De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Gent een leuke stad is om te vintage shoppen? Rondom het Sint Jacobs plein vind je talloze leuke vintage winkeltjes!

Voorpret

Neem vast een kijkje in charmant en historisch Gent!

Trein Gent

Trein Gent
Met de trein naar Gent? Hier tref tips om de treinreis zo soepel mogelijk te laten verlopen. We laten je verschillende opties zien om met de trein te reizen, leggen de verschillende kaartjes uit en geven tips om met korting met de trein naar Gent te reizen!

Met de trein naar Gent | Kaartjes & korting

Stedentripje naar Gent op de planning? Je houdt het lekker goedkoop als je per trein reist! Binnen 3 uur zit je in hartje Gent. Tickets voor de trein koop je bij NS International v.a. circa 43,- voor een enkele reis met de Thalys.

Als je een weekendje naar Gent wilt dan is het de voordeligste optie om een weekendretour v.a. 52,- te boeken (zaterdag heen, zondag terug) en te reizen per InterCity. Op zaterdag vertrekken de treinen al vanaf 06.00 richting Gent.

Hoe boek je de trein naar Gent met korting? Treinkaartjes koop het makkelijkst op de website van NS International. Een enkele reis koop je al vanaf 25,- per persoon. Maar let op! Vaak heb je recht op korting! Lees: 'Hoe boek je treinreizen bij NS met korting'.

Vroegboeken = goedkoopste prijs
Eén tip geven we je vast: je kunt treintickets al 3 maanden van te voren kopen. En hoe vroeger je boekt, hoe meer kans dat je ook echt kaartjes voor die goedkoopste kaartjes te pakken hebt!

Treinreis Gent - de 2 verschillende opties

Er zijn twee verschillende manieren om naar Gent te reizen vanuit Nederland; per Thalys en InterCity. Dagelijks vertrekken de Thalys en de InterCity Brussel 22 keer naar Gent. Welke trein neem jij?

Het verschil tussen InterCity Brussel & Thalys
Beide treinen vertrekken bijna elk uur van de dag richting Gent. De Thalys doet er een klein uurtje korter over, maar het voordeel van de InterCity Brussel is dat je op meer stations kunt opstappen: Amsterdam Centraal, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal. Reis je met de Thalys dan moet je opstappen in Amsterdam of Rotterdam. Verder is de Thalys vaak iets duurder en moet vooraf gereserveerd worden, dat is voor de InterCity Brussel niet nodig. (Voor de Thalys reservering gelden geen extra kosten)

Overstappen? Ja, zowel met de Thalys als de Intercity Brussel moet je 1 overstap maken op Antwerpen Centraal. De regionale trein die je daar neemt naar Gent sluit goed aan op de internationale trein waar je uit stapt.

Compleet weekend: Treinreizen naar Gent + hotel

De Jong Intra heeft mooie treinarrangementen v.a. circa 100,- p.p. naar Gent waar bij je verblijf in prima hotels ook de treinreis is inbegrepen.

TUI.nl heeft leuke stedentrips waarbij je een treinkaartje naar de stad van jouw voorkeur krijgt. Zeker voor meerdaagse trips heel voordelig: 4 dagen Gent incl. 3 nachten hotel en een retourtje v.a. 130,- p.p!

Vanuit Gent doorreizen naar andere Belgische steden

Vanuit Gent reis je gemakkelijk door naar andere populaire Belgische steden als bijv. Brugge, Brussel en Antwerpen!

  • Naar Brussel: deze trein rijdt regelmatig en brengt je binnen 1 uur van Gent St. Pieters station naar Brussel Zuid. Overstap: geen.
  • Naar Antwerpen: vanuit Nederland stap je over op Antwerpen, je kunt er dus voor kiezen om hier op de heen- of terugreis een tussenstop[ te maken. Vanaf Gent rijden veel treinen naar Antwerpen. Reisduur: 50 minuten. Overstap: geen.
  • Naar Brugge: In 24 minuten zit je rechtstreeks vanaf Gent St. Pieters station in hartje Brugge. Leuk ter afwisseling als je lang in Gent verblijft!

Treinreizen naar de leukste steden in Belgie!

Meer informatie over verbindingen van Gent naar andere stations in Belgie? Website van de Belgische spoorwegen.

Gent St Pieters station

Als je per trein naar Gent reist kom je aan op station St Pieters in het centrum. Dit is het belangrijkste station van de stad en het derde drukste treinstation van Belgie! Het station dateert uit 1912 en heeft een karakteristieke uitstraling met haar fijne architectuur en fraaie uurwerktoren. Het station is versierd met imposante schilderingen van Belgische steden waardoor je meteen een portie Belgische cultuur te pakken hebt.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews