De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De beroemde Gentse Feesten, die ieder jaar in de zomervakantie plaatsvinden, zijn na de bierfeesten in Munchen het grootste volksfeest van Europa!

Voorpret

Ontdek hier de leukste adresjes om te shoppen in Gent: van kleine boetiekjes tot de beste outlet shopping places to be!

Vakantie & weekend tips Gent

Vakantie & weekend tips Gent

Gent heeft een bijzonder mooi, historisch centrum met vele musea en bezienswaardigheden. Maar Gent is ook een typische studentenstad, met een bruisend uitgaansleven, honderden cafés, terrasjes en restaurants.

Romantisch weekend Gent, een voordelig weekendje Gent, kort of juist lang weekend weg in Gent? In deze online Gent gids tref je informatie en honderden tips voor het plannen van je weekendje Gent of een leuke weekend Gent aanbieding!

Weekendje Gent aanbiedingen? Tips & leukste sites!

Zoek je een voordelig hotel of een aanbieding voor een romantisch weekendje Gent? Op deze pagina lees je hoe je onder andere met een klein budget een heerlijk weekend Gent boekt, voordelige uitstapjes maakt en hoe je zo goedkoop mogelijk de stad ontdekt!

Raadpleeg voor goedkope hotels en de beste weekend Gent aanbiedingen onderstaande websites:

Trivago.nl Meer dan 100 hotel Gent aanbiedingen v.a. circa 56,- per kamer / 28,- p.p. Tip: vindt altijd het hotel dat het beste bij jou past door alle hotels gemakkelijk met elkaar te vergelijken!

TUI.nl Stedentrips mooie weekendje Gent aanbiedingen. Bijvoorbeeld een 3-daags Gent arrangement met verblijf in het luxe 4* Marriot hotel, inclusief. treinreis v.a. 149,- p.p.

Hotel in Gent incl. vervoer Voordelige aanbiedingen voor leuke hotels in Gent incl. vervoer per trein of eigen auto. De Jong Intra is zeker een aanrader voor een leuk weekendje Gent met een beperkt budget!

Weekend Gent met de internationale trein

Gent is bij uitstek een stad om te voet te verkennen. Alle winkels, restaurants en bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en de binnenstad van Gent is geheel autovrij. Ga je met de auto naar Gent? Parkeren doe je aan de buitenzijde van de stad! Comfortabeler en voordeliger is de snelle trein naar Gent. Een retourtje is er al voor circa 55,- vanaf elk station in Nederland. Meer info of kaartje boeken: NS International.nl

Shopping weekendje weg Gent

In de historische binnenstad van Gent tref je zowel leuke kleine speciaalzaken als exclusieve boetieks. Op de Veldstraat, 'de Kalverstraat van Gent', zitten de vestigingen van bekende winkelketens. Hier tref je een overzicht met de leukste winkels en tips over de grote uitverkoop in Gent.

Daarnaast zijn er meerdere leuke markten in Gent, waaronder in december een erg sfeervolle kerstmarkt in het centrum. bezienswaardigheden liggen hier op korte afstand van elkaar.

De leukste budget tips voor een weekendje Gent

Een bezoek aan de Vlaamse Opera
Bij de Vlaamse Opera in Gent gaan 15 minuten voor begin van de voorstelling alle niet verkochte kaartjes weg voor 8,-!
Vlaamse Opera, Schouwburgstraat 3, Gent. Tel: +32 (0)7 022 02 02. Tram: 1, 21 of 22

Gent verkennen per fiets
Bij het Sint Pieters station op het Koningin Maria-Hendrikaplein in Gent kan je voor nog geen 9,- een dag een fiets huren om Gent te verkennen!
Tel: +32 (0)9 241 22 24. Dagelijks van 07.00-20.00 uur.

Het Huis van Alijn bezoeken
Het Huis van Alijn, vroeger het Museum voor Volkskunde, is gehuisvest in het enige bewaarde godshuis van Gent, het 14e eeuwse 'Kinderen Alijnshospitaal'. Hier kan je kennis maken met het dagelijkse leven in Gent rond 1900.

Gratis toegankelijk op zondagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur. Kraanlei 65, Gent. Open van 11.00 – 17.00 uur, gesloten op maandag, nieuwjaar en 1e kerstdag. Tram: 1, 10 of 12.

Cultuur snuiven

Museumliefhebbers kunnen hun hart helemaal ophalen tijdens een weekendje Gent. Op het gebied van moderne kunst zijn er toppers zoals het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, maar Gent huisvest bijvoorbeeld ook het beroemde veelluik 'het Lam Gods" in de St Baafskathedraal. Wij hebben onze favoriete musea op een rijtje gezet!

  • SMAK: De bijzonder fantasievolle verzameling van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) geeft een goed overzicht van de ontwikkelingen in de internationale kunst van 1945 tot op vandaag. Het museum is ook erg leuk voor een bezoek met kinderen vanaf 4 jaar. Voor hen zijn er diverse activiteiten! 
  • Museum voor Schone KunstenDit museum, opgericht in 1798, behoort tot de oudste musea van België. Dit interessante museum schetst een uitstekend beeld van de ontwikkelingen in de Vlaamse kunst van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw.
  • WapenmuseumHet wapenmuseum is gehuisvest in Kasteel Het Gravesteen, een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Gent. Dit indrukwekkende kasteel herbergt naast het wapenmuseum ook nog een gerechtsmuseum. 

Gastronomisch genieten in Gent

De keuken van Gent staat bekend om de vele culinaire specialiteiten. Bier is geliefd als ingrediënt en veel van de gerechten ontlenen hun herkenbare smaak aan het feit dat het vlees bij de bereiding in bier wordt gesmoord.

Geniet tijdens je weekend Gent dus volop van de Gentse keuken! Ga bijvoorbeeld naar Deus, een hippe, populaire brasserie met een menu met Vlaamse specialiteiten. Een dagschotel kost hier circa 10,-!

In Gent hoef je ook nooit lang te zoeken naar leuke cafés. Er zijn er namelijk maar liefst 297! Begin je weekendje Gent met het ophalen van het gratis caféplan om je persoonlijke kroegentocht te plannen bij Use-It.

Bijzondere bezienswaardigheden in Gent

Tijdens een weekend in Gent is er op cultureel gebied heel veel te zien en te doen! Alleen al een wandeling door het oude stadscentrum van Gent en langs de prachtige gevels van de Korenlei en Graslei is absoluut genieten.

Kasteel het Gravensteen is waarschijnlijk nummer 1 van de meest bezochte bezienswaardigheden van Gent. Dit indrukwekkende kasteel, dat Graaf Filips in 1180 liet bouwen, herbergt tegenwoordig o.a. een wapenmuseum en het gerechtsmuseum. Het kasteel is erg groot en is de enige overgebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen. Het is een populaire attractie voor toeristen, het is dan ook zeker de moeite waard om het kasteel te bezoeken!

Uitzicht over de stad
De gotische toren van Belfort is een indrukwekkend bouwwerk van maar liefst 96 meter hoog. Vanaf deze toren heb je een schitterend uitzicht over de stad! De toren is een bijzonder gebouw om te zien, hij staat midden in het centrum van Gent! 

Oude gebouwen fotograferen
De schitterende Graslei is waarschijnlijk het meest gefotografeerde deel van Gent. Hier was gedurende de middeleeuwen de haven van de stad. Bekijk de prachtige oude gebouwen zoals het schitterende Korenstapelhuis uit 1200 en het mooie Tolhuisje waar de stadsontvanger de belastingen bewaarde. 

Het Lam Gods bezoeken
De bouw van de gotische Sint Baafskathedraal duurde enkele honderden jaren. Zeer bezienswaardig is het hoogkoor in een mix van de Renaissance, Barok en Classicistische stijl. Maar de belangrijkste reden om de kathedraal te bezoeken, is het wereldberoemde veelluik 'De aanbidding van het Lam Gods' van de kunstschilders Hubert en Jan van Eyck. 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews