De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Musea Antwerpen top 10

Musea Antwerpen top 10

Antwerpen is een fantastische stad voor cultuurliefhebbers met bijzondere bezienswaardigheden en tientallen interessante musea om te bewonderen. Wil je weten welke je echt niet mag missen? Bekijk dan de Antwerpen museum top 10!

Museum Antwerpen top 10

Musea in Antwerpen bezoeken? Je kan prima op een dag op en neer naar Antwerpen om daar de prachtige musea te bezoeken. Met de NS International reis je in circa een uurtje naar hartje Antwerpen.

Ben je van plan meerdere musea op een dag te bezoeken, dan doe je er goed aan de Antwerpen City Card aan te schaffen, waarmee je gratis toegang hebt tot heel veel musea in Antwerpen. De Antwerpen City Card kost je eenmalig 27,- p.p. en kan je kopen via bijvoorbeeld de excursie specialist Viator.

Gratis musea in Antwerpen Wist je dat veel musea in Antwerpen op de laatste woensdag van de maand gratis toegankelijk zijn?

Leukste musea in Antwerpen tips: No1 Rubenshuis

Onze eerste aanrader in dit lijstje is het beroemde Rubenshuis. Het museum stelt zich tot doel de bezoeker dichtbij de leefwereld van de grote barokkunstenaar Rubens te brengen. Daar slagen ze goed in! Tip: iedere laatste woensdag van de maand gratis entree.

Rubenshuis, Wapper 9-11, Antwerpen.
Tijd: Dagelijks van 10.00-17.00 uur. Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december.
Metro: Premetro lijn 2, 3, 5 of 15 halte Meir

Plantin-Moretus: de No2 in de Musea Antwerpen top 10

Het Museum Plantin–Moretus komt voort uit de enige drukkerij die in Europa bewaard is gebleven uit de renaissancetijd. In dit unieke prentenkabinet tref je een unieke collectie prenten en tekeningen van Antwerpse meesters vanaf de 16e eeuw tot aan vandaag.

Museum Plantin–Moretus, Vrijdagmarkt 22-23, Antwerpen.  
Tijd: Dinsdag t/m zondag 10.00 -17.00 uur (ook op paas- en pinkstermaandag). Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, 1 mei, hemelvaartsdag, 1 en 2 november en  25 en 26 december.  
Tram: Lijn 4 of 8 halte Groenplaats

Bezoek het Nationaal scheepvaartmuseum in Antwerpen

Het Nationaal scheepvaartmuseum heeft een unieke maritieme collectie met onder meer een tiental schepen op ware grootte en enkele bijzondere werk- en bijboten.

Nationaal scheepvaartmuseum, Steenplein 1, Antwerpen.
Tijd: Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten van november t/m Pasen.  
Tram: Lijn 4,7,8,10 en 11

Antwerpen musea tip> Letterenhuis

Het museum in het Letterenhuis groeide in de laatste jaren uit tot het grootste letterkundige archief van Vlaanderen. Het verzamelt brieven, handschriften en portretten van Vlaamse schrijvers.

Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen.
Tijd: dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur (tickets tot 16.30 uur) – gesloten op maandag, op 1 en 2 januari, 1mei, hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december - wél open op paasmaandag en pinkstermaandag  
Tram: Lijn 2, 3, 15 halte Meir

Museum Antwerpen Top 10 > Middelheimmuseum

Tal van vooraanstaande Antwerpse families hebben in de loop der eeuwen hun zomerresidentie op landgoed Middelheim gehad. Tegenwoordig is hier het Middelheimmuseum gevestigd. In dit museum kan je met een luistergids wandelen door een prachtige beeldentuin met schitterende werken van kunstenaars als Auguste Rodin, Carl Andre en Rik Wouters. De toegang tot landgoed Middelheim is gratis!

Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, Antwerpen.
Van 10.00 – 17.00 uur. In mei en augustus tot 20.00 uur. In april en september tot 19.00 uur. In juni en juli tot 21.00 uur. Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december.
Tram: Lijn 7 of 15
Bus: Lijn 22 of 33

Gratis museum in Antwerpen bezoeken? Tip: Hessenhuis

Het bijzondere Hessenhuis museum is niet alleen een plek voor presentatie maar ook voor creatie van kunst. Dit museum is namelijk tevens een werkruimte voor kunstenaars. Bezoekers zijn hierdoor deelgenoot van het artistieke proces. Naast beeldende kunst is er aandacht voor design, architectuur, mode en podiumkunsten.
De entree tot dit bijzondere museum is gratis!

Hessenhuis, Falconrui 23, Antwerpen.
Tijd: Donderdag t/m zondag van 13.00 - 21.00 uur. Gesloten op Hemelvaartsdag en met Pinksteren.  
Bus: Lijn 6, 34, 501, 502 of 503

Top 10 musea Antwerpen > Museum Mayer van den Bergh

Fritz Mayer van den Bergh verzamelde in zijn eentje de hele collectie van dit bijzondere museum. Je treft hier schitterende meesterwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Van schilderijen en beeldhouwwerken, tot prachtige en unieke glasramen. Dit unieke museum is iedere laatste woensdag van de maand gratis toegankelijk!

Museum Mayer van den Bergh, Lange Gasthuissstraat 19, Antwerpen.  
Tijd: Dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, 1 mei, hemelvaartsdag, 1 en 2 november en 25 en 26 december.   Tram: Lijn 7 of 8

Antwerpen musea tip > Vleeshuis Museum

In het Museum Vleeshuis tref je een boeiende en afwisselende collectie die 600 jaar stedelijk muziekleven belicht. Je komt hier meer te weten over straatmuzikanten en kerkmuziek, de beiaard en dansmuziek. Naast instrumenten bevat de collectie ook partituren, schilderijen en maquettes.

Vleeshuis Museum, Vleeshouwersstraat 38-40, Antwerpen.  
Tijd: Dinsdag t/m zondag van 10:00 t/m 17:00 uur Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december.    Metro: Tram of metrolijn 2, 3, 5, 8 of 15 halte Groenplaats, of 4 of 7 halte Klapdorp of 10 of 11 halte Wolstraat

Museum Antwerpen Top 10 > Etnografisch museum

De collectie van het Etnografisch museum omvat maar liefst ruim 2.500 kunstwerken en andere voorwerpen uit Afrika, Amerika, Azië en Oceanië. Topstukken zijn o.a. verentooien en maskerpakken uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud en de schitterende collectie Afrikaanse maskers. Iedere laatste woensdag van de maand is dit museum gratis toegankelijk!  

Etnografisch museum, Suikerrui 19, Antwerpen.  
Tijd: Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur. Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december.  
Bus: Lijn 22, 25, 26 halte Groenplaats of 6, 34 of 290 halte Suikerrui

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Het indrukwekkende Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen geeft een goed overzicht van Belgische kunstwerken uit de periode vanaf de 14e tot de 20e eeuw. Je treft hier meesterwerken van belangrijke Antwerpse meesters als Rubens, Jordaens en van Dyck. Maar ook enkele bijzondere werken van buitenlandse meesters als Titiaan, Zadkine en Appel. Het museum is elke laatste woensdag van de maand gratis toegankelijk!  

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Plaatssnijdersstraat 2, Antwerpen.  Let op: De collectie van dit museum is vanwege een verbouwing tot 2017 tijdelijk op andere locaties te zien. Meer info op de museum website.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews