De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Carnaval Belgie tips

Carnaval Belgie tips

Alaaf! Carnaval wordt in heel Belgie enthousiast gevierd en is een bijzonder gezellige tijd voor een weekendje Belgie. Carnaval in Belgie is geweldig om een keer mee te maken!

Naast traditionele carnavalsoptochten, feesten, bals en vuurwerkshows is er ook een Braziliaanse variant.

Carnaval Belgie tips > Carnaval Knokke - Heist

Het fantastische carnaval in Knokke-Heist van zaterdag 25 t/m dinsdag 28 februari is een enorme belevenis! De gemaskerde carnavalsstoet rijdt op zondagmiddag door de straten van Knokke-Heist. De maandag is Sportjesdag, dan wordt er aan de stamgasten gratis sprot (kleine gerookte vis) aangeboden in de volkscafés van Heist. Op dinsdag vindt er een gemaskerde voetbalwedstrijd plaats en de avond wordt afgesloten met een verlichte avondstoet.

Carnaval Belgie tips > Carnaval Oostende

Carnaval vieren in Oostende is een unieke belevenis! In Oostende worden diverse bals georganiseerd tijdens het carnavalsweekend. De carnavalsviering vindt plaats in het eerste weekend van maart. Het jaarlijkse 'Bal du Rat Mort’ mag je ook niet missen! Dit themabal is een traditie in Oostende en wordt enorm druk bezocht.

Carnaval Belgie tips > Carnaval Blankenberge

Gezelligheid in overvloed, het weekend van 25 februari moet je in het sfeervolle centrum van Blankenberge zijn. Een carnavalskermis, een bal, een traditionele parade, een kinderstoet, de aanstelling van Prins Carnaval, noem maar op! Carnaval in Blankenberge is absoluut een aanrader.

Carnaval Belgie tips > Carnaval Antwerpen

Van 19 tot 26 februari is de oudste carnavalsviering in België te zien in de provincie Antwerpen. De gildewagen van Peer Stoet is het hoogtepunt. Ex carnavalprinsen en keizers verwelkomen de nieuw verkozen prins. In de plaats Heerenthout kun je naast verfraaide carnavalstoeten ook straattoneel en geweldige dansoptredens zien.

Carnaval Belgie tips > Carnaval Brussel

Brussel viert dit jaar Boliviaans carnaval! Zelfs trekpleister Manneke Pis wordt tijdens de vieringen in een speciaal Boliviaans jasje gestoken. Zorg dat je het maskeradefeest niet mist!

Carnaval Belgie tips > Carnaval Gent

In de deelgemeente Ledeberg wordt carnaval intens beleefd. 11 maart huist Ledeberg diverse activiteiten rondom het carnavalsfeest. Het programma varieert van een prinsenbal en carnavalstoet tot een kindercarnaval. Ook senioren kunnen deelnemen aan de vreugde door mee te doen aan het seniorencarnaval.

Carnaval Belgie tips > Carnaval Luik

In de provincie Luik wordt carnaval groots gevierd. In het dorpje Amay doen jaarlijks duizenden deelnemers uit de nabije omgeving mee aan de carnavalsoptocht. De cafés in Malmedy staan tijdens de vier carnavalsdagen in het teken van dansfeesten in de hele stad. Uiteraard kun je in de gehele provincie Luik tijdens het carnavalsfeest verschillende carnavalstoeten, bals en afsluitingsfeesten vinden.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews