De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de stad Brugge een UNESCO wereld erfgoed is?!

Voorpret

Hoever kom jij voor een paar tientjes? Budgetreizen per trein: top 10 Europa treinbestemmingen!

Trein naar Brugge

Trein naar Brugge

Naar charmant Brugge? Je zit er binnen 4 uur per trein! Ben je op zoek naar een treinticket voor de trein naar Brugge of zoek je een treinreis inclusief hotel? In deze reisgids lees je handige tips en zie je hoe je mooie kortingen en soorten treinkaartjes vindt, om zo goedkoop mogelijk met de trein naar Brugge te reizen!

Reizen met de trein naar Brugge

Brugge is een heerlijke stad voor een weekendje weg en ook nog eens heel snel, gemakkelijk en goedkoop bereikbaar! Vanaf Rotterdam reis je met de Thalys bijvoorbeeld al in goed 3 uur naar Brugge! Er zijn verschillende treinreizen mogelijk. Hieronder leggen we de verschillende opties uit.

Optie 1: Intercity naar Brussel Vertrekt dagelijks zowat ieder uur vanaf Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar Belgie. In Antwerpen heb je 1 overstap op de trein naar Oostende (overstap circa 20 minuten) Treintickets voor de trein Brugge reserveer je bij NS International. Reisduur vanaf Amsterdam: circa 4 uur.

  • Budgettip: Weekendretour v.a. 58,-! Reis je in één weekend zowel heen als terug? Bijvoorbeeld van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag? Ga dan voor de voordelige weekendretour: NS International Brugge Weekend retour v.a. 58,- met vertrek vanuit Amsterdam.

Optie 3: Thalys Je kunt ook per supersnelle Thalys trein naar Brugge reizen. Deze vertrekt 6 x per dag en brengt je in 2 uur naar station Brussel Zuid, waar je 1 overstap moet maken om in Brugge te komen. Thalys opstapstations in Nederland: Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam. Treinkaartjes koop je apart, omdat je met de Thalys tot Brussel Zuid reist en vervolgens met InterCity tot Brugge reist. De prijzen varieren en zijn afhankelijk aan beschikbaarheid en acties van NS International. Reisduur v.a. Amsterdam: circa 3 uur.

Treinreis Brugge met korting boeken

Kinderkorting Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen tegen een voordelig kindertarief in Nederland, namelijk 2,50 per enkele reis. Kinderen tot 4 jaar mogen helemaal gratis. En in Belgie reizen kinderen t/m 11 jaar helemaal gratis! (Kinderen moeten in alle gevallen begeleiding hebben van een volwassene anders geldt er een ander tarief.)

NS korting In veel gevallen heb je recht op korting op je treinkaartje. Heb je een Railplus-, Voordeelurenkaart, OV-jaarkaart of trajectkaart? Dan krijg je bijna altijd korting! (Hoogte afhankelijk van je kaart en het tijdstip van vertrek.) 

Lees ook:

Korting op je treinreizen;

Treinreizen naar Belgie.

Brugge & Antwerpen combineren tijdens 1 reis!

Als je met de InterCity Brussel reist ga je vanuit Nederland via Antwerpen naar Belgie. In Antwerpen stap je over op de trein naar Oostende, maar je kunt ook even koffie gaan drinken in Antwerpen en een paar uur later je treinreis naar Brugge voortzetten. Als je een weekendretour boekt kan je voor dezelfde prijs Brugge én Antwerpen bezoeken!

Brugge compleet - Trein en hotel arrangementen

Tip 1: Tot slot tref je op de website van TUI.nl enkele treinreizen naar Belgie die vooral voor meerdere nachten erg voordelig zijn. Een 4-daags treinarrangement incl. treinkaartjes en vliegtickets boek je al v.a. 135,- p.p.

Tip 2: De Jong Intra heeft altijd leuke trein arrangementen incl. retour treinkaartjes en 1 of 2 nachten hotel. Je boekt op die manier heel makkelijk en voordelig een leuke trip naar Brugge, reken op circa 120,- p.p.

Treinstation van Brugge

Het hoofd treinstation van Brugge heet heel simpel: station Brugge. Het is een is een van de drukste van heel Belgie. Tussen 2007 en 2010 is er een grote renovatie geweest die het station heeft gemodernisereerd. Aan de zuidzijde vind je een nieuw complex waar talloze winkels en appartementen zijn gevestigd. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten naar de Markt lopen en 10 minuten naar 't Zand, het begin van het winkelgebied. Er gaan ook verschillende bussen vanuit het station naar het centrum. Buskaartjes zijn te koop bij een infokantoor van De Lijn en met toeslag op de bus.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews