10:00 - 18:00 en oktober - mei van 10:00 - 17:00.
Tram: 92, 94; Bus: 27, 38, 71, 95
Ga voor meer informatie naar www.coudenberg.com

Stalen constructie met negen bollen: het Atomium

Het Atomium is minstens zo’n belangrijk symbool voor Brussel als de  Eiffeltoren voor Parijs. Dit spectaculaire monument ontworpen voor de wereldtentoonstelling in Brussel in 1958 symboliseert een ijzerkristal met zijn negen atomen, maar dan maar liefst 150 miljard keer vergroot. Het Atomium is een ontzettend populaire attractie in Brussels en absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Leuke tip: in de hoogste bol van het Atomium is een restaurant gevestigd. Vanuit dit restaurant heb je een prachtig uitzicht!

Het Atomium, Bruparck, Brussel.
 Dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur.
Metro: Heyzel

Kathedraal van Sint Michiel en Sint Goedele

De architectuur van de Sint Michiel en Sint Goedele Kathedraal combineert de romaanse, gotische en renaissance stijl. Deze kerk bezit schitterende glas-in-loodramen uit de 16e eeuw. De kathedraal is ook de nationale kerk van België. Het is een prachtige bezienswaardigheid om te bezoeken!

Sint Michiel en Sint Goedele Kathedraal, Parvis Sainte-Gudule, Brussel.
Dagelijks gratis toegankelijk van 07:00 - 18:00 uur, op zondag van 14:00 - 18:00 uur.
Bus: Lijn 51 of 71

Kunst op een helling, de Kunstberg

De Kunstberg van Brussel, Mont des Arts in het Frans, is een helling in het oude centrum van de stad. Op deze helling vind je verschillende musea, voornamelijk musea voor kunst. Op de Kunstberg heb je ook een prachtig uitzicht over Brussel. Rond de Kunstberg vind je onder andere de Koninklijke Bibliotheek, BELvue Museum, Museum voor de Oude Kunst en nog veel meer!

Mont des Arts, Brussel.
De Koninklijke Bibliotheek is dagelijks gratis toegankelijk van 09.00 - 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 17.00 uur.
Tram: Lijn 92, 93 of 94

Indrukwekkend groot! Justitiepaleis van Brussel

Met een oppervlakte van maar liefst 26.000 m² is het Justitiepaleis een van de grootste Europese gebouwen uit de 19de eeuw. Dit indrukwekkende paleis is gratis te bezichtigen. Het bijzondere aan dit gebouw is dat het gebouwd is op een sterk hellend vlak, een niveauverschil van wel 20 meter!
Het paleis is een interessante attractie voor iedereen.

Justitie Paleis, Place Poelaert, Brussel.
Dagelijks open van 08.00 - 11.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur. Gesloten op feestdagen.
Metro: halte Louisa

Binnen enkele uren door heel Europa in Mini Europe

Naast het Atomium ligt het attractiepark Mini Europe, een soort Madurodam maar dan m.b.t. heel Europa. In enkele uurtjes wandel je hier door de straten van Londen, langs de Eiffeltoren in Parijs en zie je de Vesuvius uitbarsten! Een erg leuk park met maar liefst 300 replica’s op schaal van bijzondere Europese gebouwen. Mini Europe is een ontzettend leuke attractie voor kinderen, maar natuurlijk ook voor het hele gezin!

Mini Europe, Bruparck, Brussel.
Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.
Metro: Heyzel
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews